sig -> RE: pravo na god.odmor i regres (11.5.2011 0:37:38)
|
IZVORNA PORUKA: cocco IZVORNA PORUKA: cokolada Zvala sam u firmu i pitala tako da imam najnovije informacije. zapravo sve ovisi o poslodavcu. kod mene je situacija slijedeca. trebam roditi 10.7.2011. a na bolovanju sam od 10.01.2011. kada se vratim na posao 2012. imam pravo iskoristiti stari godisnji odmor od 2011. do 30.06.2012. a potom nastaviti koristiti novi godisnji sto znaci da bi se na posao vratila tek u 9 mj. na pitanje kako cu iskoristiti stari godisnji do 30.06. ako rodim u 7 mj., mogu pisati molbu da stari godisnji iskoristim i nakon 30.06. ako ce mi odobriti, u pravilu odobre. Znaci sve ovisi o poslodavcu. ili ako ti ne odobre možeš prekinuti porodni i iskoristiti ga kasnije. tak ću ja, termin mi je 13.7. prekinut ću u 5. mj, pred kraj, iskoristit stari godišnji, pa novi, pa malo raditi dok nemam 2 isplate i onda iskoristiti ostatak porodnog. ostatak možeš iskoristit i kasnije do 7 godine djeteta, samo moraš paziti da ti ostane najmanje 30 dana. i naravno da imaš 2 isplate zbog osnovice. možeš nazvati hzzo da ti sve objasne i daju neki savjet. Cocco mi je uzela riječi iz usta... i meni je sada prošlo vrijeme porođajnog i imam pravo na godišnji od lani tako da sam ja zapravo sada na godišnjem, a onda idem još 6 mj na rodiljni dopust. i kada se vratim imam pravo na godišnji iz ove godine - naravno ako me šefica pusti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|