Help! Kako to sve ide? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Anuška22 -> Help! Kako to sve ide? (2.12.2011 11:24:42)

U 10. sam tjednu, nisam još našla ginekologa-hzzo, nitko nema mjesta, idem privatno.
I kako sada kad budem išla rađati?? Sama na svoju ruku, kad dobijem trudove jurim u bolnicu? U koju bolnicu idem, koju god hoću u zagrebu ili?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Nemam pojma.

Bebys -> RE: Kako to sve ide? (2.12.2011 11:29:46)

dobro dosla...
ima ovdje puno iz Zagreba...sigurno ce ti netko pomoci..

mislim da ces sigurno i s vremenom dobiti  HZZO ginekologa...to ce ti sve znati reci zene iz Zagreba

sretno draga

Kikaa -> RE: Help! Kako to sve ide? (2.12.2011 11:46:12)

Dobro nam došla!!!
mislim da će ti tvoj liječnik iako je privatnik reći pred kraj trudnoće kojem liječniku i u koju bolnicu ćeš se javiti !
tako ide kod nas iako nisam iz zg pa mislim da će biti i kod tebe tako!
mislim da nemaš razloga za paniku nitko te s trudovima neće poslati kući!

SRETNO!!

mayathebee -> RE: Kako to sve ide? (2.12.2011 11:47:59)

Iz kojeg si djela Zg? Trudnoću možeš voditi i u bolnici. Samo se naručiš na prvi pregled, i oni ti dalje govore kada trebaš dolaziti. Jedino neznam za uputnice, mislim da bi to trebala od ginića, a neznam da li ti to može privatni, ili možda dr. Opće prakse. Informiraj se kod njih. Užasno je to kaj nema mjesta, al probaj naći bilo kojeg bar za uputnice, zovi HZZO, oni ti kažu gdje ima mjesta.
Privatni ti može otvoriti bolovanje, zapravo po njegovoj preporuci ti ga otvara dr. Opće prakse!

Anuška22 -> RE: Kako to sve ide? (2.12.2011 14:56:44)

Sa knežije. Zvala sam sve moguće gin i ama baš nitko ne prima, sestre su sve redom bezobrazne, ima iznimaka ali iscrpljujuće je slušati odbijanje. Nije mi jasno kako bih se ja mogla docepati mjesta kod nekog gin u sv duhu ili vinogradskoj npr?? Privatnik mi ne može dati uputnicu. Ne treba nikakva uputnica za porod? Hm?

renataa -> RE: Kako to sve ide? (2.12.2011 16:17:37)

ja sam cjelu trudnoću vodila kod privatnika, i pitala sam ga za mišljenje u koju bolnicu da idem.. na kraju sam izabrala jednu, i onda se treba zadnja 4 tjedna trudnoće voditi kontrole u toj bolnici gdje ćemo roditi.. treba se raspitati u toj bolnici kak to ide.. ja sam npr išla u vž i samo sam se prijavila u njihovu ambulantu i to je to..  uglavnom, sve kaj treba je zadnje kontorle prije poroda obaviti tamo gdje želimo roditi :)

renataa -> RE: Kako to sve ide? (2.12.2011 16:18:59)

i treba ti uputnica, nju ti može dati i lječnik opće prakse.. meni ju je dala ginekologica u domu zdravlja kod koje imam otvoren karton samo da bi mi mogla pisati uputnice i recepte, to nemože privatnik..

Annah -> RE: Kako to sve ide? (2.12.2011 16:24:58)

Hvala na lijepim odgovorima![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

beba 2 -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 11:08:40)

bok curke, nova sam na forumu, ali jednostavno sam se morala učlaniti zbog problema koji ima Anuška 22 jer sam ja u prvoj trudnoći imala sličan problem. Naime ja sam imala ginekologa preko HZZO-a, ali sam trudnoću vodila privatno što je ovog jako naljutilo toliko da mi je odbijao davati potrebne uputnice, pa sam sve pretrage obavljala privatno. Kada je trebalo otvoriti porodiljni i dobiti uputnicu za bolnicu, tip mi je rekao neka mi otvori onaj doktor koji mi je vodio trudnoću da on neće. Sva luda i prestrašena što sad obratila sam se svom liječniku opće prakse koji mi je uredno otvorio porodiljni i dao uputnicu za bolnicu kojoj sam pripadala prema mjestu prebivališta i nije bilo nikakvih problema s tim da u to vrijeme i nisi mogao doći u drugu bolnicu osim u onu koja ti je prema mjestu prebivališta osim ako nisi imao liječnika koji te je bio spreman primiti i voditi ti trudnoću do kraja u nekoj drugoj bolnici, tj. ako nisi imala vezu. Meni je ovo bilo čist ok jer sam i htjela roditi u Petrovoj, što planiram i sada jer sam ponovno trudna (16. tjedana).

andydea -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 11:22:01)

Ovako ja sam imala sličnu situaciju,koliko ja znam trudnoću možeš voditi kod privatnika,a bolnicu izabireš po mjestu stanovanja,ako si prijavljena u Zagrebu....međutim,ako zadnjih mjesec dana vodiš trudnoću u jednoj od bolnica,onda ideš u tu bolnicu rađat...uputnicu za preglede može ti dati doktor opće prakse,ili privatnik ako je dobar...nažalost rijetko koji da....ja sam imala tu sreću...i uspjela sam...bitno je tih zadnjih mjesec dana,a ako nisi prijavljena u Zagrebu,moraju te primiti u bilo koju bolnicu....Sretno!!!

