cana -> RE: Trudnoća nakon 40. godine (8.4.2016 6:24:47)
|
Pozdrav, drage moje! Jako su me obradovali ovakvi postovi, puni optimizma, jer mi to sada zaista treba. Imam 40 godina. (Uhh, kad sam bila mala mislila sam da su u 40. tim godinama vec jako stari ljudi, a ja se ni najmanje tako ne osjecam sada. Premda ponekad psihicki padnem kad mislim o trudnoci). Posto sam se prilicno kasno udala, spletom raznih zivotnih okolnosti, do sada se, nazalost, nisam ostvarila kao majka, a to mi je sada zaista najveca zelja. Muz i ja smo mjesecima jurili te plodne dane, a onda kad sam ja bas nekako pustila mozak na pasu, desila se trudnoca i to sam ocito zatrudnila u danima kada nisam bas mislila da su mi plodni dani, tj. ocito su mi plodni dani tada bili jako kasno, skoro pa uoci narednog ciklusa. Medjutim, imala sam spontani i dr. mi je dala lijekove da to sve sama izbacim. Zaboravih spomenuti da je muz, uoci tog mog `zatrudnjenja` radio nalaze koji su pokazali da ima osteoteratozospermiju (malo pokretnih, a morfoloski kako malo normalnih). Prije njega ja sam vadila sve nalaze i cini mi se da je sve ok. Sada se opet trudimo, ali nikako da zatrudnim. DR. mi je rekla da bih trebala probati inseminaciju, radi njegovih losih spermica. Ne znam sad koliko ce ona uspjeti u mojim godinama. Pored svega, muz jos ne vjeruje da je imao lsoe nalaze, jer sam zatrudnila isti mjesec kad smo dobili negove takve nalaze.... Uh, svega sam namljela, ali osjecam se tako zbunjeno, ali odlucno da se nastavim boriti.
|
|
|
|