|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Upute za bebe
13.5.2013 15:03:12   
Mmaestral
Evo, nisam nigdje nasla temu, a posto smo mi iz jedne bolnice isli u drugu, pa tek onda doma nismo ni u bolnici dobili nikakve upute, a niti nam nece doci patronazna jer beba vec ima skoro mjesec dana. Tako da ne znam nista o nicemu, osim sto nadjem na internetu. Pa me zanima kakve upute ste dobile kad ste isle iz rodilista ili od patronaznih. Kupanje, higijena, spavanje, hranjenje, siroki povoj, vjezbe, vitamini?
Najvise mi sad pada na pamet sitoki povoj, kako se stavlja? Kako se peru pelene, koliko cesto peglati robu i pelene? D3 vitamin, da li davati i koliko? Da li se nesto drugo dodaje? Koja krema za guzu? Da li se maze ostatak tijela? Kako ocistiti oci i nos? Koliko cesto kupati i prati kosu? Koja je najmanja velicina dude za bocicu? Koliko cesto iskuhavati dude i bocice? Da li poslijd iskuhavanja oprati i s cime? Koliko cesto mijenjati robicu? Sto ako beba ima grceve? Koje vjezbe vjezbati? Kako do vise mlijeka? Koji proizvodi (pelene, vlazne maramice, sampon...) su najbolji i koji cijenom prihvatljivi?
Nadam se da ce mi sto vise vas odgovoriti na sto vise pitanja, mozda i neke stvari reci koje nisam pitala jer smo do sada prezivjeli vec previse toga loseg tako da sam stalno u strahu, a nitko mi nije dao nikakve polazne upute, osim onog sto babe savjetuju, a znamo sto ljudi za to kazu user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Upute za bebe
13.5.2013 15:18:47   
ucitelj
user posted image evo mog iskustav kod mene neam patronaznih ni savjeta sve sam saznala ili sama ili slusala od drugih. moje iskustvo prva godina dana: kozmetika bas ona pravo namjenjena za male bebe al opet ovisno o dzeparcu, ja sma kupila mustelu za prvih 6mj kasnije sam uzela becutan i niveu, peglanje do 6 mj sve i pelene i sve a kasnije samo bodice i ono to je jako oizguzvano, siroki povoj nisma stavljala i nije potrebno ako dr drugacije ne kaze, koristila sma pampers premium pelene, krema obicna iva iz ljekarne za guzu, D3 se daje svaki dan od 2 tjedna zivota do odine dana ljeti 3 kapi zime 5, kosu ispocetka prala svaki 2. dan kasnije jednom tjedno ili ako se pojave tjemenjace, tijelo mazem nakon kupanja losionom samo a ljeti obavezno lice mazem zastitnom kremom za sunce spf 50, najmanj duda je 1 ovisi i koja marka ej dude to ti kazu oni u apoteci ja koristim MAM i kod njih ej 1 najmanji a x najveci br. tjedno jednom ih otkuham sad kad je veliki operem ih u masini, nakon iskuhavanja ne trebas ih prati ponovno a ima od NUK kupiti tekucinu za boce i dude za pranje, mjenjas robicu kad se isprlja, ja sma do 6mj koristila nivea sensitiv maramice i pampers pelene, a kasnije ono sto je na akciji grcevi imas espumisan kapi al koliko sam skuzila nista ne pomaze dok traje traje jedina pomoc je puno strpljenja masiranja ledjakruznim pokretima ruke lezanje na trbuscicu tapkanje po ledjima jednostavno grcice moraju prezivjeti...eto valjda ces skuziti i valjda sma ti malo pomogla...imas jako jako puno ovih tema vec otvorenih pa bci djir po temama ;)

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Mmaestral)
Neposredna veza do poruke: 2
13.5.2013 15:34:53   
Kony
Kao prvo želim ti reči da samo uživaš sa svojom bebicom i nemoj se previše opterečivati oko toga koju kremicu pelenfe ili nešto drugo koristiti jer svakom od nas nešto drugo paše. Štó se tiče patronažne ja mislim da ti ona mora docí nema veze što ima mjesec dana. Meni je moja dolazila dok beba nije navršila pet mjeseci jednom mjesečno. Makar sam joj ja rekla da ne dolazi jer mi je to drugo djete ali je ona rekla da mora. Nazovi pa pitaj. A imaš i broj na koji možeš nazvati i sve pitati šta te god zanima .

