Sunshine28 -> RE: Sto iz ljekarne? (29.1.2016 14:11:20)
|
ja rodila prije 4mj., drugu bebu... za pupak: Tyrosur prasak (Bivacin se vise ne koristi) najmanje sterilne komprese mrežica za pupak (možeš i dvije da imas ako ti se jedna smoci kod kupanja ili od piskenja) eventualno octenispet spray - on nije obavezan, njime se cisti pupak kada otpadne ako ostane iza otpadanja necistoce, a nije ga lose imati ako slucajno zavrsis na carskom jer ti onda on treba za servisiranje rane nakon sto izades iz bolnice.... - skines mrezicu koju ce u bolnici staviti preko pupka, i nakon toga gazicu...poskropis pupak Tyrosur praskom, zamotas cistom sterilnom kompresom i stavis preko toga mrezicu. Ta mrezica ti je kao pojas cija je funkcija da drzi kompresu na pupku... uz to nije lose imati kuci fiziolosku za cisnje nosica - najjeftinija varijanta je uzeti ono pakovanje od 1l u staklenci sto koriste u bolnici i spricu sa iglom (sprica i igla su za izvuci fiziolosku iz boce - ja to nisam znala pa sam ju cijelu rasturila [sm=smiley36.gif]) ili ako hoces jednostvaniju varijantu Sterimar baby spray koji se koristi, naravno, bez igle, samo na potisak mozes uzeti i jedne Lupocet cepice baby od 120, za svaki slucaj..... toplomjer... a ako bas zelis biti spremna na sve i ako nemas nekoga pri ruci u da ti u prvo vrijeme trci u ljekranu preporucila bi i kupnju aspiratora za nosic, onog obicnog sto ide na usisavac, ja imam marku Ariana, ali cujem i da su ostali skroz ok....ako ti se bebica zacepi u sred noci - kako se dogodilo nama drugi dan nakon izlaska iz bolnice - nema bolje pomoci! nije skupo....oko 100kn
|
|
|
|