|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   djeca u trgovini
30.6.2008 15:07:08   
svegra
Danas sam bila u trgovini dva puta,i obadva puta su se mame borile s djecom koja su plakala, odnosno urlala da žele nešto.igračku,sladoled...i onda si mislim kako ću ja prolaziti u budućnosti kad moj jakov naraste i kad bude znao tražiti. pretpostavljam da u samom startu treba odgajati djecu tako da se zna da se u trgovini kupuje ono što roditelj odredi a ne što dijete želi, jer dijete te stvarno može dovesti u vrlo neugodnu situaciju.
kako vi mame s većom djecom riješavate taj problem?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 15:17:10   
mirna
kod nas nije problem da bi on nešto jako želio, više je problem u tome da uvijek juri kroz cijeli dučan i uvijek želi pomoći: nosi košaricu, sam stavlja voće u vrečicu, trga si vrečice, uzima stvari koje nam ne trebaju...

Ja mu obično kupim pecivo, pa mu ga dam dok kupujem. s jednom slobodnom rukicom ne može napraviti toliko štete..user posted image Općenito: ponavljam se sto puta: ovo nećemo kupiti, ovo hoćemo kupiti... Ako nešto želi, ja mu to dozvolim: uz uvjet da je dobar i da uzme jedno stvar. danas recimo sok..

A što se tiče jurenja po dučanu: prvo sam gubila živce zbog toga i jurila za njim dok su se svi ostali smijali, a njemu je bio još veći gušt ...cirkususer posted image user posted image user posted image   sada sam skužila da ga moram pustiti i da će se vratiti k meni. Najbolje prolazimo u dučanu ako mu dam neki zadatak: npr. on uzima stvari s police, nosi košaru, ili da novce teti na blagajni..



(Odgovor članu svegra)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 15:20:16   
mirna
Svegra: ako nešto nećeš kupiti onda ne budeš kupila ni za cijenu plača u trgovini. Dijete mora skužiti da  ne može stvari dobiti plačem ili histeričnim napadom..

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 15:30:07   
svegra
u biti ih moraš zabaviti i pustiti da sudjeluju u kupovini u određenim granicama.danas je ta djevojčica toliko plakala,da je to strašno.a nedavno sam vidjela isto tako djevojčicu koju je otac vukao jer se opustila i nije htjela hodati,ima nekih 3god.i stavio ju je u kolica da sjedi a ona je i dalje cvilila: hoću ovo,hoću ono, moraš mi to kupiti.e baš moraš.užassss
mislim da se takva djeca ni kod kuće ne ponašaju bolje.
ja ću moga dječačića odmah u startu navikavati da nema urlanja, i onako svaki put kad idem u trgovinu ide samnom i uvijek kupujem nešto za njega.


(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 15:36:04   
mirna
Jedini način je da od početka ignoriraš dijete ako te želi iznuditi plačem.. tako će naučiti da ne može stvari dobiti na taj način.

Ovi roditelji u dučanu: teško sudim o njima, možda su napravili neke pogreške u odgoju..user posted image   Imamo na RR puno odgajateljica, možda imaju  one neku stručno mišljenje o tome... Puli, Anne, Florijan Jakov, DEA... help!user posted image

(Odgovor članu svegra)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 15:39:46   
svegra
nisam ni znala da ima tako puno teta na rruser posted image

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 16:25:36   
tamaan
Ja sam svoje dijete od početka uvijek vodila sa sobom svugdje, pa tako i u dućan. Nije nikada bilo takvih situacija.
Ja mislim da je to zbilja stvar kućnog odgoja, jer će se dijete koje se tako ne ponaša i u vlastitom domu, razmaženo ponašati bilo gdje.
Ista je stvar i u Crkvi, kod susjeda, u parku...
Kako dijete odrasta trebaš s njim razgovarati, objašnjavati, davati primjer svojim vlastitim ponašanjem i sve će biti OK user posted image  vjeruj mi...
 

