Jučer sam bila na pregledu i hemoglobin mi je 109... Bila sam već u prvoj trudnoći anemična prema kraju ali sada sam tek u 23. tjednu. Dobila sam sam retafer i trebam uzimati 2 puta dnevno...
Da li ima još netko slični problem? Ja inače baš pazim na prehranu i zdravo jedem... Baš me iznenadilo da imam toliko lošu krvnu sliku, a i tlak mi je dosta niski (105, 55). Nije ni čudno što se brzo umorim.....
danery -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 11:50:57)
ja sam uzimala heferol u [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/nosecka.gif[/image]...normalno je da si anemična,ipak beba uzima dosta toga od tebe... dr mi preporučio piti vitamin c uz tablete željeza da bi se bolje vezalo....
lavica81 -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 12:13:14)
nisam u trudnoći ali jesam nakon. provala sam piti heferonali mi je teško padao na želudac pa sam ga prestala pit. meni je pomogao floradix sirup, mogu ga uzimati trudnice i mala djeca i obavezno vitamin c s njim radi bolje absorbcije
pincirotvajler -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 12:15:56)
ja nisam isto u [sm=nosecka.gif] nego kasnije mjesec dana sam uzimala ferrum
cuba -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 12:53:23)
Tijekom trudnoće mi je ginekolog prepisao Ferrum. Užasne su mi bile (tablete za cuclanje). Nekad bi i znala preskočiti pa ne uzeti koliko su gadne bile. Anemija tijekom trudnoće je učestala, ništa zabrinjavajuće.
emaemily -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 14:56:06)
ja sam u 32 tjednu i bas danas radila nalaze i hemoglobin napokon presao 120 .. inace mi je bio oko 90. Pijem vec 3 mjeseca heferol + c vitamin obavezno ako zelis da ti djeluje .. jedi ciklu jako je dobra i spinat, blitva .. sve tamnozeleno povrce korjenasto..tako su mi rekli i evo napokon sam postigla da mi je ok. Ne brini normalno je da bebac uzima sebi :))
ZVRK -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 17:18:42)
ja sam pila heferol kada sam bila anemična u to vrijeme sam se ''navukla na crveno meso''kojega sam do onda slabije jela
mirna -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 18:01:46)
crveno meso bas ne volim, osim mljevenog... ali jedem stvarno puno spinata, cikle, salate, badema...
Grumpy -> RE: Anemija u trudnoći (9.8.2011 18:22:47)
Radila sam prvu krvnu sliku u 20.-om tjednu trudnoće i ispalo da sam anemična pa mi ginić prepisao heferol tablete. Mislim da se ne trebaš brinuti. Držim fige [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sonyhka -> RE: Anemija u trudnoći (29.8.2011 9:36:58)
Ja sam isto na ferrumu - u trudnoći. Objasnila mi je ginekologica da je to normalna pojava, pogotovo pred kraj trudnoće, ništa zabrinjavajuće... ;)