tikica_69 -> RE: umjetna oplodnja (19.11.2008 10:18:28)
|
Idiopata srecom ima malo u toj domeni, velika vecina ipak ima fizicki problem i njima se u stvari lakse nositi sa time jer znaju ciljati sto i kako. Kako pomoci idiopatu? Tesko, prvenstveno iz razloga sto kod nas nema psihologa koji bi se bavili problemom potpomognute oplodnje i pruzali podrsku parovima koji prolaze sve te fizicki i psihicki bolne postupke. Vani je normalna stvar da svaka takva klinika ima psihologa i psiholog je uz vas i prije i nakon postupka. Kod nas to ima jedino KBC Rijeka. Tesko se opustiti u takvim situacijama. I zaista sam uvjerena da stres nije uzrok idiopatske neplodnosti, vec da je idiopatka neplodnost potakla stres u parova. A sto se tice naziva "umjetna oplodnja", ispicavam se Ninolini na reakciji. Naime, alergicna sam na njega iz puno razloga a najvise medicinskih. Kako sam i clanica Udruge osoba sa problemom neplodnosti, jedan od nasih ciljeva je i iskorijeniti taj ruzan naziv, pa cu ovdje i prenijeti dio prosvjednog pisma koje smo slale nasem vrlom ministru, a u cijelosti ga mozete procitati na nasem PDF-u Udruga BETA. Izvadak: Takodjer smatramo da obrazovani lijecnik u svojoj terminologiji ne moze koristiti termin "umjetna oplodnja", vec asistirana humana reprodukcija ili medicinski potpomognuta oplodnja.
|
|
|
|