Hladna -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 11:22:56)

ovo me sve podsjeca na doktora Odeha koji je trenutno u koprivnici, tako ni kod njega nitko ne upa otic ,a kad se ide privatniku na kraju on ne zeli davat ni recepte ni uputnice, isto tako kaze gdje si do sad bila tamo i idi [sm=smiley13.gif]

beba 2 -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 11:43:19)

Nije Odeha, ali znači ima ih još, iako ja mislim da se ovaj moj durio jer i on ima svoju privatnu ambulantu u kojoj ti radi ultrazvuk, jer kao u ovoj nema ultrazvuka i uredno ti naplaćuje 200 kn, tako da vjerujem da je to bio osnovni razlog.

Hladna -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 11:58:00)

kod mene je problem sto sam ja bila kod jednog dobrog doktora koj je sad na porodima i moze se k njemu samo uz placanje tako da su nas sve prebacili k tom Odehu, a nikamo se ne mozemo prepisat jer nas niko ne zeli tako da nam je suden taj gin Odeh... ja pokusavam ostat trudna drugi puta i iskreno bojim se tog ginekologa... mojoj prijateljici kasnila je [sm=hudicek1.gif] 3 mjeseca i otisla k njemu rekao joj da je trudna 5 mjeseci i da nosi curicu, nakon 2 dana ona prokrvarila sva u panici otisla na hitnu kad tamo kazu da je dobila menstruaciju i da tu nikad nije bilo trudnoce, slali ju na sva moguca testiranja i stvarno nije bila trudna, sad je konacno zatrudnila , u 6 je mjesecu i na kontroli joj rekao da joj se plod odvaja od maternice i da plod mora van , da se tu vise ne moze nista , otisla ona sa uputnicom gore u bolnicu a kad tamo svi se cude sta ju je on poslao da je sa bebom sve u najboljem redu... I tako sad ti idi k ginekologu ... Iskreno bojim se, tolko je tesko zatrudnit u danasnje vrijeme i onda kad uspije da idem k tom ginekologu sa strahom s cim ce me preplasit [sm=smiley13.gif]

marinazg -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 11:58:34)

imas na malesnici ginekologa koji prima pacijente, ja kod njega vodim trudnocu i super mi je, je da je ozbiljan ali s time dokazuje da mu posao nije zezancija. evo i sad je dobio novi uzv aparat tako da nemoram vise ici u bolnicu na uzv
samo neznam jel smijem tu napisati kak se zove, br telefona i adresu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

beba 2 -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 12:12:23)

IZVORNA PORUKA: Hladna

kod mene je problem sto sam ja bila kod jednog dobrog doktora koj je sad na porodima i moze se k njemu samo uz placanje tako da su nas sve prebacili k tom Odehu, a nikamo se ne mozemo prepisat jer nas niko ne zeli tako da nam je suden taj gin Odeh... ja pokusavam ostat trudna drugi puta i iskreno bojim se tog ginekologa... mojoj prijateljici kasnila je [sm=hudicek1.gif] 3 mjeseca i otisla k njemu rekao joj da je trudna 5 mjeseci i da nosi curicu, nakon 2 dana ona prokrvarila sva u panici otisla na hitnu kad tamo kazu da je dobila menstruaciju i da tu nikad nije bilo trudnoce, slali ju na sva moguca testiranja i stvarno nije bila trudna, sad je konacno zatrudnila , u 6 je mjesecu i na kontroli joj rekao da joj se plod odvaja od maternice i da plod mora van , da se tu vise ne moze nista , otisla ona sa uputnicom gore u bolnicu a kad tamo svi se cude sta ju je on poslao da je sa bebom sve u najboljem redu... I tako sad ti idi k ginekologu ... Iskreno bojim se, tolko je tesko zatrudnit u danasnje vrijeme i onda kad uspije da idem k tom ginekologu sa strahom s cim ce me preplasit [sm=smiley13.gif]

Čuj to je zbilja grozno, kako uopće takav liječnik može raditi a da ga nitko ne prijavi, valjda i za njih postoji nekakva komora koja provjerava njihov rad!
Držim fige da uskoro dođe i druga bebica! Ja ti isto imam problema sa zatrudnjivanjem neredoviti ciklusi, bolest štitnjače, policistični jajnici.....da sad sve ne nabrajam i ginić mi je rekao da ako želim ostati trudna imati odnose od 11-22 dana u ciklusu svaki drugi dan i mora uspjrti i zbilja evo me 16. tjedana, je da sam muža ubila tim tempom ali sam dobila što sam htjela!
SRETNO!

Hladna -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 12:18:12)

ma ja jos ne mogu reci da imam problema sa zatrudnjivanjem jer se tek trudimo 3 mjeseca, ali pila sam 7 god kontracepcijske pilule pa ne mogu sad ni odma ocekivat, al su mi ciklusi neredoviti, prvo 33 dana, pa 29 dana, pa 39 dana, pa ni ne znam koje dane vise moramo ciljat, temperature mi nista ne pomazu jer u mjesecu imam po 2 il tri povisenja itd... ah sta ces, kad bas zelimo nikako da se ulovi [sm=smiley1.gif]

beba 2 -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 12:23:19)

Probaj i meni su ti isto tako ciklusi bili 28, 33,35.... i zbilja mi je tako rekao! Uspjeli od prve!
Jedino što sam uz to pila folnu kiselinu!

Hladna -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 12:26:06)

ja bijem stalno komplet vitamine plus folnu kiselinu ...kako si rekla tocno da probam??? ja sam mislila sad svaki drugi dan ali cijeli ciklus, mislis da je to ok?

beba 2 -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 12:33:03)

Čuj od viška glava ne boli, nemreš fulati!
U svakom slučaju držim fige!
SRETNO!

Hladna -> RE: Help! Kako to sve ide? (3.12.2011 13:11:57)

Hvala ti [sm=smiley1.gif]

Stranica: [1]