RE: rižine pahuljice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

mayathebee -> RE: rižine pahuljice (21.11.2011 20:26:39)

To ti je to, to su ciste rižine pahuljice, id kojih se radi kašica, pa zato tako piše. Za početak daš jednu do dvije žličke u mlijeko, da može kroz bočicu. Imaš i od hippa, manje je pakiranje, meni su milupine previše, uvijek moram baciti!

cocco -> RE: rižine pahuljice (22.11.2011 13:25:39)

zašto moraš bacit? ima neki rok trajanja kad otvoriš? ma moj neće niš na bočicu, morat ću mu na žlicu davat.

mayathebee -> RE: rižine pahuljice (22.11.2011 20:38:18)

Makar mislim da je marketinški trik da bi što prije kupili nove, piše na kutiji da se mora potrošiti unutar tri do četiri tjedna. Realno to je 100 % riža iz eko uzgoja, pa neznam kaj se ima pokvariti ako je dobro zatvorena, al ja ju uvijek bacim ako je ne potrošim u mhesec dana! Ak nece na bočicu kad kreneš sa dohranom super je napraviti mliječno- vočno- žitnu kašicu. Staviš 100 ml mlijeka koje pije, 80 g voča ( jabuka), i dvije žličice rižinih pahuljica!

Hubertica -> RE: rižine pahuljice (23.11.2011 11:15:14)

I moj mali je nekako nezasitan i po noci mi se zna budit nekad i svaki sat. (vjerujem da imam dosta mlijeka jer se iz jedne dojke mogu izdojiti 160ml).Pokusala sam sa rizinim na mom mlijeku ali to se nista ne zgusne, odnosno malo se zgusne i odmah prorijedi tako da mislim da nist od zasitnog obroka. Iako jos nemamo 4 mj i mnogi ce se zgrozit ja sam malom provala dat kasicu od jabuke i super ju je prihvatio, i nakon nje mi zna povuc spavanje po danu a do nedavno opce nije imao dnevno spavanje. Tako da se meni kasica pokazala boljim rijesenjem nego rizine pahuljice, samo sto mu ih za sada dajem jednom dnevno oko podneva s time da ga prvo dojim i onda dajem kasicu. Kad sam to spomenula patronaznoj mislila sam da cu dobit jezikovu juhu ali cak i nisam, jer kaze da se dohrana po novom uvodi s 4 mj bez obzira ako je djete dojeno i da je ok da ga privikavam na okuse jer kaze sto kasnije to je teze. A i jadan kad gid bih jela nesto na zlicicu on bi otvarao usta pa eto probali i upalilo, jede ko veliki, nema nikakvog guranja hrane jezikom prema van, a otvara usta ko pticica, samo ne znam jel smije kasica prij spavanja ?!

cocco -> RE: rižine pahuljice (23.11.2011 13:19:45)

IZVORNA PORUKA: mayathebee

Makar mislim da je marketinški trik da bi što prije kupili nove, piše na kutiji da se mora potrošiti unutar tri do četiri tjedna. Realno to je 100 % riža iz eko uzgoja, pa neznam kaj se ima pokvariti ako je dobro zatvorena, al ja ju uvijek bacim ako je ne potrošim u mhesec dana! Ak nece na bočicu kad kreneš sa dohranom super je napraviti mliječno- vočno- žitnu kašicu. Staviš 100 ml mlijeka koje pije, 80 g voča ( jabuka), i dvije žličice rižinih pahuljica!

sigurno je to trik, suhe pahuljice se sigurno ne mogu pokvariti, al ko bi riskirao i dao ih bebici. budem probala to s voćem! dala sam mu malo soka od jabuke i radio je gadljive face pa ne znam jel samo zaj... il mu se stvarno ne sviđa. inače je još na mom mlijeku, ped je rekla da je još rano za dohranu, al ja se po malo pripremam.

lononi -> RE: rižine pahuljice (25.11.2011 13:41:21)

A moj će 6.mj.za 5.dana i ima nekih tjedan dana počela mu davat jabuku...nikako prihvatit.pa sam počela rižine,na žlicu pljuje,a na bocu smlati 170.Danas mu dala krušku,katastrofa,sav se mršti i pljuje...pa skoro povratio[sm=smiley13.gif] A kad je stariji bio beba,on je sve odmah prihvaćao...ovaj zeza[sm=smiley19.gif]

mayathebee -> RE: rižine pahuljice (25.11.2011 15:54:06)

Smješaj mu kako sam gore napisala mlijeka koje pije sa rižinim pahuljicama, i dodaj jabuku! Trebat će par dana dok ne prihvati novu klopu, al mlijeko mu je poznati okus pa s njim lakše ide. I probaj mu dati pola sata prije nego mu inaće daješ obrok, dok još nije jako gladan, jer su nervozni od gladi i neda im se upoznavati sa novim okusima! Ja sam zamijenila prvo onaj drugi jutarnji obrok oko 9 - 10 sati! To mi se super pokazalo, odmah je sve pojeo!
Sretno!

brighton -> RE: rižine pahuljice (30.1.2013 10:45:49)

Molim za pomoc! Djevojcici zelim da uvedem rizine pahuljice od Hippa, s tima da je na Apatmilu, da li ce skoditi ako pomijesam aptamil sa rizinim pahuljicama od hippa!! PLEASE HELP

Renata RR -> RE: rižine pahuljice (30.1.2013 10:54:56)

Ne škodi. Pročitaj samo da li se pahuljice miješaju mlijekom ili vodom jer u nekima je već dodana formula.

brighton -> RE: rižine pahuljice (30.1.2013 10:56:04)

Piše da se mijesaju sa vodom[sm=zmeden.gif] jel ok to

Renata RR -> RE: rižine pahuljice (30.1.2013 10:58:52)

Da. Prokuhaš vodu, malo je ohladiš i staviš pahuljice. Vidjet ćeš da li joj odgovara...

brighton -> RE: rižine pahuljice (30.1.2013 11:07:12)

uh hvala ti puno [sm=smiley1.gif] jedva cekam da joj stavim pahuljice sa aptamilom[sm=smiley1.gif], nadam se da ce papat

calpurnia -> RE: rižine pahuljice (11.3.2013 17:52:46)

Ima od hippa i proso, isto kao rižine pahuljice se doda u mlijeko. Moj to obožava, rižine pahuljice neće [sm=smiley1.gif]

Sunshine28 -> RE: rižine pahuljice (11.3.2013 18:11:16)

ja sam bas trazila hipp proso i nisam nigdje nasla pa sam uzela babylove ali nece ga bas, samo sa vocem...
ince, za hipp rizinim pahuljcima moja je Em luda...sve ce pojesti ako joj ubacim malo pahuljica, tako da su nam one najdraza, carobna namirnica!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]