Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

marči -> Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 14:17:14)

Nabavljamo stvari za bebicu i pojavilo se pitanje da li nam za novorođenče treba digitalni toplomjer za uho? Naime dosta njih se žali da ne pokazuje ispravno a puno košta, neki kažu da nije potrebno...zanimaju me vaša mišljenja iskustva, koja marka/cijena/kvaliteta i sl.... hvala[sm=smiley1.gif]

pincirotvajler -> RE: Digitalni toplomjer za uho?? iskustva?? (4.4.2012 14:27:24)

hm,nemam pojma,nekak sam bila uvijek nepovjerljiva prema bilo kakvom osim u guzu mjerenja temp kod beba
vjerojatno neke mame i tak mjere super

Nika 24052006 -> RE: Digitalni toplomjer za uho?? iskustva?? (4.4.2012 14:30:09)

Mi imamo onaj što se prevuče od sljepoočnice do sljepoočnice,i jako smo zadovoljni njime.Izmjeri približno jednaku temp kao i živin ispod pazuha.Ovaj za uho nemam,pa ti ne mogu pomoći.

ruwenzor -> RE: Digitalni toplomjer za uho?? iskustva?? (4.4.2012 14:37:28)

mi imamo Caretalk HV T48, mjeri na čelu i u uhu, bio je oko 190 kn. ispočetka sam bila malo skeptična ali u principu sam zadovoljna, ako se pravilno mjeri daje ispravne rezultate. kad mi je imala turu po noći sam joj s tim mjerila da ju ne budim i maltretiram, a inače sa živinim u guzi.

anaxx -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 14:54:50)

Mi ga imamo i nismo zadovoljni. Moraš jako paziti kako ga usmjeriš u uhu jer pokazuje svakakve rezultate...sorry.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ucitelj -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 15:43:25)

slazem se s anaxx
kad je prvi put dobio turu nisam skontela dok nije skroz malaksao ja izmjerila pokazuje 37,4 a znam i osjetim da je veca ja obicni pod pazuhu kad 39,5uzsanula sam se tako da nisam zadovoljna nimalo s digitalcem jos moj neki philipsov

kanader -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 15:57:06)

imamo braun, već 10-tak godina. provjereno radi točno.koštal je cca 400-tinjak kuna ali pokazuje u 3 sekunde. ima pokazivač baterije koliko je puna pa kad dođe na 1/4 mjenjamo ju. do sad promjenili 2 puta( na 6-ero djece)

ucitelj -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 16:02:15)

masala djecice[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lidac0605 -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 16:14:33)

Ja sam medicinar,i kod nas u bolnici djeci mjere s tim za uho,ja osobno ga nisam nikad kupila i ne bi,jer znam da nisu 100% pouzdani i ja tim digitalnim pi_darijama niš ne vjerujem,ni tlakomjerima ni ničem takvom.Kod mene živa rules![sm=jezicek.gif]

hehehe -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 17:44:11)

digitalni ti nisu tolko pouzdani zbog ušnog voska, jer ako ga ima više neće ti pokazat toćnu temperaturu.

marči -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 17:49:01)

Hvala ljudi na informacijama...

ma sve si mislim kako ne bi gnjavila bebicu sa toplomjerom u guzu, ali ako bude bubano onda će ionako plakati non stop pa valjda neće biti toliki problem kao da ju budim da joj mjerim temperaturu...vidjela sam da ima i neki na dudi ali to mi je još manje izgledno da je točno??? moja mama je sa mojom sestrom imala kao neku naljepnicu što se stavila na čelo i po boji je pokazivalo kada je koja temperatura, međutim nisam to vidjela za kupiti kod nas....[sm=zmeden.gif]
lidac0605niti ja nemam povjerenja baš u te digitalne jer doma imamo 2 za nas velike i oba krivo pokazuju u odnosu na onaj živin pa zato sam htjela malo usporediti vaša iskustva i mišljenja...mislim si pa ako oni u bolnici i kod doktora mjere djeci temperaturu na uho valjda vrijedi nešto??? A ipak ispada da se nije pokazalo kao super stvar....

cuba -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 18:54:49)

