Vježbe za mame i bebe (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> »Mrdajmo« zajedno



Poruka


tikica_69 -> Vježbe za mame i bebe (11.5.2009 23:18:44)

1. vježba

Stanite licem okrenuti prema zidu.Stopala su razmaknuta u širini kukova i čvrsto oslonjena na pod. Bebu držite desnom rukom preko njenih prsa tako da su njezina leđa na vašim prsima, a glava na vašem desnom ramenu.

Udaljenost između vas i zida neka bude duljina vaše ruke.

Naslonite dlan lijeve ruke na zid,udahnite.Izravnajte leđa i za cijelo vrijeme trajanja vježbe držite ih ravno. Polagano izdišući savijajte lijevi lakat i pokušajte se gornjim dijelom tijela što bliže primaknuti zidu. Ponovno udišući odgurujte se od zida i vraćajte u početni položaj.

Vježbu ponovite po 10 puta sa svakom rukom.

2. vježba

Držite svoju bebu ispred sebe tako da su njezina leđa na vašim prsima. Stanite uspravno, stopala razmaknite u širini kukova, zabacite ramena otraga i uvucite trbuh.
Udahnite pa polagano izdišući napravite veliki korak naprijed jednom nogom.Izravnajte leđa i spuštajte se prema podu savijajući koljena.

Zadržite taj položaj 3-5 sekundi,vratite se u početni položaj.

Isto ponovite sa drugom nogom.Vježbu ponovite sa svakom nogom po 5 puta.

3. vježba

Sjednite na pod sa savinutim koljenima (stopala su na podu). Držite svoju bebu objema rukama na svojim prsima. Izravnajte leđa. Udahnite. Polagano izdišući spuštajte ravna leđa prema podu nekoliko stupnjeva. Malo (2 do 3 sekunde) se zadržite u tom položaju, pa se polagano vraćajte u početni položaj.

Vježbu ponovite 7 puta.

4. vježba

Držite bebu objema rukama ispred sebe tako da je ona licem okrenuta prema vama. Okrenite se licem prema krevetu. Stopala su razmaknuta u širini kukova. Zategnite koljena.Izravnajte leđa.Udahnite. Polagano izdišući naginjite se ravnih leđa prema krevetu i istovremeno ispruženu desnu nogu odmičite prema natrag dok ona ne bude paralelna sa podom. Pri tome bebu spuštajte do kreveta. Vraćajte se udišući u početni položaj pa ponovite vježbu sa drugom nogom.

Vježbu ponovite po 5 puta sa svakom nogom.




Ruža -> RE: Vježbe za mame i bebe (12.5.2009 16:33:21)

Tikica koliko veliku bebu?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: [1]