2.12.2007 seka Lu
1.05.2012 braco Lu

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 3
13.5.2013 15:40:29   
Kony
014850555 to ti je savjetovaliste za roditelje

2.12.2007 seka Lu
1.05.2012 braco Lu

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 4
13.5.2013 16:19:50   
Sunshine28
evo mojih savjeta, dobila sam ih vecinom na tecaju za trudnice, pokoji od patronazne, vecinu od mame, sestre, prijateljica i interneta user posted image

široki povoj - važniji za curice nego za decke, ja imam curicu, od prvog dana je nosila široki povoj skorz dok nije napunila 2 mjeseca, savjetuje se nositi do puna tri mjeseca ali ja ju nisam htjela vise "muciti", povoj joj je smetao za lezanje na stomaku...
preprucam kupiti gotovi povez na čičak (ima u adaxu, kosta oko 40kn), s njim nema muke oko stavljanja kao sa onim groznim pelenama
D3 kapi - dobit ce ih na recept od ped. kada prvi puta odete - meni su rekli u bolnici da odem kada beba napuni 1 mj., tako je i bilo, treba ih davati, jednom dnevno, 3 kapi prije obroka, ako ti je beba ok nikakvi drugi vitamini nisu potrebni
kreme - u principu svaka ta djecja krema za guzu je ok, ja sam ih skoro sve isprobala, ostala sam na Penaten dječjoj kremi jer mi se cini najbolja...ostatak tjela bebi mazati po potrebi, ako vidis da joj je koza suha na nekim mjestim....npr. moja Em je imala suhu kozu na tubuhu od one mrezice koja je drzala povoj od pupka...mazala sam malo sa hipp uljem za bebe....ako joj zelis mazati tjelo iz bilo kojih razloga ne treba bebu mazati cijelu da joj se ne zatvore pore. npr. ako mazes rukice jedan dan namazi podlaktice, drugi dan nadlaktice, ako mazes trup - jedan dan mazi leđa, jedan dan trbuh...
čišćenje - nos i uhice onim štapićem za uši, a okice namocenom balzinicom...ja sam moju Em od prvog dana kupala i prala joj kosicu svaki dan....voda u kadicu visne cca. 10cm, treba biti oko 37 stupenjeva (da je tebi ugodno na dodir na lakat), u vodu jedna tetra pelena...ubacis bebu, malo pomocis, malo gela za pranje (ja sam koristila hipp gel za pranje kosu i tijela), glavicu mocic zadnju, isperes tom istom vodom iz kadice i beba van, u rucnik sa kapicom i dobro posusiti kosicu rucnikom (ako duza moze i malo fenom) - puno ljudi je protiv mog nacina ali ja sam frik za higijenom i smatram ako netko cijeli dan kaki i piski po sebi i znoji se od plakanja zbog grceva zasluzuje postanu kupku!user posted image
bocice - mi koristimo od prvog dana, a i danas (sada smo 8 mj.) NUK first choice 1 - odlicne su! imala sam i imam jednu za mlijeko (300ml.), jednu za čaj (150ml.) - ja nisam dojila, a prepruca se bebama koje piju formulu davati i caj - kada sam kupila sterilzirala sam ju prokuhavanjem, kasnije, nako svake upotrebe prala u toploj vodi, sa onom četkom za bočice i Čarli baby detergentom...kasnije sam presla na obicni Čarli, nikakva razlika (osim u 15kn uštede)...sisac promjeniti kada pobijeli...
gčevi - nama su djelovale iskuljucivo Bio Gaia kapi, ima ih u ljekrani, 89 kuna, das pet kapi prije jela....kako bebe grcevi vise love po noci nego po dan (a i nama je lakse ako smo budne po danu nego po noci) preporucam kapi dati pred nocno spavanje - puno ljudi lupa gluposti i kaze da te kapi treba davati ujutro prije dorucka sto je presmjesno obzirom da male bebe na znaju sto je "jutro" i "dorucak", njihov se svjet sastoji od izmjene spavanja i hranjenjauser posted image
pelene i ostalo - mi smo do velicine 3 koristili Pampers permium, kada smo dosli do br. 4 presli na Pampers active baby koji je povoljniji a jednako dobar kao premium...ima i puno jeftinijih pelena, ali ako ti ista znaci, moja Em se u 8 mjesci svog malog zivota nije niti jedno propiskila ili prokakila...a od 6. tjedna spava cijelu noc, bez buđenja, 11-12 sati u komadu, u jednoj peleni...tak da....vlazne maramice - kupujem uvijek oni economy pakiranje Pampers fresh 6x68, oko 55 kn je, taj nam je jedan paket dovoljan za mjesec dana....odlicne su mi i Penaten maramice, ali su malo skupe i tesko ih je naci...