Ja sam imala živin i obični digitalni s kojim se mjeri isto ispod pazuha ili u guzu. Ok su mi bili dok nije malo porastao i kod temperature koju je imao kod svakog zubića bi mi bio dosta nervozan i nikako isčekati tih 5min da izmjeri ispod pazuha a on plače, nervozan, mrda se i hoće ga izvaditi.
I onda sam prošlo ljeto pukla i otišla u ljekarnu, kupila Braunov digitalni toplomjer za uho, 500kn je bio. Za sada sam zadovoljna sa njime. Pokazuje + - 0,2 ali to je zanemarivo, za 3 sekunde mi očita temperaturu ali se mora dobro namjestiti u uho. I žao mi je što prije nisam investirala u njega.
Moja topla preporuka[sm=smiley1.gif]

marči -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 19:00:39)

Hvala...znači ako se odlučim za dig. za u uho definitivno Braunov!! To ste kupili u ljekarni ili neka trgovina sa tehnikom???

cuba -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 19:05:04)

Dosta dobrih preporuka sam dobila baš za Braunov, zato sam se za njega i odlučila.
Da u ljekarni sam ga kupila, evo baš sam otišla pogledati cijenu na kutiji bio je točno 450,00kn prošlo ljeto u 07mj. Mislim da se cijena nije mijenjala.

marči -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 19:19:30)

Hvala cuba!!

mala pcelica -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 19:36:29)

mi smo dobili braunov na poklon i nama sluzi,mada ne daje bas najpreciznije rezultate kao zivin ipak nam sluzi kao orjentaciono sredstvo [sm=smiley36.gif] prvo izmjerim tim na uho pa ako mi se cini da ne pokazuje dobro onda izmjerim i zivin i do sada mi je radio oscilacije do pola stupnja manje -više tako da je meni on super,a i naravno sve ovisi od baterije,ako je slabija onda su vece oscilacije,al sve u svemu nama je super ...i da vrlo je bitno da se dobro namjesti u uvo i da se ne mjeri ono u onom uvu na kojem je djete lezalo jer pokazuje lazne rezultate [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (4.4.2012 19:54:41)

Mi ga nemamo,ali bi ga voljela kupiti.
Ima ga šogi i kaže da je zadovoljna,isto braunov ima

mayathebee -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (5.4.2012 16:30:17)

IZVORNA PORUKA: cuba

Dosta dobrih preporuka sam dobila baš za Braunov, zato sam se za njega i odlučila.

I ja sam za Braunov cula da je najbolji! I najskuplji! Dok je beba mala dobro dodje, jos ako si mozes od nekoga pozeljeti da vam pokloni za babinje! :) mi imamo cini mi se isto caretalk, al nikad nije tocno pokazivao! Nije niti jedan super tocan ali ovaj nama pokazuje 37.5 kad mali ima 39.5! I jos zena prica kolika je temp. pa mi probudi malog ako spava. Sad je vec veci, ima 15 mj. Pa mu mjerim sa digitalnim za ispod pazuha!

marči -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (5.4.2012 17:20:49)

E da bar možemo nekome naručiti...svi pitaju šta treba a nitko još ništa ne nudi da bi uzeo, svi nude ono što već imamo...valjda je preskupo[sm=zmeden.gif]do sada smo sve sami kupili osim što su moji uzeli kolica, tako da se nadamo da ćemo nešto možda dobiti....neznam je li nepristojno ako netko i ponudi da bi kupio da mu naglasim da bi baš Braunov??

mala pcelica -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (5.4.2012 17:24:55)

pa zasto bi ti bilo nepristojno,ako ti je neko blizi kazes da ti treba taj toplomjer i mozete ga platiti popola ako je toj osobi preskup da ga sama plati,bolje i tako nego nikako [sm=smiley36.gif]

mayathebee -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (5.4.2012 19:48:53)

Mozda da im kazes neka doniraju za toplomjer pa g vi kupite i nadodate eventualno! Ili odmah na vidljivom mjestu u stanu stavite kasicu i napiset_e "Donacije za Braunov toplomjer" pa neka kapa sa svih strana! [sm=smiley1.gif]

marči -> RE: Digitalni toplomjer za uho? Iskustva? (5.4.2012 21:35:19)

dobra idea...[sm=bravo.gif] ma i mislili smo pričekati dok bebica ne stigne pa onda možda nešto i kapnu u babinju iako smo svima rekli da ne troše i ne nose ništa jer većinu imamo...ali neka udijeli koliko tko može pa se skrpamo nekako [sm=smiley36.gif] ma kada se bake i dede raspištolje sigurno neće biti problem, još sam nabavila babajol na kojem piše volim baku najviše, ha ha [sm=smiley36.gif]

Stranica: [1]