veda2
|
IZVORNA PORUKA: inesica E sad me nagrdite koliko zelite, ali meni nije jasno da ako netko ima problema sa zatrudnjivanjem, a toliko zeli dijete, zar se ne moze "zrtvovati" i radi te bebice odbaciti cigarete, majku mu! Toliko ljudi je prestalo pusiti, svatko radi svojih razloga, ali dijete je ovakvim parovima sigurno najvaznije na svijetu. Zar se zbog toga ne isplati??!? Curke,sve koje ste odgovorile ste u pravu,medjutim zasto sam izdvojila post od Inesice... Nemoram ni pisati da mi koje imamo problema sa zatrudnjenjem sve cemo uciniti da bi dobile svoju Dali sam u pravu?Ja sam se nastojala pridrzavati svih uputa koje mi je dr.dala,ali bas svih,pa tako i ovo za pusenje. Naravno da znam o stetnosti pusenja,sada necu o tome da ne skrenem malo sa teme.Uglavnom,kada sam dosla na razgovor ona me odmah pitala dali pusim,rekla sam da pusim,pa je savjetovala da prestanem.Mozda sam pogrijesila sto nisam odmah pitala kakve to veze ima sa postupkom, ali dogro sad,kasno je. I tako sam ja koja toliko pokusava dobiti svoju bebicu prestala,a pusila sam godinama,i nije bilo lako.Takodjer mi je dr.dala prospekt i semu mog IVF. U tom prospektu citajuci dodjoh do ovog dijela,koji cu vam prepisati sada: Ne pusite i ne konzumirajte alkohol jer su mnoge studije dokazale da pusenje i konzumiranje alkohola mogu rezultirati manjim stepenom uspjeha i vecim rizikom za nepovoljan ishod trudnoce.Uostalom,ako niste spremni uciniti sve da biste uspjeli zasto se uopce izlazete cijeloj ovoj proceduri! E,ova zadnja recenica je presudila.Da kojim slucajem nisam prestala pusiti uvjek bih se sjetila te recenice,i imala bih griznju savjest. Zato sam izdvojila post od Inesice,jer sam upravo tako razmisljala. Kasnije,kada su zene samnom u grupi uspjele,tada sam malo drugacije pocela i ja razmisljati. Zato sam i otvorila ovu temu ne da bi pisala o stetnosti pusenja opcenito,vec da vidim vasa iskustva prilikom IVF. Joj,zene ja se bas raspisala,valjda vas ne gnjavim Sad mi pade na pamet da zapalim jednu,da ocejfim sto bi se kod nas reklo,pa kud puklo da puklo Nisam toliko pusila,ova jedna bi bila meni za dusu.... Cure,jos jednom sory na ovako dugom postu.