|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 1.3.2013 9:22:26
|
|
|
|
bembo
|
Kod nas je bilo isto tako. Svi nalazi uredni i kod mene i kod mm, ovulacija 17., 18. DC, a ciklus 27 - 28 dana. Ginekolozi nisu htjeli uopće ni komentirati moj upit o kratkoj lutealnoj fazi, kao da je to ili potpuno nebitno ili nikad nisu čule za to, takav mi je baš bio dojam. Pokušavali smo 15 mj., a sad trenutno bebač spava u mom krevetu i ima 19 mj. Sretno i opušteno! Koliko god su me izluđivali savjeti i opuštenosti to je jedino upalilo
|
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 1.3.2013 10:00:20
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Perlice, iščeprkala sam sljedeće (navodno je nekim ženama pomoglo): "Poznato je da se za produženje lutealne faze koristi vitamin B6 koji djeluje samo u kombinaciji s ostalim B vitaminima tako da se najčešće pije Plivit B6 i B-complex, uz obaveznu Folnu kiselinu (Twinlab ili Natural Wealth)." "1. Vitamin B6 Vitamin B6 is a great fertility vitamin. Given the choice of just one vitamin to take I´d choose B6 over any other vitamin. 2. Foods Vitamin B6 can be found in yeast, whole grains, legumes, liver, eggs, cereal, meat and fish. 3. PMS and Morning Sickness Vitamin B6 helps to alleviate PMS and morning sickness. 4. Luteal Phase Defect Vitamin B6 helps to lengthen the luteal phase. A luteal phase is the time from ovulation to menstruation. If the luteal phase is below 10 days it´s considered deficient. 5. Dosage It is beneficial to take at least 50 mg (up to 200 mg) of vitamin B6 daily - all cycle long. I saw great results with just 63 mg of the B6 a day. As with any supplement, be sure to seek the advise of your physican before starting a new regimen. 6. Hormone Levels Vitamin B6 is known for helping to normalize the reproductive hormone levels which in turn helps to lengthen the luteal phase and to minimize PMS and morning sickness. "
|
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 1.3.2013 10:57:52
|
|
|
|
perlica55
|
Bembo hvala draga, ljubi bebicu valjda će i nama uspjeti uskoro. Pinky hvala ti za savjet, moram poć kupiti B vitamine, a Folnu (Folacin tbl.) sam pila 10 dana i sva sam se osula, pa mi je mag. u apoteci rekla da je prekinem piti. Budem kombinirala ove B vitamine, al me strah da se ne udebljam puno, jer oni strahovito otvaraju apetit. Morati ću paziti šta papam
|
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 2.3.2013 10:48:14
|
|
|
|
bembo
|
ja sam se kljukala Evinim kapima, to je isto kao za produženje lutealne faze. Meni to nije ništa pomoglo
|
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 2.3.2013 11:31:19
|
|
|
|
perlica55
|
Probat ću sad s tim B vitaminima. Pa ćemo vidit kako će mi bit. Ma evo čekam svaki čas, a O mi je bila 19 ili 20. Tako da ni ovo odbrojavanje ništa od testića za trudnoću
|
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 2.3.2013 16:20:53
|
|
|
|
bembo
|
ako imaš priliku daj si malo oduška od zatrudnjivanja. Sigurna sam da si taj "savjet" već čula nebrojeno puta, i meni samoj se kosa dizala na spomen opuštanja, ali zaista kad sam se okrenila nekim drugim stvarima stigla je beba.
|
|
|
RE: KRATKA LUTEALNA (DRUGA) FAZA CIKLUSA 2.3.2013 19:40:42
|
|
|
|
perlica55
|
Sve znam draga moja, rekla sam si to puno puta, al lakše reći nego učiniti. Al ću stvarno morati malo "ohladiti" glavu!!
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!