i najvaznije - daj sve od sebe da ti beba na spavanje ide uvijek u svoj krevetic, sama, ako zanemaris trud na tom podrucuju izvadit ju iz svog kreveta neces dok ne krene u skolu...to je najdragocijeniji savjet koji sam ja dobila (od sestre), moja Em je spavala u koljevci odmah do moje strane kreveta, uspavam ju i u krevetic...nakon 3-4 tjedan pocela sam polako odmicati koljevku od sebe, svakih par dana deset__ak cm i za mjesec dana je zavrsila u kutu sobe gdje je i danas, skroz zadovoljna, spava sama, u mraku i tisini user posted image pretpostvljam da je, ako dojis, lakse drzati ju kraj sebe u krevetu, kada kmekne samo izvadis cicu i kada pojede ili se smiri nastavis spavati, ali eto...

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 13.5.2013 16:26:48 >

I + G = E & L

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 5
13.5.2013 16:31:33   
ruwenzor
Opusti se i vjeruj instinktima, uživaj s bebicom.
Ne sjećam se da bih dobila neke upute iz bolnice, a patronažna je samo rekla da nam super ide i da je sve ok, jedino je pupkić gledala jer je otpao tek 13 dan.
Široki povoj ti ne treba osim ako ti nisu drugačije rekli u bolnici ili na pregledu kukića. N je imala platnene pelene koje su šire od jednokratnih pa nije bilo smisla još extra široko povijati. Pelene se peru bez omekšivača, s jako malo praška, na 60, sušim ih u sušilici (jer su onda mekše) i dosušim na zraku (ako preskočim sušilicu onda ih treba malo protresti kad se osuše da nisu krute).
Ne peglam, ni robu ni pelene.
Kupala sam je u običnoj vodi s malo maslinovog ulja i čaja od kamilice, svaki ili svaki dr. dan (obožavala je vodu odmalena, al inače mislim da nije potrebno toliko često), bez kremica. Ne koristim ni kreme za guzu, ima savršeno dupence koje ni dan nije bilo crveno ni iritirano ni ništ... Šampon je dobila tek s 4-5 mj (mustela), gel za tuširanje i kremu za tijelo s 8 mj kad je krenula na bazen (inače ne bi još neko vrijeme). Za kremice i takve stvari moraš vidjeti kaj tvojoj bebi paše a kaj ne, N je probala mustelu za kosu, niveu i earth frendly za tijelo i sve nam je bilo ok. Vlažne maramice hipp baby sanft (plave ili roze).
Okice i nosić sam čistila s vaticama. 2-3x mjesečno sam iskuhala dude (bočicu nije imala)
Grčeve nije imala.
Opusti se i uživajte.user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 6
13.5.2013 18:14:17   
Mmaestral
Cure, hvala!
Ma zvala sam ih danas za patronaznu pa su mi rekli da dolazi samo poslije poroda, da imam pedijatricu...
A recimo te d3 kapi nemam pojma kada jer mi nitko nista nije rekao, sad cu cekati i pitati pedijatricu, a vidim da je netko napisao od 2 tj, a mi cemo vec 4!
I siroki povoj nisu nista rekli, ali sam vidjela da pise u otpusnom, a nitko mi nije pokazao, pa sam prvi put napravila trokut tako da sam jednom presavinula pelenu, pa mi je cijela beba bila zamotanauser posted image
Kupila sam ProGaia kapi kao pomoc za grceve jer sam procitala za njih na netu, a netko je spominjao sirup, ali ne znam naziv. Masiram ju isto prema uputama na netu...
Nisam npr znala da li se te kapi koriste odjednomm ili jedna kap po kap, prije ili poslije obroka...Sad znam ;)
Ako znate neku dobru masazu za grceve ili stolicu, opisite.
Kakve vjezbice radite?
Kako i s cime rezete noktice?

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 7
13.5.2013 18:41:21   
Sunshine28
jer ti nisu rekli da sa kada beba napuni mjesec dana izaberes pedijatra i odes na prvi pregled? na tom pregledu dobis d3 kapi...tak je kod nas, sve moje prijateljice su dobile takvu uputu....u svakom slucaju d3 kapi mozes dobiti samo na recept tak da ih ne mozes samoinicijativno davati bebi...nazovi svoju ped....

