|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ne zna/ne želi piti na bočicu
9.3.2010 14:06:03   
Bubu
Imam problem...Počela sam sa dohranom jer curki više nije dovoljno samo sisanje, i sada ima problema sa stolicom. Bez obzira da li joj dajem voće ili povrće, ono koje otvara ili zatvara...Razrijedila sam kašice skroz koliko mogu, no ja mislim da je problem je što ona ne želi ili ne zna piti na bočicu. Poslije svake kašice (dajem joj jednom do dva puta dnevno) ponudim joj bočicu..i to sam probala sve...od sokova, čajeva, vode....igra se sa dudom, par gutljaja popije i to je to.
Brine me što stalno tiska kao da hoće kakati, a stolicu ima jednom do dva puta dnevno i dosta je tvrda.
Od jučer sam joj dala samo jednu kašicu i to skroz razrijeđenu krušku, sve ostalo je sisala. Stolica je bila pola/pola (kašica/mlijeko) ali ona i dalje svako malo tiska kao da ne može kakati....
To traje već tjedan dana pa ne znam da li bi me trebalo brinuti?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Ne zna/ne želi piti na bočicu
9.3.2010 14:24:21   
ZVRK
ad mlijeko zna nekima da stvrdne malo kakicu ali i nemora.
nudi što više tekućine bilo kako.ako neide na bocu davaj na žlicu ili preko čaše sa kljunom......
pomogni joj sa masažom kada vidiš da bi kakila i makni pelenu pa možda kreneuser posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 2
9.3.2010 14:31:49   
novamama
malo je skupo mijenjati i isprobavati bočice, ali možda je problem u dudi...a i ne mora bit...

možda jednostavno ne želi plastičnjaču nego originaluser posted image user posted image

uglavnom, probaj na žličicu koliko ide....a vidim da će još malo 6 mjeseci?
ja joj ne bih dala adaptirano...pričekaj još malo pa počni sa dohranom...

oliver je sa 6 mjeseci sisao + dohrana kašice, voćne pa povrtne - mlijeka uopće ne jede dodatno, nego sam sve radila sa rižinim mlijekom, nakon godine dana sa zobenim...pio je i pije samo vodu za žeđ...

eto, nadam se da si dobila kakvu idejuuser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 3
9.3.2010 14:36:36   
jelena j.
probaj joj dati na onu bocu iz dm-a sto ima dudu u obliku sise mozda nece na te dude da pije ni moja nije htjela pa sam morala tu kupiti

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 4
9.3.2010 14:40:52   
njanja
možda je jednostavno navikla na cicu i ne zna na bocu, tako jan nije znao jer je punih 5 mj samo cicao, nije ni čaj bio na bocu....onda sam mu davala malo po malo, prvo se igrao i bome nam je trebalo puna 2 mj da nauči....dok ne nauči, probaj joj davati rižolino ili neki večernji obrok na žlicu pa kada to zavoli ili nastavi sa žlicom ili joj daj na bocu (tako sam ja janu i sad obožava naveče čokolino popit na bocu)....  po meni ako ima stolicu 1-2 x dnevno je sve ok....i da, jan je imao malo tvrđu stolicu svaki put na početku kada bi mu uvodila novu namirnicu i to bi trajalo dan-dva i gotovo....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 5
9.3.2010 14:59:32   
karoca
Ni moje cure nisu znale a ni htjele piti na bočicu jer sam ih dojila. Ja sam im i kašice i sokove davala na žličicu. Znam da je to gnjavaža al što ću kad nisu htjele na bočicu ni čut (samo bi se igrale s dudom u ustima). Evo Katarini je 11mj. i pijemo sok na žlicu a i tako se i hranimo (osim sikeuser posted image ).

Mara: 28.03.2007
Katarina: 08.04.2009

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
9.3.2010 15:10:07   
Bubu
Ma ne dajem joj adaptirano...sisa i počela sam dohranu kašicama. Na početku nisam imala dovoljno mlijeka pa sam je prvi mjesec dohranjivala ad na bočicu i pila je bez pol frke!
Od tada samo sisa, a nedavno smo počeli sa kašicama.
Probala sam i sa kljunom...ne ide.. user posted image
Ona kaka dovoljno često, jedino me brine što stalno tiska...?
I prije, dok je bila samo na sisi, dok je kakala je stenjala i radila grimase.
Sada to radi stalno...user posted image
Nemam osjećaj da je nešto boli, samo kao da stalno hoće kakatiuser posted image

(Odgovor članu karoca)
Neposredna veza do poruke: 7
9.3.2010 15:27:16   
njanja
IZVORNA PORUKA: Bubu

I prije, dok je bila samo na sisi, dok je kakala je stenjala i radila grimase.
Sada to radi stalno...user posted image
Nemam osjećaj da je nešto boli, samo kao da stalno hoće kakatiuser posted image
 jan kada kaka se sakrije ispod stola i ja ga čujem kako tiska jer ispušta neke zvukove...onda izađe ispod stola nasmijan i smrdljiv user posted image mislim da tvojoj curi nije ništa, samo uči tiskati, prije to išlo samom od sebe zbog tvog mlijeka, a sada ipak jede nešto novo i naravno da je gušće...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!