iscjedak u trudnoci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

breskvica22 -> iscjedak u trudnoci (16.2.2011 9:55:23)

drage moje pomozite.nemogu reci da je iscjedak vec vise bijelo pranje u kojem ima malo malih ko grudica.
sta da radim?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
nije ni cudne boje,nema nikakvog mirisa,ali mi se desi da me malo zasvrbi,zapecka. ali vise s vanjske strane kod klitorisa nego unutri.
ima li netko ko ima ili je imao takav problemcic?
da nazoven ginekologa ili? jel zna netko sto je to? imala sam tako nesta prije 2god,ali je samo nestalo nakon 3,4dana.

brisevi su mi sterilni,savrseni.radjeni prije 10dana

LUNA000 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:03:19)

najbolje da se posavjetuješ sa ginekologom vjerovatno su gljivice ili neka infekcija..možda ti da kakve vaginalete i sve če se srediti ne brini...

njanja -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:04:21)

zašto nisi jučer razgovarala sa gin o tome???
ja sam imala iscjedak cijelu trudnoću, sve je bilo normalno i ok, nikada me nije svrbilo, a dr mi je propisao plymicol vaginalete i rekao da kada vidim da je još pojačaniji (od tog pojačanog) da stavim vaginaletu....
zovi gina da se posavjetuješ budući da pecka...

mayathebee -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:06:10)

Ako su brisevi ok ne brini, ja sam imala iscjedak cijelu trudnoću, prema kraju sve jači i jači. Zovi ginića ako te baš bude jako svrbilo ili peklo ili ako miris postane intenzivniji. Predostrožnosti radi ne peri se nikakvim posebnim sapunima, koristi blage, nekad najbolje i samo voda. Izbjegavaj wc papir sa mirisom i dnevne uloške ako koristiš mijenjaj često i isto neka ne budu mirisni već čisti pamuk. Inaravno gačice čisto pamučne i što komotnije.....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zara13 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:08:33)

ja to imam cijelu trudnoću skoro a taman mislila kak neću nosit uloške kad ono vraga [sm=smiley36.gif] meni je za to dao rojazol vaginalete i sad prošli tjedan kad sam bila reko mi nek ih opet svaka dva dana stavljam dok ne potrošim

lavica81 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:18:42)

i ja sam kroz trudoću imala pojačan iscjedak ali nije me ništa srbilo. vjerovatno su ti to gljivice.
nazovi ginekologa pa se savjetuj

mišica 666 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:21:14)

to su ti gljivice. ja sad u zadnjoj trudnoći se nokako nisam mogla riješiti gamadi. ne mogu ti naštetiti bebi ali je neugodno i ako se ne liječi sve više svrbi užas. idi kod ginija da ti da vaginalete i kremu za mazanje i biti će bolje.

nemammaste -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:25:00)

IZVORNA PORUKA: lavica81

i ja sam kroz trudoću imala pojačan iscjedak ali nije me ništa srbilo. vjerovatno su ti to gljivice.
nazovi ginekologa pa se savjetuj

sabina z. -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 10:52:44)

Hej breskvice,pošto si imala povišene leukocite i primala si terapiju normalno je da ti je iscjedak prisutan.Meni su u bolnici baš zbog istog dali vaginalete da se to spriječi..ginekolog će ti reći koje da kupiš,nazovi ga..

ikica84 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 11:11:58)

gljivice su to,zovi ginek i pitaj da nesto mazes spolja ako ti je unutra sve ok.[sm=smiley1.gif]

JASNA33 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 11:17:07)

IZVORNA PORUKA: ikica84

gljivice su to,zovi ginek i pitaj da nesto mazes spolja ako ti je unutra sve ok.[sm=smiley1.gif]
slažem se,najpametnije ti je savjetovati se s ginekologom...

Fever -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 11:32:28)

ja sam također imala poprilično jako bijelo pranje, bez mirisa i bila ginića i pogleda i nisu bile gljivice nego je on to nazvao jači trudnički iscjedak....ali pošto te pecka također savjetujem da odeš ili ga nazoveš!

Točkica28 -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 13:22:24)

ja imala stalno jaki iscjedak ali bez gruda

Freya -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 13:35:13)

IZVORNA PORUKA: Fever

ja sam također imala poprilično jako bijelo pranje, bez mirisa i bila ginića i pogleda i nisu bile gljivice nego je on to nazvao jači trudnički iscjedak....ali pošto te pecka također savjetujem da odeš ili ga nazoveš!