siroki povoj nije sv. pismo...moja sestra je rodila u hravatskoj i nakon dva mjeseca sa bebom se vratila u ameriku (dosal je ovdje smo roditi da bude blizu obtelji), uglavnom, tamo su ju pedijatri prazno gledali kada im je pokazal siroki povoj, rekli su da je to zastarjela prkasa koja nema veze sa modernim pristupom...s druge strane meni je fizijatrica za bebe na tecaju za trudnice rekla da ako zelimo biti sigurni da ce kukovi biti dobri siroki povoj treba nositi 3mj. 24h...proturjecno...
meni su bolnici pokazali kako se slazu te pelene u siroki povoj ali ja sam prije poroda kupila taj gotovi široki povoj na čičak za koji mi je ped. rekla da je jos bolji...
izgledaju ovako:
http://mojekrpice.hr/items/odjeca/382014/pelene-za-siroko-povijanje
u adax beba centru su 40kn, ja samo uzela 2 komada i to mi je bilo dosta....

ne znam da li je ProGaia (sto ti imas) i BioGaia (ono sta sam ja koristila) ista stvar, tak da prouci to prije bego pristupis mojim uputama za doziranje user posted image

noktice rezemo sa chicco baby škaricima, ja sam svoje kupila u konzumu za nekih cca. 30kn...

ako ce ti sta pomoci ja sam prije par mjeseci stavila ovdje na raju svoju listu opreme za bebu sa cijenama i dućanima u kojima se moze kupiti, mozda ti pomogne

http://www.ringeraja.hr/forum/Lista_opreme_za_bebu_i_porod/m_833869/tm.htm

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 13.5.2013 18:42:04 >

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 8
13.5.2013 18:42:01   
MaTana
Mmaestral, znam da ti nije lako, ali sam se tako nsmijala citajuci naslov, zamislila sam prirucnik kao sto dobijes sa kucanskim aparatima... e kad bi barem bilo tako lako..
Kupanje kod nas 3 puta tjedno, po potrebi cesce... napunim kadicu, dodam par kapi baby ulja, umotam bebicu u pelenu i tako zamotanu spustim u kadicu. Kupkicu koristim Mustelu, koristila sam je i sa prvom curom, skupa je ali mi tako divno mirise...
Krema za guzu JGL i u slucaju osipa Sudocrem.
D3 kapi ce ti prepisati pedijatar, ovisno o podrucju na kojem zivis razlikuje se broj kapi. Cak mislim da se kod nas na moru daje manje nego na kopnu...
Pelene koristim baby love iz dm-a, pampers mi promoce, a sa prvomcurom su bile super, sve je to individualno...

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

Neposredna veza do poruke: 9
13.5.2013 19:15:27   
Renata RR
Mi smo drugi put od patronažne dobili drugačije savjete. Napisat ću samo one koji se razlikuju od vaših....

Za guzu nismo koristili nikakve kreme, osim u slučaju upale sudocrem ili canesten ako su bile gljivice. Prve mjesece nismo koristili nikakvu kozmetiku samo sapun za bebe. Koža joj je savršena. Dečka smo njegovali prema starim uputama (kupanje svaki dan, mazanje s uljem za bebe, krema za guzu..) i imao je probleme sa suhom kožom.

Odjeću sam na početku mijenjala svaki dan, peglala nisam, ali sam robicu prala bez omekšivača.

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 10
13.5.2013 20:03:14   
MaTana
Sto sam jos zaboravila...
Siroko povijanje su mi rekli da netreba kao da ce mi pedica savjetovat nakon uzv kukova. Ni nestavljam joj.
Robicu perem sa dreft baby & sensitive, pola doze i chicco omeksivac, pise pola cepa ja stavim cetvrtinu. Robicu ne peglam jer sve susim u susilici i slozim dok je vruce.
Boce perem sa obicnim deterdjentom likvi, dobro isperem i nakon pranja steriliziram. Ne kuham ih jer imam aventov sterilizator za mikrovalnu.

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 11
13.5.2013 20:28:52   
sretnaz
čestitam na bebici user posted image
već si dobila puno savjeta i na kraju ćeš ostat zbunjena user posted image

Mi ne kupamo bebu svaki dan, a s vremenom sam se opustila, tako da guzu nakon kakanja operem u lavabaou pa sam sigurna da je čista. Isto koristim platnene pelene pa rijetko mažem guzu, samo ako se zacrveni (JGL). Inače, kažu da je za male bebe najbolje koristiti što manje kozmetike. A i za vlažne maramice sam dobila savjet da ih izbjegavam.

Za krmljive oči koristi čaj od kadulje (ne kamilice), savjet od okuliste.

Za vitamin D trebaš dobiti recept na 1. kontroli.