(Odgovor članu svegra)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 22:39:30   
troubled
čim je prohodala pao je dogovor - u trgovini smiješ staviti u kolica samo ono što ja odobrim....
ponekad bi to bila neka sitnica, a ponekad ništa....ovisi o situaciji...
mogu li - može...dobro, ne može - opet dobro...
i išlo je to tako sve do jednom...
zaletjela se mala princeza (sad već velika princeza) na žele bombone...imala je tada 3 i nešto...
mogu li - ne može....
zašto, kako, molim te....i sve već po redu...
a mama dosljedna...(i kad srce puca) :)
-e onda ću ja to sama kupiti!
-dobro, gdje ti je novac?
-ostao mi je kući....posudi mi ti, pa ću ti vratiti...
-ne može tako...
u međuvremenu smo došetale do kase, ispred nas je bilo nekoliko ljudi...
a moja mala mudrica na moje ponovno odbijanje kaže: ONDA ĆU JA PROĆI!...i uputi se pored onih ljudi s kesicom žele bombona ka izlazu iz trgovine...
:)
što biste napravile u takvoj situaciji?
:)
ja sam, kao prava mama i osviješteni pripadnik društva stala vikati
LOPOV! LOPOV! KRADE!
svi su pogledali....blagajnica je odmah shvatila o čemu se radi i samo je pogledala moju sreću...
a ona...stala, ukipila se....okrenula se na peti...i odnijela vrećicu s bombonima natrag na policu....
...
ne treba napominjati da se do danas (brzo će joj  9 godina) nikad ništa slično nije dogodilo....ali se zato uvijek veselo smijemo kad se sjetimo ove zgode :)

(Odgovor članu tamaan)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: djeca u trgovini
30.6.2008 22:47:35   
mirna
Dobra fora troubled... jedino moj mali još ne zna što znači krađa.user posted image  

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: djeca u trgovini
1.7.2008 10:35:53   
cokolada
Potpisujem Mirnu....
Ja svog zvrkica ukljucim u kupovinu da dodaje stvari i to ga zadovolji, obicno mu kupim pecivo a ponekad i nesto drugo i rijetko kada imamo problema.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: djeca u trgovini
1.7.2008 14:38:46   
mirna
Pronašla sam jedan članak na ovu temu: http://www.ringeraja.com.hr/tvrdoglavost_281.html

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: djeca u trgovini
3.7.2008 12:05:47   
božica
LOPOV LOPOv -nasmijala si me troubled-super dosjetka-tako treba

Baš smo maloprije došle iz dućana-ona  je prvo stajala i gledala sladoled-nisam joj uzela moram priznat uz veliki napor(oće i oće sladoled)-Kažem joj kupila sam lubenicu to ćemo umjesto sladoleda
Dođemo na blagajnu ona plati i krenemo prema van-a ona juriš do sokića-i opet po nju NE MOŽE-imaš doma soka-budeš ga pila kada dođemo doma-i neda se ona uoprna pokušava-i jedva sam je odvukla prema van.

Da baš sam ju morala odvući jer se nije dala-mudrica mala
Doma kada smo došli nije pila sokuser posted image




(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: djeca u trgovini
3.7.2008 12:13:30   
mirna
I ja malog ponekad vućem iz dučana...user posted image   Ali jučer je bio jako dobar, pomagao mi je i razgovarao s prodavačicama... Pohvalila sam ga nakon toga: nadam se da je sada zapamtio kako se treba ponašati u trgovini .user posted image

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: djeca u trgovini
3.7.2008 12:32:57   
maslacak
ja nazalost nemam djece, trudimo se, ali evo moga primjera, nisam bila iz imucćne obitelji, imala sam što za obući, pojesti, popiti, nova školska godina sve novo, džeparac svaki dan, ali recimo nisam imala BMX nego poni, onda je to bilo glavna fora, mama je uvijek pronašla načina da mi ljiepo objasni zašto nisamo u mogućnosti da mi se kupi to i to na meni razumljiv način koji razumije dijete te dobi, sve je to bilo u redu nisam plakala osim kad su se djeca rugala.Nedavno mi kaže: kada budeš imala djecu, biće ti to najveća radost na svijetu, ali isto tako će biti dana kada ćeš ih htjeti prebiti ko volove, svašta će ti kroz glavu proći...Ja gledam u nju..Kako? Ona veli: Ja sam tebe kući odgajala, vani u trgovini ti si bila druga osoba, sjećaš li se samo kako si mi scene pravila u trgovini kad si nešto htjela a nisam ti mogla priuštiti..koliko batina, a svaki put si obećala da ćeš biti dobra i da nećeš izvoljevati.Istina je..sada gledam drugačije na djecu koja se po trgovini deru, uvijek sam mislila koja luđakinja odgaja ovo derište? ma pljusni ga/ju pa će biti mirno.Nije tako, ne mora biti, evo mene za primjer,nikad nisam roditeljima odgovarala, nikad kasnila na ručak,bila odličan đak, stvarno sam mamu uvijek slušala kako god ona kaže tako je bilo, ali kad bih vidjela bazen u ronoj kući odmah na pod-hoću da mi kupi

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!