teško zaspi.... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

anuska08 -> teško zaspi.... (17.7.2010 15:03:35)

U posljednje vrijeme moja Nika teško zaspi...od bebe koja je sama zaspala bez ljuljkanja, pjevkanja.... sada je koma. Otkad se počela sama dizati na noge (unatrag mjesec dana) kako je stavim u krevet  hoda po njemu, baca se, igra do iznemoglosti... Kako je polegnem tako se diže.. i tako joj treba gotovo 1 sata da zaspi..Baš mi je i teta čuvalica rekla da je stvarno Nika za 5, osim tog spavanja jer ne želi spavati i gotovo. Sad navečer moram biti s njom u sobi dok ne zaspi i to traje preko 1 sat... A dnevno spavanje je isto koma..kako ne želi zaspati spava možda sat vremena do sat i pol oko 12:00-13:00! i onda su poslije drame.. ne želi spavati već zaspi usput  negdje u autu, ili u šetnji oko 19:00 i onda spavanac ne prije 22 sata... jel to samo faza ili što? i kad djeca počnu samo jednom spavati preko dana?

mariola -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 15:23:51)

anuška moj je mlađi od tvoje dva mjeseca i još uvijek spava dva puta dnevno a nekad i tri ako se ranije digne.U zadnje vrijeme i ja budem mslo s njim u sobi dok se be smiri (10 min. najviše). ne znam jesu to vrućine ili zubi ali ne zaspe tako lako kao prije.

mare i gogo -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 15:27:26)

isto ko i moja kćer ja ju nekada uspavljujem po dva sata a muž ju navečer uspavljuje i obavezno zaspe sa njom jer pre dugo traje ali ona je oduvijek bila preteška za zaspati neznam šta da ti kažem jer i mi se borimo sa tim samo da znaš da nisi sama ada nas ima još koji imamo take klince moja ako ne spava toliko je nervozna i sam plače da ju jednostavno moraš uspavati kako tako pola sata pola ali onda bude dobro

cuba -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 15:27:54)

E sad, može biti više faktora, od izbijanja zubića, vrućine, možda skok u razvoju...ne znam kad počinju spavati samo jednom dnevno. Moj R isto zadnjih dana teže zaspe (7,5mj), prije bi ga samo ostavila u krevetiću i dala mu dekicu, sam bi zaspa u roku 5min međutim to šta kažeš otkako se diže na noge u krevetiću uspavljivanje traje duže jer se staalno diže (njemu zabavno) pa sam ga zadnje dvi večeri uzela na ruke i tako uspavala (šta nikad do sad nisam).. isto se nadam da će se vratiti na staro....

adryosijek -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 15:52:00)

IZVORNA PORUKA: cuba

E sad, može biti više faktora, od izbijanja zubića, vrućine, možda skok u razvoju...ne znam kad počinju spavati samo jednom dnevno. Moj R isto zadnjih dana teže zaspe (7,5mj), prije bi ga samo ostavila u krevetiću i dala mu dekicu, sam bi zaspa u roku 5min međutim to šta kažeš otkako se diže na noge u krevetiću uspavljivanje traje duže jer se staalno diže (njemu zabavno) pa sam ga zadnje dvi večeri uzela na ruke i tako uspavala (šta nikad do sad nisam).. isto se nadam da će se vratiti na staro....
potpisujem ja mislim da nema mame koja ce lako svoju bebu uspavat od ove sparine i komaraca uzasss ,a i ti zubi uff

Nika 24052006 -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 17:00:16)

Ja ti i nisam baš od neke pomoći,jer je Nika od rođenja sama zaspivala,samo ju ostavim,i ona zaspi,tako je i dan danas,samo ju sad pošaljem u njezin krevet i to je to.A Ines je već druga priča,već sad ju uspavljujem na rukama,ne želim ni misliti što će biti kasnije.Jedino navečer zaspi sama,a preko dana ju moram nunati. I da,Nika je počela spavati jednom dnevno negdje oko godine dana.

Ninaa -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 17:19:51)

S mojom curkom i spavanjem su drame valjda od kad se rodila. Bilo je svakakvih faza, od toga da valjda 3 mjeseca noću nije spavala samo dok sam je držala na rukama. Kad sam više na rubu snaga negdje s 8 mjeseci sam je ostavila da otplače. bilo mi je grozno ali se za 3 noći smirila. međutim nikad sama nije zaspala. Dok je sisala to je bilo na sisi, kasnije na rukama ili u krevetiću da sam ležala s njom. kad je bila bolesna onda sam je držala i za ruku i ženska se naučila tak da sad neće zaspati bez da je držimo za ruku. Dakle nisam od neke pomoći, jednostavno čekam da je to prođe ili ću je opet moati od tog odvikavati. Negdje od godinu dana istoi spava jednom i to negdje od 12,30 pa kak i dan.

Puli -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 21:17:42)

vjerojatno joj treba duže vremena da se isključi iz prethodne aktivnosti i opusti
savjetujem uvođenje rituala prije odlaska na spavanje(maženje,pjevanje pjesmice,čitanje knjigice

i moja c. je takva otkad je otkrila dizanje na noge(s nepunih 6 mjeseci)
i dan danas moram ležati pored nje da bi zaspala nekad ide brzo 10ak minuta a nekad traje i do sat vremena

uveli smo ritual čitanja slikovnica i to joj pomaže da se bolje opusti i uljuljka u san

Sagem -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 22:13:55)

kao mali dugo je imao grčiće onda mi rekli da ga nosim, onda faza sa zubićima, pa prehlada od 2 tj pa onda dermatitis i češkanje i noćima buđenje po masu puta i sada kad je sve prošlo, opet ne zaspe sam[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
težak je i ne mogu ga više na rukama uspavljivati, pa ga polegenem i držim mu bočicu i pjevušim. Onda on to fino popije i želi  da se digne i onda zaspe na rukama. a ovih dana se preznojimo i on i ja [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] uspavljivanje je sad trajalo sat vremena. izmjenjivali se mm i ja jer se preznojimo.
Svaku večer si mislim kako sam ja loša mama i ne mogu ga naučiti da zaspe sam u krevetiću. a opet ne mogu ga slušati kako plače dok ne poplavi jer se onda i meni [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
eh, da je bar uspavljivanje najgore, a tek buđenje po noći... u nazad mj dana je sve krenulo krivo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

gljiva -> RE: teško zaspi.... (17.7.2010 23:05:09)

I mi smo imali muke sa uspavljivanjem, u početku je bilo ok sam bi zaspao, pa smo prošli ljuljuškanje nosanje, kolica, ljuljačku, uz televiziju... ne znam više ni sama šta. Onda smo došli u fazu kad bi ga mm uspio uspavat za 2 min, a meni bi uspavljivanje trajalo sat dva. Mm radi u smjenama pa bi u većini slučajeva se ja mučila s uspavljivanjem. Do unazad mj dana. Mm je radio 3 dana popodne  pa sam to iskoristila za samostalno uspavljivanje. Stavila bi ga u kinderbet i izašla van, naravno da je plakao , prvi dan 45 min, drugi dan 20, treći 5, četvrti 5 . S tim da ja nisam uopće ulazila u sobu. Sad ga samo ostavim u kinderbetu, nekad nas zove nekad ne. I po danu ga samo stavim u kindu. Evo mi smo uspjeli naučit se zaspat i to je pravo olakšanje sada.

Stranica: [1]