Na Youtube-u ima puno filmića i to većinom srpskih koji su super zanimljivi i poučni.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 12
13.5.2013 21:38:14   
inesica
Lijepo je sto se ovako brines, na netu ces naci stvarno pregrst savjeta, tako sam i ja jer nisam bila zadovoljna onime sto sam cula od baba i od svoje patronazne (nisu bas sve zlato).
Dodala na sve ovo da se slazem s Renatom-sto manje kozmetike za bebe, to bolje. U pocetku se beba nema od cega uprljati, dovoljno je koristiti za kupanje samo vodu s par kapy baby ulja. Gelove i sapune u pocetku ne bih koristila nikako. Kosicu isto ne tako cesto prati pogotovo zimi, a kada peres, dovoljna je koja kap djecjeg sampona i dobro isprati. Djecja koza je puno tanja i osjetljivija od nase i lako se isusi, sto vise gelova koristis-vise ces ju morati mazati kremama. Bespotrebno. Ako vidis da je negdje koza suha, namazes s blagom hidratantnom djecjom kremom.
Kada ju kupas, pazi da ju ne ostavljas dugo golisavu, jer brzo gube toplinu, cim ju posusis obuci ju.
Siroko povijanje vise nitko ne savjetuje, ta je praksa vani potpuno izbacena. Ako dijete ima problema s kukovima, a to cete vidjeti na UZV kad dodje vrijeme, vjeruj mi nikakvo povezivanje mu nece pomoci, za to postoje posebne gacice kod ortopeda. Dakle, nema svrhe muciti dijete.
Sto se tice vjezbanja, uglavnom sve bebe uzivaju u masazi tijela,lagano ju masiras s malo baby ulja, to je u pocetku to, a nadji si clanke o razvoju motorike u djece pa ces vidjeti i prikladne vjezbe po mjesecima uzrasta...za dalje je najbolji savjet-ne pozurivati dijete, ono ima svoj tempo i sve treba usvojiti samo, puzanje, sjedenje, hodanje. NE hodalicu, ne voditi za ruke ako dijete ne hoda samostalno. Imamo puno iskustva s fizijatrima i vjezbama pa govorim iz iskustva i njihovih savjeta.
Isto tako za guzu nismo koristili kreme, ali mi koristimo platnene pelene pa nam to zaista nije potrebno. Razmisli o platnenima, ako u vezi toga trebas savjet, javi mi se porukom pa cu ti poslati par linkova...
Ako vec istrazujes, ne bi bilo lose baciti pogled na djecju kozmetiku, one najrazvikanije marke uglavnom sadrze puno losih sastojaka, parabena, konzervansa i kojecega drugog pa nije lose i to izbjegavati koliko se moze.
Stapici za usi ne oni za odrasle, imas one posebne za bebe, deblji su pa ne mozes ostetiti uho.
Bojim se da kod grceva nema rjesenja, nama nista nije pomoglo, samo puno njeznosti i strpljenja...
Moras li se opterecivati bocicama, ako mozes dojiti? Puno je prakticnije, jeftinije i zdravije.
To bi bilo ono najosnovnije sto sam se sjetila. Pitaj ako imas jos sto :D

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 13
13.5.2013 22:16:22   
mamasita
Draga moja,ja sam se kao prva nasmijala naslovuuser posted image
neznam gdje da počnem odgovarat,svaka beba je individua za sebe,znam da je to otrcana faza ali tako je.ne želim pametovati ali vidim da svake dvije do tri godine doktori i sestre u rodilištu mjenjaju politikuuser posted image
kada sam E rodila onda je bilo ne maži nikakvim kremmama,obavezno široko povijanje,prva kotrola nakon 15 dana kod pedijatra a kada sam rodila N je bilo pak kontrola nakon mjesec dana kod pedijatra a povezivanje široko nikako,i mazati guzu sa masti tako da mislim da je normalno da je mama zbunjena,još kada počnu sa onim pa mama vi ste mama,vi to morate znati dobijem osipuser posted image
što se vitaminaD tiče mi smo kapali od mjesec dana nadalje,zimi više kapi a ljeti manje,a ponekada sam(ja nemajkauser posted image user posted image ) i zaboravila dati te kapi,priznajem.što se pelena tiče kako kome odgovara,mi smo koristili violeta a kasnije k plus,što se tiče mazanja guze koristila sam ili mast koju oni rade ljekarni ili pavlovićevu,u slučaju teškog osipa(jer je E imala problema sa urinarnim infekcijama pedica bi nam propisala nistatin).kupala sam ih dva tri puta tjedno zimi,a ljeti svaki dan,koristila sam prve mjesece života nivea proizvode a sad pošto su velike koristimo dječji fa,široko sam povijala i jednu i drugu(iako su mi za N rekli da nemoram)dva i pol mjeseca.
Nosile su tutice i robice prema godišnjem dobu,ovisno.najgore mi je kada se babe sjate pa onda komentiraju kako moraš staviti kapu,moraš imati dekicu a vani plus 30user posted image user posted image zapamti kako je tebi vruće tako je i tvojoj bebici.
neznam dali sam na sve odgovorila što si pitala jer sam već pola toga zaboravila,pere me trudnička demencijauser posted image
ono što bih ti svakako savjetovala je da se opustiš i da uživaš i da pokušaš izbaciti strah,jer to najviše koči,bitna je zadovoljna mamica a sve drugo dođe samo od sebe.user posted image
nitko se sa znanjem nije rodio a sve sve znamo.dont worry be happyuser posted image

