downow sindrom - odgoj (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca s posebnim potrebama



Poruka


mojamura -> downow sindrom - odgoj (25.9.2007 10:18:11)

moja prijateljica ima djevojčicu s downovim sindromom, ona ima več 6 godina i moram kazati da je hiperaktivna, ne sluša ništa, sve radi po svoje, sada je u školi za djecu s posebnim potrebama i često ode samo tako iz razreda i ne vrati se, zadnji put su je tražili po cjeloj školi, a sakrila se je izpod neke mize u nekoj pisarni. kad doču kod nas ona otvara sve ormarezaključa se u kupaonicu i isproba sve parfeme, prošli put je otvorila zubnu pastu i razmazala je po podu, a roditelji ne kaže ništa.

ja sam prijateljici kazala, da mora biti malo više stroga, a ne da je mala mota oko prsta, da nema veze ako je djevojčica djete sa posebnim potrebama isto tako je treba naučiti na neki red i disciplinu.

a prijateljica se samo izmiče i kaže, da je još malena, i da ona ne zna još sljediti pravilima....a ja mislim da to nije ok. a što vi mislite?




vojakinja0 -> RE: downow sindrom - odgoj (25.9.2007 20:10:19)

Ma što,da ti kažem.Ja imam sina z cp i znam kako je to.No u školi prave,da je dobar sve sluša ali kod kuče ima da je sve po njegovu.Znam,da sam sama kriva puno ali stvarno mi je težko kad ga gledam kad nešto hoče a ,da mu ja kažem ne.Ne mogu stvarno ne mogu.[image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




mojamura -> RE: downow sindrom - odgoj (30.9.2007 10:29:50)

a koliko godina ima tvoj sin?

nešto ču ti reči, stariji nego če biti tvoj sin bit če još teže....iako ima cp nemoj misliti da te ne zna motati oko malenog prsta.

čini mi se da moraju postojati jednake granice za svako djete koje ima jedan roditelj.

možda če vama biti lakše ako možda imate u planu još jednu bebu.

kaKO sam več kazala moj partner i ja isto imamo cp, ja imam 2 brata, a moj partner je jedinac....i ponekad mislim, da ne bi bio tako razmažen ako  bi imao bar jednog brata ili seku.




MILLA -> RE: downow sindrom - odgoj (4.7.2008 12:21:04)

mm ima sestru sa jednom vrstom cp,ona je toliko razmažena da je nemoguča.Sve su joj zbog bolesti dali i u ovih 20 god nema di nije bila,dobila,putovala. Sada ne poštuje nikoga,mrzi sve oko sebe,više joj ne možeš ni ugoditi. U biti je svjesna svoje bolesti pa pada u teška stanja... ne znam.Znam da nije lako,gledam njih kako trče oko nje a ona nema šta im ne radi.Nije lako,ali ona nije blesava i maximalno ih crpi.




njanja -> RE: downow sindrom - odgoj (4.7.2008 12:27:25)

Roditelji ionako žele djeci priuštiti maximum i dati im i dozvoliti sve....Vjerojatno je ta težnja još veća kada je dijete bolesnoDok god je dijete sretno, a i roditelji s njim...neka!!!!!




MILLA -> RE: downow sindrom - odgoj (4.7.2008 12:43:52)

ovdje više nisu sretni ni ovi ni oni... baš SVE nije dobro nikome,gledam to iz prve ruke,svakodnevno...nije dobro.




didi86 -> RE: downow sindrom - odgoj (23.9.2008 13:10:35)

moja susjeda ima decka starog 12-13 god i ima ds iskreno nikad nisam vidjela bolje djete. ide u skolu bio je i u vrticu i sve je bilo supac. oni imaju jos dva starija decka a nedavno su dobili bebu kazu da je bio malo ljubomoran ali sada je sve ok on sve radi kupa ju,hrani itd... bez ljutnje ali i to je stvar odgoja mislim ako je poseban netreba mu puno pustati jer se takve stvari desavaju. to je moje misljenje[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




martina33 -> RE: downow sindrom - odgoj (29.3.2011 13:24:38)

Cijeli život radim s djecom s teškoćama u razvoju..Ljudi me znaju pitati kako mi se srce ne slama? Oni su za mene kao zdrava djeca,tako ih doživljavam i ne vidim razliku...Od njih tražim maximum truda na svim poljima-od pisanja zadaće do poštivanja pravila ponašanja...Moraju biti socijalizirani i živjeti po pravilima koja im nameće društvo i život ..Nisam za odvajanje već za zajednički suživot,a da bi to bilo moguće moramo ih osposobiti najbolje što možemo za život (većinu i za samostalan život)...
Djeca s Down s. su vrlo pametna po tom pitanju i jako dobro znaju "motat oko prsta" svoje članove obitelji...Roditelji moraju biti dosljedni i čvrsti u odgoju te ih se mora tretirati kao zdravu djecu..Ne je ne za svako dijete i ima isto značenje..
I djeca s teškoćama će jednog dana biti odrasli ljudi,a onda će svima biti puno teže,vjerujte mi...
Svaki roditelj je osjetljiv na vlastito dijete što je uostalom i prirodno,ali treba misliti na to što će jednog dana biti bolje za dijete..
No,to je samo moje skromno mišljenje i radno iskustvo...




Stranica: [1]