Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta



Poruka


Ketica -> Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (16.5.2011 20:14:12)

Drage cure, ako postoji slicna tema, slobodno me "podsjetite".
Moja mala princeza ima dvije godine (sutra joj je rodjendan [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]) i s obzirom da ja ne radim, ona ne ide u jaslice ali bi ju rado upisala u vrtic sljedece upisne godine. Mislim da ce biti dobro za nju da se malo socijalizira sa drugom djecom i usput "odradi" nekoliko djecjih bolesti u predskolskom uzrastu...bolje nego kasnije.
E sad, moja dilema je sljedeca; koliko kuzim, djeca cija oba roditelja rade imaju prednost kod upisa u vrtic. Da li se u obzir uzima i broj djece u jednom kucanstvu (princeza ima mladjeg brata) i da li bi mi imali eventualnu prednost s obzirom na adresu stanovanja, ako se budemo natjecali u vrticu koji je u nasoj ulici (Veseljko)? Puno pitanja...vasa razmisljanja ili jos bolje, iskustvo su itekako dobro dosla!!!!




pako -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (16.5.2011 21:02:03)

draga sretno ti bilo ali meni P nisu htjeli jednu godinu uzeti u vrtić jer nisam bila zaposlena jer je ionako previše djece za upis.......




cuba -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (16.5.2011 21:09:34)

Ako je jedan od roditelja nezaposlen a nemate status obitelji branitelja domovinskog rata, nisi samohrana majka, nemate drugo dijete sa invaliditetom i sl onda ste na dnu ljestvice za upis u vrtić, mislim da se tu dobiva najniži broj bodova, oko 10 otprilike.
Nema nikakve veze mjesto stanovanja ni broj djece (ako i ima onda bi se to odnosilo na veću obitelj, ne samo na njih dvoje). Ti papire predaješ u upravi vrtića a oni te raspoređuju po mjestu prebivališta ili ako ti posebno negdje zatražiš, možda u blizini posla i sl.
Predaj papire, nemaš šta izgubiti. Možda i bude mjesta pa se uspijete upisati, ne znam odakle si i kolika je popunjenost...
Držim vam fige da uspijete[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




BUMBI -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (16.5.2011 21:22:06)

Ja sam D tako upisala,nisam radila,samo mm..kod nas nije bilo problema jer nisu bile velike navale kod upisa




Bebys -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (17.5.2011 9:12:07)

sretno samo ti pokusaj to je dobro za dijete...




Točkica28 -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (17.5.2011 9:57:38)

mislim da ne buš dobila bez dobre veze-




bubaMaja -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (17.5.2011 10:07:39)

Ne znam da li je riječ o Rijeci (Veseljko), ali ako je onda samo uz jaaaku vezu. Nažalost, navala je ogromna, mjesta premalo pa ne dođu na red ni roditelji koji oboje rade.. Možeš tražiti nekog potvrdu da si zaposlena (to je najčešći način kako se dobiva vrtić u tvom slučaju). Broj djece i blizina nemaju ulogu.
Ako živite u nekoj manjoj sredini, moguće je da ćete upasti i redovno ako nije navala.
Možete pokušati s poludnevnim boravcima (neki vrtići imaju to organizirano) gdje se dijete dovodi na igru do ručka, za to nije potrebno da oba roditelja rade.




Ketica -> RE: Upis djeteta u vrtic ako samo jedan roditelj radi (23.5.2011 22:13:05)

Jao ispricavam se na kasnom odgovoru.
Da, radi se o Veseljku na Pecinama u Rijeci. Nisam sigurna da li oni imaju poludnevni boravak? Bas sam i mislila dati ju samo pola dana jer ionako ne radim, a ako se zaposlim onda cemo valjda dobiti i vise bodova i mozda cak i upasti u cjelodnevni boravak...




Stranica: [1]