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 14
14.5.2013 15:10:41   
Mmaestral
Cure, hvala vam puuuno!Najradije bi vas sve izljubila! Skoro ste me rasplakale, eto sto hormoni rade...
Sunshine, nije mi nitko rekao da odem pedijatrici, hvala! A one pelene za siroki povoj imam samo jednu, a htjela bi samo u platnene zamatati, da li se moze samo u te? Ciji je taj oglas koji si stavila sa slikom? I krivo sam napisala, imam i ja BioGaia kapi, ali ne primjecujem jos neki pomak na bolje. Steta sto nisam tvoju listu ranije procitala jer bi vidjela da ne kupujem rucne pumpice za nos. Sad ju imam i mucimo se.
Sretna - dobro da si mi napisala za kadulju, ja sam vec jucer s kamilicom...
I sto manje kozmetike... user posted image A ja joj kosicu jutros oprala kao sebi skoro, uzas. Znaci samo kap... Smotana sam totalno.
Ajde, nekako sam preko veze uspjela doci do patronazne pa ce mi doci sutra. Treba mi netko da mi pokaze fizicki te vjezbe i slaganje pelene da vidim da li dobro radim.
Inesica - ja bi htjela koristiti samo platnene, za sad kombiniram jer ne stignem sama toliko oprati, osusiti i opeglati da korustim samo njih. Kombiniram onako starinski tetra i kaliko sa plasticnim gacicama. Ne svidjaju mi se bas te gacice, ima li nesto udobnije mozda? I gdje bi se moglo naci jeftinije te pelene platnene kao gacice? Imam samo jednu i jako mi se svidja!
A nazalost, koliko god ja to zeljela, ne mogu samo dojiti jer nemam dovoljno mlijeka, posto smo se mjesec dana vukle po bolnicama i bile razdvojene. Pijem caj za dojilje i od komoraca, ali jos uvijek nemam dosta, znas li neke trikove za povecanje mlijeka?
E,da, i koliko vode bebe trebaju piti uz dohranu?

< Poruku je uredio Mmaestral -- 14.5.2013 15:16:44 >

(Odgovor članu mamasita)
Neposredna veza do poruke: 15
14.5.2013 15:37:52   
sretnaz
ja koristim samo platnene pelene i imam doma jedan paket jednokratnih pelena koje će mi trajati mjesecima. user posted image Kupila sam Natura pelene, 20kom, na sajmu prošle godine (jaako sam zadovoljna), prije nego sam rodila i još sam naručila iz Bosne, Naidine, 7 kom i to mi je više nego dovoljno. Imam Natura zaštitne gaćice i trebaju ti bar 2 kom od svake veličine. Naturine pelene su malo manje i nadam se da će biti dovoljne dok se ne odvikne. Inače, možeš kupiti i polovne. Jako su hvaljene Rodine pelene, ali ih nisam vidjela. Inače, njih možeš vidjeti i kupiti u Zagrebu. Odi na njohove stranice pa ćeš naći. Ima puno žena koje ih šivaju i prodaju ,ali nemam iskustva.

Ako si na fejsu, postoji grupa Moderne platnene pelene, priključi se i tamo ćeš jako brzo dobiti odgovore vezano uz pelene.

Na rodinim stranicama, imaš jako puno savjeta za dojenje i postoji telefon koji možeš nazvati i sigurna sam da će ti pomoći i savjetovati. Srećom nisam imala nikakvih problema tako da uspješno dojim 8 mjeseci i mislim da neću tako brzo prestati.

Važno je nuditi što više, i što beba više doji, mlijeka ima više. Odmaraj, pij dovoljno tekućine, jedi zdravo.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

Neposredna veza do poruke: 16
14.5.2013 15:45:52   
Renata RR
Pijem caj za dojilje i od komoraca, ali jos uvijek nemam dosta, znas li neke trikove za povecanje mlijeka?

