|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Autizam
21.11.2008 13:55:56   
Florijan Jakov
"Autizam je biološki poremećaj mozga koji oštećuje komunikaciju i društvene vještine. Obuhvaća široki spektar poremećaja koji se kreću od blagih do teških stupnjeva. Autisti se opisuju kao osobe koje su "u svom svijetu"."

Nikada se nisam srela s osobom koja je autistična. Moram priznat da ne znam kako bih regirala. Imate li vi kakvih iskustava s autistima?


_____________________________

FJ JE FRAJER
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Autizam
21.11.2008 14:04:21   
anne
Imala sam u grupi dječaka koji je imao niski stupanj autizma. Uvijek smo s njim bili na oprezu jer nikad nisi znao kako će na nešto reagirati.
Gledala sam prije nekoliko mjeseci Oprah. Gošća joj je bila bivša manekenka koja je sa Jim Carryem. Njen sin je autist. Odlićna emisija! Super se moglo vidjeti koji su simptomi (djecu više zanima kretanje stvari nego njihova funkcija - npr. okrene autić i vrti kotač, mahanje rukama, duboka koncentracija i dugo igranje sa komadićem igračke). Mozak im drugačije funkcionira od naših, primječuju što mi ne. Djeca se moraju naučiti igrati, npr. voziti autić po podu.
Jako teško, ali ful zanimljivo.

_____________________________

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Autizam
21.11.2008 14:11:12   
tikica_69
Jednom, dok su mi klinci bili mali, isli smo zbog nosica pedijatru. Tamo je jedna mama svoje autisticno dijete, sineka, dopeljala na redovno cijepljenje. U ambulanti se bas nije primjecivalo da je nesto lose sa njime....vozio je autic po podu i neka stalno pjevusio u sebi. Taman kada sam ja usla kod doktorice, sestra ih je zvala da ga cijepi (za to im ne treba doktorica). Kad je mali vidio iglu, pretvorio se doslovce  u monstruma user posted image
Njegova mama, sestra, doktorica, cak su i mene zvali u pomoc, smo ga jedva uspjele savladati da dobije cjepivo....boze, koliku snagu imaju ta djeca, ne bi vjerovale...meni su ruke bile izgrebane do krvi....tek sam se nakon pola sata pocela tresti od soka. Nas cetiri ga je jedva savladalo...a da vam ne govorim da je pola ordinacije demolirao, sve sa stola je bilo na podu, razbio je neke apruvete...ma grozno...
Srecom, pa je moj bio premali da ga tako nesto prestrasi user posted image


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!