|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   et.ulje čajevca-nešto super
15.7.2015 16:20:07   
FIGICA FIFINANKICA
http://www.aromaterra.hr/aromaterapija/etericnaulja/vaginalne_infekcije.htm obožavam ga i preporučam svima ;)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: et.ulje čajevca-nešto super
15.7.2015 16:21:15   
FIGICA FIFINANKICA
O POVIJESTI ČAJEVCA
Antiseptička i antibakterijska svojstva eteričnog ulja čajevca od davnina se koriste u tradicionalnoj medicini na području Australije. Biljka je specifična za taj kontinent, potječe iz Novog Južnog Welsa. Ljekovito djelovanje otkrili su starosjedioci kontinenta (aboridžini). Oni su čajevac koristili na način da zgniječe listove i pretvore ih u masu kojom bi premazivali rane od ozljeda, ugriza i uboda insekata.

Čajevac je službeno priznat na teritoriju države Novog Južnog Welsa kao antispetik tijekom 20-ih godina prošlog stoljeća. Imigranti koji su naseljavali Australiju otkrili su da je eterično ulje čajevca bilo daleko efikasnije u tretiranju uboda i ugriza insekata te kod infekcija, od svih drugih pripravaka koje su oni do tada poznavali. Tijekom 1923. godine dr. Arthur Penfold publicirao je članak o djelovanju čajevca u časopisu British Medical Journal. On je testirao djelovanje ulja i otkrio da je 11 puta snažnije od karbolne kiseline koja je u to vrijeme bila glavni priznati antiseptik, te da za razliku od te kiseline, ulje čajevca ne oštećuje i ne nagriza kožu. Radi takvih svojstava eterično ulje čajevca postalo je glavni antiseptik u to doba.
Tijekom drugog svjetskog rata australska je vojska zapovijedila da svaki vojnik mora imati uz sebe i bočicu sa eteričnim uljem čajevca. Nakon drugog svjetskog rata slijedi era otkrića i razvoja antibiotika. Eterično ulje čajevca postupno je palo u zaborav, budući da su se antibiotici mogli proizvoditi sintetski i u velikim količinama. To je trajalo sve do osamdesetih godina kada je ponovno počeo vladati interes za prirodnim lijekovima. Tada je država Novi Južni Wales pokrenula istraživanja i kultivaciju biljke čajevca. Istraživanje je dovelo do zasađivanja prve plantaže čajevca 1986. godine. Do danas je zasađen nebrojeni niz plantaža čajevca koje uspijevaju pokriti cjelokupnu svjetsku potražnju za eteričnim uljem te biljke. Godišnje se u Australiji proizvede oko 400 tona tog dragocjenog eteričnog ulja od čega je većina za izvoz. Uzgoj čajevca pokušale su i druge zemlje, međutim, dobiveno eterično ulje nije svojim sastavom ni kvalitetom bilo ni približno kvalitetno poput onog iz Australije.

(Odgovor članu FIGICA FIFINANKICA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: et.ulje čajevca-nešto super
15.7.2015 16:22:16   
FIGICA FIFINANKICA
Čajevac je zimzelena grmolika biljka, samonikla u Australiji, danas široko kultivirana na plantažama. Ima izdužene nepodijeljene listove koji više podsjećaju na iglice, s vidljivim žlijezdama duž listova koje sadrže eterično ulje. Cvijetovi su mali i bijele su boje. Biljka je endemska u suptropskom obalnom području istočne Australije.
Indikacije: antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva ulja čajevca odnose se na velik broj virusa, bakterija i gljivica. Randomizirane kliničke studije dokazale su djelotvornost čajevca kod blagog do srednje teškog oblika akni. Dokazi iz narodne medicine također su brojni. Danas postoji niz kozmetičkih proizvoda sa sadržajem ulja čajevca. U fitoaromaterapeutskim tretmanima eterično ulje čajevca koristi se kod svih oblika dišnih infekcija, infektivne upale crijeva, urogenitalnih infekcija, kožnih infekcija, akni, imunodepresije i općeg umora te kao preventiva od oštećenja kože kod terapije zračenjem.

(Odgovor članu FIGICA FIFINANKICA)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: et.ulje čajevca-nešto super
15.7.2015 18:53:27   
angellah
Ja ga imam ali ga baš ne koristim. Nisam sigurna u njegovu učinkovitost, najčešće uzmem kremu u ljekarni nego da pokušam sa čajevcem.
Imaš neki iskušani savjet za primjenu?

(Odgovor članu FIGICA FIFINANKICA)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: et.ulje čajevca-nešto super
16.7.2015 15:03:07   
mirjana1703
Čula sam da je dobro ali isto ne znam za što se može koristiti.

(Odgovor članu angellah)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!