|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   obrezivanje muške djece ????
15.11.2012 14:22:42   
allibaba
dobili ste dječaka i da li bi ste nagovorili ženu da dijete obrežete ili ne ??? molim vaš e  mišljenje ?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: obrezivanje muške djece ????
15.11.2012 14:49:47   
seraphyme
osobno sam veliki zagovornik obrezivanja. nije vezAno uz vjeru(muž i ja smo katolici), ali smatram da je to zdravstveno najbolje. nemaš brige oko prevlačenja kožice, higijena je puuuno kvalitetnija itd. i bolje obaviti u dječjoj dobi nego kad bude stariji

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu allibaba)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: obrezivanje muške djece ????
15.11.2012 15:59:31   
anaxx
Protiv! Nepotrebno, higijena ovisi o samom čovjeku!
A osim toga to jakoooo boli. i radi se na živo... užas!

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: obrezivanje muške djece ????
15.11.2012 16:21:17   
mamacita
Moj prvi sin je rodjen u Hrvatskoj, i to se ovdje automatski ne radi, dakle on nije obrezan. Da ne spominjem plac i njegovu i svoju muku kada sam mu pokusavala oprati glavic ispod te kozice. To je bilo pre strasno, em mu se jednom i upalilo. Drugu dvojicu sinova rodila sam u inozemstvu, te sam njih dvojicu odmah po rodjenju dala sa se obrezu, dok smo jos bili u bolnici. Decki su dobili lokalnu anesteziju i nisu uopce zaplakali prilikom obrezivanja kozice. Rana je zacijelila u roku od 5 dana. Higijena tih dvojice sinova bila je i njima i meni bezbolna. Nema potrebe natezati kozicu, jer je sve vec rjeseno. Takvim muskarcima nista ne fali kada odrastu, niti su manje osjetljiviji. I mm je obrezan, tako da se i on slaze sa tom tvrdnjom.
Ne vidim zasto se to ne bi uradilo.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: obrezivanje muške djece ????
15.11.2012 21:36:42   
seraphyme
anaxx odakle ti da se to radi na živo?????  mm je također obrezan, baš zbog problema sa prepucijem i to u dobi od 22 godine. vala, razlika je u higijeni i to velika. pere se pišo i ovak i onak, ali bolje je bez kože

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: obrezivanje muške djece ????
16.11.2012 9:36:19   
anaxx
kod malih beba se radi na živo, ne daje se anestezija jer su premali da bi se "taj dio" uspavao, tako sam ja čula... možda sam u krivu ???
ako je zbog zdravstvenih razloga ok, ali ako je iz prohtjeva mame i tate... daj mu neka sam odluči kasnije...
mojim dečkima to ništa ne smeta, bitno je da im dovoljno rano (moj mali s manje od 2 godine to radi bez problema) objasniš da kožicu treba prevući i mišića oprati kod kupanja i sve ok.

< Poruku je uredio anaxx -- 16.11.2012 9:37:52 >


_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: obrezivanje muške djece ????
17.11.2012 22:11:20   
nefer
Uopste nije tacno da se radi na zivo,malenim bebama se daje lokalna a negdje i opsta anestezija.u nekim zemljama po rodjenu obrezuju musku djecu naravno ako roditelji to zele.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: obrezivanje muške djece ????
8.1.2014 22:45:23   
ivarije
Oooo kroz šta sam ja prosao...
od svoje četvrte godine, vječito muke sa kožicom,najpre POTPUNA fimoza do 7,Doktori rekli vremenom ce se olabaviti.Kad je voda u kadi prvi put ušla ispod kožice toliko je peklo da sam urlao.Toga ću se sjećati dok sam živ.Vjerujem da tada ni obrezivanje ne bi više bolelo.

Nakon toga otežano povlačenje do 12 te i pucanje kožice do 24te.Tada sam riješio i otišo skinuti kožicu.Dvadeset godina patnje bez razloga.Prebacujem i roditeljima i doktorima sto me nisu dali obrezati zbog glupih predrasuda o vjeri. .I danas , 12godina posle osjećam se kao ponovo rodjen.

I stoga , i ako kršćanin sigurno neću ćekati mišljenje ni starih, ni okoline, svog bebca ću osloboditi tog problema čim pođe u školu.Naravno sa anestezijom lokalno i nečim za smirenje da ga ništa ne boli .I biće mi sigurno zahvalan.

(Odgovor članu nefer)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: obrezivanje muške djece ????
9.3.2016 10:26:11   
Berni80
Nemojmo se zavaravati da je osjećaj muškarcu isti na podražaj obrezan i neobrezan. Stručna studija to potvrđuje o debljini kožice na trupu penisa jer laički rečeno. Dali isti osjet ima osoba koja je čitavo vrijeme hodala bosa po zemlji i ona koja je hodala u pamučnoj čarapi i tenisici? Taj "višak" kože nije kao i sve drugo u stvaranju ljudskog tijela napravljen bez razloga. Zašto nekoga "sakatiti" od malena jer mi mislimo da je bolje. Higijenski nema nikakve razlike, to su samo mitovi. Za stvaranje gljivica i bakterija nije kriva koža nego naša higijena. Mislite da su oni pustinjski arapi bez problema na genitalijama? Neka to odluči osoba kad odraste a ne da roditelji od djetetovog penisa rade gljivu. Jer 100% nemoze imati taj osjećaj jer je tkivo otvrdnilo i naviklo na dodir po sebi noseći odjeću na sebi. O razvlačenje kožice danas ima puno toga i to nije nikakav problem, a najmanji je problem odrezati kirurgu nešto. Ako kirurg plastični može kožu dojke povećati bezbolno može se i ova kožica kod kuće.

< Poruku je uredio Berni80 -- 9.3.2016 10:36:53 >

(Odgovor članu ivarije)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!