|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mali izbirljivci
8.6.2009 23:31:58   
tikica_69
Bez obzira je li vaše dijete staro 13 mjeseci ili 13 godina, djeca mogu biti veoma izbirljiva oko hrane koju jedu. Jedne minute im se nešto sviđa, a već druge to ne žele ni u kom slučaju staviti u usta. Pa kako onda svoje dijete možete od najranije dobi naučiti da eksperimentiraju s okusima i hrane se zdravo?

1. Pripremajte istu hranu. Dijete će biti manje izbirljivo ako mu poslužite hranu koju ste pripremili i za sebe. I pojedite pred njim. Vaše će dijete htjeti jesti istu hranu kao i vi, a osim toga, puno vam je lakše pripremati isti obrok.

2. Kuhajte juhe. Juhe su odličan način da vaše dijete jede raznovrsnu hranu, sve u jednom tanjuru. U juhi, pogotovo ako ju izmiksate, možete “podvaliti” raznovrsno povrće koje inače ne prolazi.

3. Nemojte se bojati davati djetetu sir. Sir možete uvesti u prehranu već kad pređete s voća na pasirano povrće. Najbolji je ricotta sir, koji je tek jedan korak iznad mlijeka. Lagan je i kremast, pa će ga dijete voljeti jesti.

4. Držite se punomasnih jogurta. Djeca ih trebaju barem do treće godine života, osim toga niskokalorični jogurti mogu sadržavati mnogo nadodanih šećera, pa dobro pročitajte sadržaj.

5. Jedite sa svojom bebom. Nakon deset mjeseci života, vaša će beba oponašati stvari koje vi radite, pa tako i jedenje. Ako ne jede sa svog tanjurića, dozvolite da uzima zdravu hranu s vašeg tanjura. Kupujte hranu i jedite je zajedno. Ako dijete uključite u proces nabavke, pomažete im izgraditi bolji odnos prema hrani. I vi se zdravo hranite, pa ćete tako to i njih naučiti.  

6. Mnogo vitamina kod voća i povrća skriva se odmah ispod kore. Zato ih radije dobro operite (čak i grubom stranom spužvice za pranje suđa), nego da ih gulite, ali ih svakako dobro operite. Dijete nakon dvije godine starosti može samo istraživati voće i povrće

7. Nemojte odustati. Treba vremena da se vaša beba nauči na različite okuse i teksture. Primjerice s mesom, pokušajte ga samljeti ili fino isjeckati i ukorporirati u svakodnevnu hranu primjerice pire krumpir ili juhu. Možda ćete morati desetak puta neuspješno pokušati prije nego što počne jesti.

8. Pobrinite se da naviknete dijete da pije dovoljno vode. Umor može biti znak dehidracije.

9. Pričekajte prije pranja zubi. Nemojte zube prati odmah nakon što je vaše dijete popilo sok od voća. Razine kiseline i šećera su tada najviše, pa ćete mu oštetiti zube.

10. Vodite dnevnik. Ako sumnjate da vam dijete ne podnosi neku hranu, počnite voditi dnevnik hrane, kada su je pojeli, koliko i koji su simptomi uslijedili. Ako primijetite neke simptome kao što su proljev ili osip, posjetite liječnika.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Mali izbirljivci
9.6.2009 10:52:30   
Ruža
Na svu sreću većinom je pravi mali gladoš.user posted image  Ali već pokazuje znakove odbojnosti prema riži i žgancima.

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Mali izbirljivci
11.6.2009 19:09:27   
tikica_69
Moj mladji i bi valjda i drek na kruhu pojel a stariji....ajme, pa to dijete ne jede nista osim kruha, salame i kakaa user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Mali izbirljivci
11.6.2009 20:30:52   
mirna
Kada je bio beba i do druge godine jeo je skoro sve... imao je fazu kada nije pio mlijeko, nije želio sir, salamu, jaja...

Sada je u vrtiću čuo ćuvene rečenice: Neću to jesti. To ja ne volim.  Uporno ih upotrebljava i doma, ali ja onda kažem nemoj ako nećeš i kasnije obično ipak pojede, ali ako ne mi je isto uredu jer ionako ima rezervu.user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Mali izbirljivci
9.11.2009 17:26:42   
ejmama
Evo uskoro će imati 3 god. i tek je sad počela jesti, tamani sve živouser posted image user posted image user posted image Čak sad jede palenetu i brudet. Eto sve dođe na svoje!

_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Mali izbirljivci
23.2.2010 23:43:47   
mirta
e ova temaje bolna za nas
toliko su izbirljivi da sam već luda, iako mislim da je još veći problem ljenost kada je hrana u pitanju


_____________________________

dečko 8/2005
curka 5/2007

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Mali izbirljivci
17.8.2010 10:03:42   
jane doe
Moj dečkić od kad zna pričati viče da neće meso user posted image jako rijetko pojede i to najčešće bolognjez ili pršut (jer to nije mesouser posted image ) a ni ostalo mu baš ne ide...samo bi slatko jeo, izluđuje meuser posted image Blago mojoj mami, ja sam jela doslovno sve i obožavala juhe i variva..

(Odgovor članu mirta)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Mali izbirljivci
19.8.2010 11:45:50   
mamicaa
Joj mi imamo problem s prehranom, ništa nebi jeo ništa i baš ništa, za poluditi.....
Skuham i nama i njemu isto, on gura i neće, samo bi kočolino, kočoladu, bananu, sok, itd.....
Već mučim muku oko toga....

(Odgovor članu jane doe)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!