RE: pravo na god.odmor i regres (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

cokolada -> RE: pravo na god.odmor i regres (21.4.2011 10:45:01)

regres se isplacuje tek nakon iskoristenog godisnjeg odmora

cocco -> RE: pravo na god.odmor i regres (21.4.2011 11:39:28)

IZVORNA PORUKA: cokolada

Zvala sam u firmu i pitala tako da imam najnovije informacije. zapravo sve ovisi o poslodavcu.
kod mene je situacija slijedeca. trebam roditi 10.7.2011. a na bolovanju sam od 10.01.2011. kada se vratim na posao 2012. imam pravo iskoristiti stari godisnji odmor od 2011. do 30.06.2012. a potom nastaviti koristiti novi godisnji sto znaci da bi se na posao vratila tek u 9 mj. na pitanje kako cu iskoristiti stari godisnji do 30.06. ako rodim u 7 mj., mogu pisati molbu da stari godisnji iskoristim i nakon 30.06. ako ce mi odobriti, u pravilu odobre. Znaci sve ovisi o poslodavcu.

ili ako ti ne odobre možeš prekinuti porodni i iskoristiti ga kasnije. tak ću ja, termin mi je 13.7. prekinut ću u 5. mj, pred kraj, iskoristit stari godišnji, pa novi, pa malo raditi dok nemam 2 isplate i onda iskoristiti ostatak porodnog. ostatak možeš iskoristit i kasnije do 7 godine djeteta, samo moraš paziti da ti ostane najmanje 30 dana. i naravno da imaš 2 isplate zbog osnovice. možeš nazvati hzzo da ti sve objasne i daju neki savjet.

DADA.32 -> RE: pravo na god.odmor i regres (29.4.2011 13:51:20)

Molim za pomoć ako itko išta zna.
Radim u školi i mjenjam kolegicu koja je na porodiljnom dopustu. Ona bi se trebala vratiti na posao početkom 7 mjeseca odnosno kada počme GO. Znam da imam pravo na Go ali me zanima imam li pravo na cijeli GO s obzirom na po da u istoj školi radim bez prestanka godinu i 10 mjeseci. Imam li pravo na regres? A isto tako po novom zakonu mi neće teći radni staž za vrijeme GO već ću samo dobiti naknadu. Ako itko išta zna molim da mi odgovori. Unaprijed zahvaljujem

ardnas -> RE: pravo na god.odmor i regres (8.5.2011 12:47:52)

trebala bi otići na godišnji prije nego ona dođe, tada imaš pravo na regres. Mada ne znam kako možeš otići na godišnji ako nju mijenjaš. Pravo an regres imaju svi koji su u tekućoj godini bili na godišnjem.

ruwenzor -> RE: pravo na god.odmor i regres (10.5.2011 8:25:34)

pravo na puni GO imaš nakon 6 mj rada[sm=smiley1.gif]

ribica1 -> RE: pravo na god.odmor i regres (10.5.2011 11:40:04)

Da se i ja malo ubacim!
Situacija je ovakva, do 1.5.2011. sam bila na porodiljnom, od 1.5. sam na bolovanju zbog stresa i to je na teret poslodavca naravno!Jel imam ja pravo na godišnji odmor za 2011.g.?
Naime voljela bi ga iskoristit odmah nakon bolovanja naravno u dogovoru sa poslodavcem!

anaxx -> RE: pravo na god.odmor i regres (10.5.2011 11:46:06)

mislim da imaš, pa nisi prekinula radni odnos, a onda to znači da imaš sva prava kao i ostali zaposleni... nadam se da će se javiti još netko stručniji...

ribica1 -> RE: pravo na god.odmor i regres (10.5.2011 11:50:40)

Ma jer htijela bi si navuć 3. mjeseca "rada" radi prosjeka i naknade na komplikacijama i poslje na porodiljnom.
Sad imam doznake za cijeli 5. mjesec to sam na bolovanju, kad bi mi dali da iskoristim cijeli godišnji ostala bi mi u zraku neka tri tjedna to bi mi doktorica opet dala neko bolovanje naravno na teret poslodavca i to bi mi bile tri plaće da imam za prosjek!
A ako to sve ne uspijem mislim da bi mi naknada na komplikacijama bila 830 kuna a za porodiljni nemam pojma!
Jel zna netko kolke bi mi bile te naknade ako odmah idem na komplikacije?

sig -> RE: pravo na god.odmor i regres (11.5.2011 0:37:38)

IZVORNA PORUKA: cocco

IZVORNA PORUKA: cokolada

Zvala sam u firmu i pitala tako da imam najnovije informacije. zapravo sve ovisi o poslodavcu.
kod mene je situacija slijedeca. trebam roditi 10.7.2011. a na bolovanju sam od 10.01.2011. kada se vratim na posao 2012. imam pravo iskoristiti stari godisnji odmor od 2011. do 30.06.2012. a potom nastaviti koristiti novi godisnji sto znaci da bi se na posao vratila tek u 9 mj. na pitanje kako cu iskoristiti stari godisnji do 30.06. ako rodim u 7 mj., mogu pisati molbu da stari godisnji iskoristim i nakon 30.06. ako ce mi odobriti, u pravilu odobre. Znaci sve ovisi o poslodavcu.

ili ako ti ne odobre možeš prekinuti porodni i iskoristiti ga kasnije. tak ću ja, termin mi je 13.7. prekinut ću u 5. mj, pred kraj, iskoristit stari godišnji, pa novi, pa malo raditi dok nemam 2 isplate i onda iskoristiti ostatak porodnog. ostatak možeš iskoristit i kasnije do 7 godine djeteta, samo moraš paziti da ti ostane najmanje 30 dana. i naravno da imaš 2 isplate zbog osnovice. možeš nazvati hzzo da ti sve objasne i daju neki savjet.

Cocco mi je uzela riječi iz usta... i meni je sada prošlo vrijeme porođajnog i imam pravo na godišnji od lani tako da sam ja zapravo sada na godišnjem, a onda idem još 6 mj na rodiljni dopust. i kada se vratim imam pravo na godišnji iz ove godine - naravno ako me šefica pusti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

berny -> RE: pravo na god.odmor i regres (11.5.2011 7:34:29)

meni prvih 6 mj. završava 12. 6. onda idem na stari godišnji i nadam se regresu. nakon njega idem na novi godišnji. mm preuzima drugih 6 mjeseci tako da se preklapamo veliki komad vremena i oboje smo doma s B. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]