Potpis. I ja imam obilnij iscjedak, na prošlom sam pregledu za to pitala gina i rekla je da je sve ok, da je to normalan trudnički iscjedak. Ali mene ništa ni ne svrbi ni ne pecka, samo me malo iritira što ili stalno moram mijenjati gaćice ili moram nositi uložak...
Mogle bi bit gljivice kod tebe...ništa strašno, dok ne odeš kod gina probaj sa sljedećim (kod mene pomaže): namoči (čisto oprani prst) u jogurt sa onim probiotičkim kulturama i u pipicu...svakih par sati....mene je to spasilo kad sam imala gljivice na početku trudnoće. Neki preporučuju da namočiš tampon i to staviš, ali ja ti ne bih preporučila tampone u trudnoći. Inače sam znala stavljati na dnevni uložak i kombinaciju ulja čajevca i gospine trave (ali mislim da se gospina trava ne preporuča u trudnoći).

andjelcic -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 14:26:36)

meni je kolegica rekla da joj je ginic preporucio da  uzme cesanj cesnjaka, da ga stisne i stavi u gazu natopljenu jogurtom ili mlijekom, i u rodnicu- na taj nacin da bi gljivice trebale nestati [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . ona je probala i su nestale, sada ti vidi

cuba -> RE: iscjedak u trudnoci (16.2.2011 15:20:55)

IZVORNA PORUKA: Fever

Ovako je i meni bilo, nikakve gljivice nisu bile u pitanju.
Odi kod ginića za svaki slučaj.

breskvica22 -> RE: iscjedak u trudnoci (17.2.2011 10:22:38)

drage moje zvala sam ga jucer i reko mi je da su to vjerojatno gljivice. reko da si kupim vagisan vaginalete i da stavljam
2 dana po 1 navecer.
ma samo da bude sve u redu sa mojom bebom!!!!!!!

mišica 666 -> RE: iscjedak u trudnoci (17.2.2011 13:40:20)

ma breskvice ne brini kažem ti ja sam cijelu prošlu trudnoću bila na vaginaletama zbog vražjih gljivica. bebi ne mogu naštetit ali su za mamu  mučenje i tlaka.

Petra87 -> RE: iscjedak u trudnoci (18.2.2011 12:56:12)

Cure vidim da sve pišete o iscjetku,
ja isto imam standardni bijeli trudnički, ali nekada, ni zna isopasti, ajmo reći, koja grudica zelenkasta????
Brisevi, urin, svi nalazi uredni, tako da nevjerujem da je upala jer papa bi pokazao, a gin. idem za 3 tjedna tek..... kad sam pred tjedan dana bila na kontroli nije bilo tog zelenkastog više tako da se nisam ni sjetila reći a on me gledao samo UZV , i danas opet vidim, ali nije svaki dan i nije puno.... a proći će valjda.....
Jel imala koja slično iskustvo?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

beba_B -> RE: iscjedak u trudnoci (18.2.2011 17:17:55)

IZVORNA PORUKA: Petra87

ja isto imam standardni bijeli trudnički, ali nekada, ni zna isopasti, ajmo reći, koja grudica zelenkasta????
Brisevi, urin, svi nalazi uredni, tako da nevjerujem da je upala jer papa bi pokazao, a gin. idem za 3 tjedna tek..... kad sam pred tjedan dana bila na kontroli nije bilo tog zelenkastog više tako da se nisam ni sjetila reći a on me gledao samo UZV , i danas opet vidim, ali nije svaki dan i nije puno.... a proći će valjda.....
Jel imala koja slično iskustvo?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

To sta je zelenkasto nekad nije dobro, jer je obicno bijeli. Papa test ti ne bi pokazao bakterije i gljivice, samo anomalije na cerviksu, ali vidim da pises da su ti i brisevi uredni? Mozda da ponovis ne bi bilo lose... Ja sam imala na pocetku trudnoce isto tako (dok jos nisam znala da sam trudna) i mislila sam se sta mi je, bila sam u roku od mjesec dana 3 puta u gyn jer mi vaginalete nisu pomagale a prvi brisevi su bili ok. Iscjedak bi nestao, i onda se opet nakon 3-4 dana ne koristenja vaginaleta pojavio.. nakon drugog puta sta sam radila bris su mi nasli neke bubice (nista ekstra) i dobila sam antibiotik i sve je proslo...
Podji, i neka ti napravi bris i cerviksa i vagine i odnesi na mikrobiologiju da budes mirna.

mamacita -> RE: iscjedak u trudnoci (18.2.2011 23:38:02)

Pij vise jogurta sa kulturama, acidofil... to bi trebalo pomoci ako su gljivice u pitanju.

