Kofein u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Mamica -> Kofein u trudnoći (26.1.2008 23:03:12)

Trudnice da li ste čule za ovo najnovije istraživanje:

Kofein povećava rizik za spontani pobačaj
Istraživanje američkih znanstvenika sugerira da već umjerena konzumacija kofeina u ranoj trudnoći može povećati rizik za spontani pobačaj.
Rezultati koje je objavio American Journal of Obstetrics and Gynaecology pokazuju da je dnevna konzumacija 200 miligrama kofeina (ekvivalent za oko 3 šalice kave, 4 šalica čaja, 2-3 konzerve energetskih napitaka, 5 konzervi gaziranih sokova ili 250 grama čokolade) povezana s dvostruko većim rizikom za gubitak zametka. Stoga istraživači iz Kaiser Permanente Division of Research preporučuju potpuno odricanje od kofeina u prvih 12 tjedana trudnoće, osjetljivoj fazi u kojoj su spontani pobačaji najčešći. Poznato je da kofein može proći kroz posteljicu te doprijeti do fetusa. Najčešći uzroci spontanog pobačaja su starija dob majke, prethodni pobačaji i neplodnost, no uzroci u većini slučajeva nisu potpuno jasni. Podaci prikupljeni u Velikoj Britaniji sugeriraju kako svaka peta trudnoća završi spontanim pobačajem. Rezultati nove studije su utemeljeni na uzorku od 1063 trudnice.

Ne treba pretjerivati s kavom, ali ja sam još uvjek uvjerena da najčešće dođe do abortusa ako sa zametkom nije sve u redu..

lijepi pozdrav

uciteljica -> RE: Kofein u trudnoći (27.1.2008 10:40:16)

Ja imam problema oko zatrudnjenja i svaki puta kad vidim ovako nešto imam osjećaj da znanstvenici imaju cilj samo izazvati paniku i strah među populacijom na koju se to odnosi. Doći će dan kad će objaviti da ako želiš biti trudna i to obaviti bez problema moraš biti na vodi, kruhu i zraku, pri tom ponavljati neku tantru i odseliti se na Tibet, te tamo 9 mjeseci presjediti u točno propisanom položaju 
Kad sam pročitala neki dan ovaj članak na netu razljutila sam se jer koliko god ne želim da takvi članci utječu na mene ipak se zamislim i kad vidim kavu kažem: Pa možda ne bih trebala!.
Ne znam zašto ne bi napravili neko istraživanje u kojem bi sudjelovale majke koje su prije, za vrijeme i nakon trudnoće  pušile, pile kavu, preko kojih je prešlo na desetke muškarac i rodile živu, zdravu djecu koja sad tako lijepo napreduju i nas koje ne pijemo, ne pušimo, jedemo zdravo, nije nas pregazila cijela četa muškaraca i koje ne možemo imati djecu i onda nas još dodatno ubijaju u pojam sa rezultatima svojih istraživanja.

maja -> RE: Kofein u trudnoći (27.1.2008 12:52:47)

Ne znam zašto ne bi napravili neko istraživanje u kojem bi sudjelovale majke koje su prije, za vrijeme i nakon trudnoće pušile, pile kavu, preko kojih je prešlo na desetke muškarac i rodile živu, zdravu djecu koja sad tako lijepo napreduju
IZVORNA PORUKA: uciteljica

Slažem se s tobom učiteljice! Ljuti me sve to! Zanima me kako su žene prije, sada na svakom koraku "ne smiješ ovo, ne smiješ ono"

DEA -> RE: Kofein u trudnoći (27.1.2008 13:29:52)

Ja sam isto tako odreagirala kad sam neki dan čula to o kavi - osobno , prije [sm=nosecka.gif] sam pila 3 dnevno , a u trudnoći sam stala čisto zbog mučnine , a sad tu i tamo popijem pokoju - sad me muči kiselina kad je prošla mučnina ...Lupetaju svašta , a i ja sam kao ti - šta čujem - dodatno sam oprezna iako znam da pretjeruju ...Totalno se slažem Učiteljice sa tvojim mišljenjem...
Kad sam imala problema u 4.om , 5.om mjesecu trudsnoće , sve sam gledala pod mikroskopom .Taman našla neki sok od Vindije od mrkve , limuna i naranče da mi paše , kad vidim ima i vitamina A , a zvoni mi negdje u glavi da je prevelik unos tog vitamina OPASAN , a već uzimam Prenatal ...i tako ja se ostavim i tog soka ...Teška panika , ali neka , bolje i da smo odgovorne nego da se krivimo za nešto iako nije do nas...Želim ti puno sreće i da što prije vidiš onaj +...

klarinet -> RE: Kofein u trudnoći (27.1.2008 14:21:50)

Ja ako ne popijem malo kave nakon jutarnjeg povračanja užasno me boli glava cijeli dan. U prvoj trudnoći prvih pet mijeseci  mi se povračalo od samog mirisa kave a kamo da ju popijem  a kasnije bi ju pila na litre jer mi je pasala što nisam jer sam čula da nije zdravo. Sad pijem samo kavu koju si sama kuham i obavezno stavim šlag jer mi mljeko ne odgovara. Mišljenja sam da je sve zdravo i dobro samo u ograničenim količinama.

firefox -> RE: Kofein u trudnoći (28.1.2008 22:55:47)

Ja s e ne opterecivam s tim stvarima...nastojim ne pretjerivati u kavi,slazem se s Mamicom da do spontanog najcesce dodje ako sa zametkom nesto nije u redu.Znanstvenici stalno dolaze do nekih zakljucaka-i idu mi na nerve,da je znanost tako napredna mogle bi se lijeciti i druge raznorazne neizljecive bolesti,pa i neplodnost

nikolina25 -> RE: Kofein u trudnoći (28.1.2008 23:49:48)

Mislim da se na znanstvena istraživanja provedena tamo negdje u SAD-u ili gdje već, ne trebamo puno obazirati. Nisu jednaki životni uvjetu tamo i kod nas.  ZNam da je sve zdravo i dobro, ako je umjereno. Prema znanstvenim istraživanjima trebali bi se zatvoriti u jednu sobu bez otvora i čekati porod. To su gluposti!!![image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
Drage moje jedite i pijte sve ( osim alkohola ) što vam odgovara, ali umjereno i sve će biti OK!

Stranica: [1]