Stavljaj bebu što češće na dojku, isto tijekom noći kada se probudi. Formulu joj ponudi tek kada israzni dojke. Što češće će biti na dojci, to više mlijeka češ imati. Osim toga puno odmaraj, puno pij, jedi kompote, juhe, pij sok od jabuke, pomaže i sezam, ječam...

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 17
14.5.2013 15:57:12   
ruwenzor
vezano uz platnene pelene, najbolje po kvaliteti i cijeni su, koliko znam, babysaurus pelene http://www.mybabysaurus.com/28-paketi-sa-pelenama (ima ih sestrična, N ima od rode, nature i flafi, ja sam zadovoljna sa svima), sve su one size pa ih se koristi od rođenja do odvikavanja, ne treba ih peglati. na njih se stave zaštitne gačice (flafi su mi definitivno najbolje, nikad ne promoče i mislim da su udobne). nisam koristila ni tetra ni kaliko pelene. u startu jesu malo skuplje od jednokratnih (1500-2500 kn, ovisno o proizvođaču, btw idealno je imati oko 25 pelena pa ih pereš 2-3x tjedno) ali se u konačnici i financijski isplati, a namjeravam ih koristiti i za drugu bebu

kaj se pumpice za nosić tiče, imamo isto ručnu i ja happy, naravno da bebi nije ugodno kad joj ispumpavaš ali mislim da je ta pumpica utjecala na to da N od 13-14 mj sama zna ispuhati nos, ove pumpice na usisavač i sl. navodno "ubijaju" refleks kod djece pa teže i kasnije nauče sami ispuhati nos. ali opet, dobila budeš i sto drugih mišljenja, moraš sama procijeniti kaj vama odgovara.

i za vodu isto probaj sama vidjeti kad ti se čini da je žedna, ak je prošlo kratko vrijeme od obroka a traži, vjerovatno je žedna a ne gladna, isto ak joj daješ mlijeka a okreće glavu, sjećam se sam čitala da je žedna ako pije manje od 20 ml, a ako hoće više da je gladna, ali to ti naravno ništ ne znači kad joj kreneš dati piti/jesti jer ne znaš unaprijed koliko će htjeti. vidi po usnicama, kad nisu vlažne daj joj malo vodice.
ja sam isključivo dojila pa ti budu više rekle cure koje su davale dohranu. pazila sam kaj jedem, uglavnom meso i rižu/krumpir/tijesto/žgance, malo voća i povrća, puno jogurta, rekli su mi da treba puno ugljikohidrata za stvaranje mlijeka. pila sam hippov čaj za dojilje (oko 30 kn, radi se ko cedevita) i nisam imala problema s tim.

nadam se da sam ti pomogla i da te nismo zbunile s previše info, jer svaka od nas ima različito mišljenje i pristup i ne postoje jednostavne upute za bebu

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

Neposredna veza do poruke: 18
14.5.2013 19:51:34   
Sunshine28
ma nece ti bebi biti nista od postenog samponiranja kosice user posted image
ja mojoj Em perem kosicu svaki dan (osim kada je imala uplau uha, ili sada kada je malo zahladilo, a iskljucili smo grijanje),,uvijek nasamponiram sam malo gela za pranje, i nis joj nije...tak da, bez brige...
za pelene su ti cure dale dovoljan info...ja koristim jednokratne pa su za mene ove za široki povoj na čičak bile idealne, ne znam koliko je to praktično ako koristis obicne platnene...oglas nemam pojma ciji je, dala sam ti taj link samo zbog fotke - da vidis kako izgledaju....

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 14.5.2013 19:52:19 >

I + G = E & L

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 19
14.5.2013 21:32:48   
inesica
Evo vec su se javile mame u vezi platnenih. Meni su i Dolisine super, daj dodji na facebook u grupu tamo ces dobiti najvise informacija o njima...

"ma nece ti bebi biti nista od postenog samponiranja kosice" Nisam ni rekla da ce bebi otpasti kosa ili nesto gore biti od samponiranja kose, ali za tako malu bebu koja nema tjemenicu, to zaista nije potrebno. Pa ni sebi ne peres kosu svaki dan, pobogu.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 20
15.5.2013 7:02:39   
Mmaestral
Thank U girls! Idem u grupu pa se vidimo.
A mislim da mi se polako stvara vise mlijeka, nadam se da bude dovoljno da ne moramo nakon svakog podoja dohranjivati.