Petra87 -> RE: iscjedak u trudnoci (22.2.2011 11:46:28)

IZVORNA PORUKA: beba_B

IZVORNA PORUKA: Petra87

To sta je zelenkasto nekad nije dobro, jer je obicno bijeli. Papa test ti ne bi pokazao bakterije i gljivice, samo anomalije na cerviksu, ali vidim da pises da su ti i brisevi uredni? Mozda da ponovis ne bi bilo lose... Ja sam imala na pocetku trudnoce isto tako (dok jos nisam znala da sam trudna) i mislila sam se sta mi je, bila sam u roku od mjesec dana 3 puta u gyn jer mi vaginalete nisu pomagale a prvi brisevi su bili ok. Iscjedak bi nestao, i onda se opet nakon 3-4 dana ne koristenja vaginaleta pojavio.. nakon drugog puta sta sam radila bris su mi nasli neke bubice (nista ekstra) i dobila sam antibiotik i sve je proslo...
Podji, i neka ti napravi bris i cerviksa i vagine i odnesi na mikrobiologiju da budes mirna.

Ma ja sam ti briseve radila u 1. mjesecu, nakon što sam saznala da sam trudna, i urin, urinokulturu, papu, sve tada...
Tako da nemam razloga opet sada ponavljati, ali zvrcnut ću gin pa ću vidjeti šta reći.... makar ne osjetim ni peckanje, ništa.... samo taj iscjedak glupi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image]

mamice -> RE: iscjedak u trudnoci (26.2.2011 19:29:40)

"Pojačani vaginalni iscjedak je prisutan kod mnogih trudnica," komentar je švedskih istraživača. "Ove trudnice vrlo često dobiju odgovor kako je sasvim normalno imati nešto pojačani iscjedak tijekom trudnoće. Ovaj odgovor je pogrešan. U ovih trudnica, morali bismo biti puno aktivniji i istražiti da li se kod pojačanog iscjetka dijagnosticira i bakterijska vaginoza"
ovo sam nasla na stranicama Poliklinike Harni i nije mi jasno svugdje pise da je NORMALNO imati pojacani iscjedak(ja ga imam vec tjedan dana) doktor nista nije rekao a i koliko cujem 90% trudnica ima pojacani iscjedak[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Želja -> RE: iscjedak u trudnoci (26.2.2011 22:13:50)

ja cijelu trudnoću imam bijeli ili prozirni iscjedak, rekao mi je ginekolog dok god iscjedak nema čudnu boju ili miris ili dok god me ne peće ili svrbi nema razloga za brigu jer to večina trudnica ima u trudnoći. malo više brige oko higijene i nema problema; koristim šampon za intimnu njegu ( ima više vrsta u svakom dm-u ili dučanu) i možda je smiješno ali odličan savjet je da nakon tuširanja ili kupanja se malo fenom posušite dolje (vjerujte to pali jer gljivice se razvijaju dok je povečana vlažnost a ovako smanjujete mogučnost nastanka sušenjem i primjetit ćete da se iscjedak smanjio ili ga čak nema par dana).

emab -> RE: iscjedak u trudnoci (27.2.2011 10:56:02)

IZVORNA PORUKA: Želja

ja cijelu trudnoću imam bijeli ili prozirni iscjedak, rekao mi je ginekolog dok god iscjedak nema čudnu boju ili miris ili dok god me ne peće ili svrbi nema razloga za brigu jer to večina trudnica ima u trudnoći. malo više brige oko higijene i nema problema; koristim šampon za intimnu njegu ( ima više vrsta u svakom dm-u ili dučanu) i možda je smiješno ali odličan savjet je da nakon tuširanja ili kupanja se malo fenom posušite dolje (vjerujte to pali jer gljivice se razvijaju dok je povečana vlažnost a ovako smanjujete mogučnost nastanka sušenjem i primjetit ćete da se iscjedak smanjio ili ga čak nema par dana).

....u svemu se slažem osim ovoga sa fenom - nije dobro jer fen puše suhi i topli zrak koji isušuje vaginu i utječe na floru. Bitno je dolje se dobro obrisati (posušiti) s ručnikom i da je dolje stalno suho. Gljivice jako vole vlažnost i toplinu.

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>