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 21
15.5.2013 13:22:53   
Sunshine28
Nisam ni rekla da ce bebi otpasti kosa ili nesto gore biti od samponiranja kose, ali za tako malu bebu koja nema tjemenicu, to zaista nije potrebno. Pa ni sebi ne peres kosu svaki dan, pobogu.
IZVORNA PORUKA: inesica

ne kuzim user posted image ja uopce ne ulazim u to kako se netko brine o svome djetetu u bilo kojem podrucuju, svaka mama zna najbolje za svoje dijete pa tako i ja za svoje...inesice ti si protiv šamponiranja beba, ja svoju šamponiram i to je iskljucivo moja stvar - nema potrebe za pametovanjem u situaciji kada sam samo svojim iskustvom htjela smiriti curu koja misli da je nesto pogresno napravila...

vise puta sam ovdje ponovila da nisam dojila, da nekupam svoju bebu u vodu i jednoj kapi maslinovog ulja, da su mi jednokratne pelene fantastične i da dajem ful dohranu od 4. mjeseca...i nikome nista od toga nisam nametala,  dam savjet iz iskustva kada netko pita....pa evo koristim priliku da apeliram sve na RR da dva puta razmisle prije neko krenu sa "ljubaznim" kritiziranjem na ovakvim temama gdje netko samo trazi pomoc...

I + G = E & L

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 22
15.5.2013 14:29:37   
cuba
Nisam čitala sve šta su cure pisale ali evo što ja koristim za svoje sada drugo dijeteuser posted image
široki povoj - u St nije potreban do pregleda kukića a onda jedino ako se na uzv pokaže da nešto nije u redu dr odluči što i kako dalje. To je po novome a Roku sam ih stavljala prva dva mjeseca života. Prvo staviš jednokratnu pelenu onda tetra pelenu i preko toga trokut (meni je praktičan onaj na čičak).

pranje i peglanje - cca jednom tjedno posebno operem svu bebinu robicu na 50 stupnjeva, ako ima nekih mrlja stavim Ariel sprej a robicu perem u Dreft baby tekućem prašku i stavim Chicco omekšivač. Dakle i peglam jednom tjedno.

3D vitamin - je bitan i daje se bebi sa navršenih mjesec dana, jednom dnevno. Opet različito kažu pedijatri - neki 3, neki 4, neki 5 kapljica.

krema za guzu - koristim JGL iz dm-a i meni se pokazala odlična. U slučaju da beba ima malo crveniju guzu imaš i kremu Sudocrem (isto iz dm-a), ona je dosta gusta, bijela i nje se malo namaže i jako dugo traje. Ostatak tijela ne trebaš mazati, jedino u slučaju da beba ima dosta suhu kožu, perutavu pa možeš ulje ili losion baby koristiti / tvoj izbor.

čišćenje nosića i očiju - sa baby blazinicom (mokrom) svaki dan prebrišem lice a u nosić stavim fiziološku otopinu - Sunce moje malo- i sa štapićem za uši izvučem slinac ako ga ima. Imamo i pumpicu za nos.

bočice/dudice - tu ti nemam iskustva jer samo dojim. Dudice samo operem pod vodom, ne prokuhavam. Za prvo dijete jesam, sada neuser posted image

grčevi - Bio gaia probiotske kapi, masirati drobić, stavljati toplu tetra pelenu i naoružati se sa živcima i strpljenjem dok ne prođu...user posted image user posted image

presvlačenje - svaki dan mu obučem čisto odjelce/kompletić a ako se bljucne tijekom dana isto presvučem.

mlijeko - što češće stavljaj malenu na prsa i navući će ti mlijeka. Samo treba biti uporan i dojiti na zahtjev bebice.

Proizvodi - osobno koristim jednokratne pelene Pampers premium care, vlažne maramice Nivea, kremu za guzu JGL, šampon i kupka 2u1 Mustela (iako nije tako dobra kao što je svi hvale). Za R npr koristim Hipp koji mi puno ljepše miriše.

Ako te još šta zanima samo pitaj, zato smo tuuser posted image user posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 23
15.5.2013 14:44:50   
Mmaestral
Hvala Cuba! <3
Ta otopina za nosic se kupi u ljekarnoj i samo usprica u nos ili? Malena mi sve vec kao hrce, a pumpica ova mi nista ne izvlaci, a jos se i ona mrda stalno..

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 24
15.5.2013 16:00:05   
cuba
Da, da u ljekarni se kupe kapi, mislim da su oko 15kn. Stavim u svaku nosnicu po jednu/dvije kapljice i fino pročisti bebi nosić. Moj isto kao "hrče" malo i bude mu super kad mu ih stavim i uvijek izvučem slinac a i on kiše i tako pročišćava dišne puteve.

Roko i Dino user posted image

Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!