|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Što čitati bebicama
13.3.2013 14:27:46   
tenkic
Imam bebicu od 7 mjeseci. Stalno čitam po stručnim časopisima da bebicama trebamo čitati. No što da ja njoj čitam? Antuntun ju ne zanima. Crvenkapica joj je predugačka. Imate li vi kakvih dobrih ideja?
Jedino što mi se koliko toliko čini OK je serija slikovnica od Simeona Marinkovića:Što Ana zna o...
Nije da tu nešto razumije, ali nadam se da će barem zapamtiti osnove bontona :)

< Poruku je uredio tenkic -- 13.3.2013 14:28:05 >


_____________________________

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 14:34:51   
troubled
bebici od 7 mjeseci možeš čitati bilo što....novine, račune, priče, beletristiku....na tom uzrastu je važan samo tvoj glas i osjećaji koje njime iskažeš...
kasnije kreću slikovnice s pojmovima, brojalice, pjesmice....a prave priče tek oko druge godine...

_____________________________

imam novi ticker :)

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 14:38:02   
Sunshine28
ja sam Em kupila za bozic u tisakmediji Zeko i potočić slikovnicu sa cd-om....pustim pjesmicu Zeko i potočić, pjevam joj i listamo slikovnicu...to joj se jako sviđa...
imam svoj komplet "Bajke u slici", mama mi sacuvala, gomila klasičnih bajki brace Grim, kratke su, ali ja ih prosirim, to nekada hoce, nekada nece....
probala sam "Malo prestraseno cudoviste" pa se ona prepala slikovnice user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 14:42:28   
anne
Ne čitamo joj, ali puno pjevamo.
Ima one vodootporne slikovnice koje može sliniti.

_____________________________

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 14:59:22   
andydea
mi trenutno imamo slikovne pamučne slikovniceuser posted image

_____________________________

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 15:12:40   
snowwhite
slikovnice,moji obožavaju

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 15:22:43   
Keekeelee
Dok su jako mali najbitniji im je glas, ja katkad Noi čitam knjigu koju ja čitam i gleda me kao da mu čitam najzanimljivije štivo na svijetu! user posted image

(Odgovor članu snowwhite)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Što čitati bebicama
13.3.2013 22:00:21   
bella 1
moj obožava guta knjige doslovno user posted image user posted image slikovnice sve prolaze

_____________________________

04.08.2012. stigao nam Lo naš

(Odgovor članu Keekeelee)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Što čitati bebicama
14.3.2013 10:34:17   
tenkic
sunny, pa i ja imam bajke u slici! To joj čitam, al nije nešto preoduševljena....ona bi to najradije zažvalila i rastrgala

_____________________________

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu bella 1)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Što čitati bebicama
14.3.2013 10:37:25   
Two hearts
Slikovnice sa velikim slikama,ja sam svojima čitala od rana,i sad su im knjige najdraži poklonuser posted image

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Što čitati bebicama
14.3.2013 11:29:48   
sretnaz
Uzmem slikovnicu i listam i čitam ili opisujem. Ma ni ja ne znam što čitati, jer on bi samo žvakao. Možda s vremenom počne shvaćati i slušati. Sad mi djeluje da mu je to bezveze.

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Two hearts)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Što čitati bebicama
27.3.2013 15:03:51   
andydea
10 razloga zašto biste trebali čitati svom djetetu
Svi znamo koliko je čitanje važno, ali znamo li i zašto? user posted image
Evo deset razloga zašto bismo trebali čitati djeci, neovisno o njihovoj dobi:
1.Djeca kojoj roditelji redovito čitaju često počinju čitati ranije od svojih vršnjaka. Što im više čitate, vaši klinci će se sve više upoznavati s knjigama i riječima, te će iz dana u dan imati sve više saznanja o  svijetu oko sebe. Čak i oni najmanji mogu ponešto naučiti, kao npr. u kojem smjeru okretati stranice knjige. Djeca će se na ovaj način sve više upoznavati s abecedom i stvoriti si osnovu za kasnije prepoznavanje riječi i njihovih značenja.
2.Vrijeme koje provedete čitajući vašem djetetu je idealno vrijeme za stvaranje što veće bliskosti i povezanosti među vama. Zato iskoristite to vrijeme da se što više upoznate. Osim što će vaše dijete uživati u toj posebnoj bliskosti, i vi ćete uživati osluškujući njihove reakcije na ono što mu pričate.
3.Čitajući svojoj djeci  dobivate priliku da ''zavirite njihovu nutrinu'', u ono što njih uistinu zanima. Naime, dok su djeca još mala, roditelji su ti koji odabiru knjige koje će čitati svom djetetu. Međutim, kako djeca sazrijevaju, tako i razvijaju svoje vlastite preferencije o tome što žele čitati. Od vremena kad postanu verbalni, započinju tražiti omiljenu knjigu. Što su stariji, i knjiga koju žele je određenija. Primjerice, sedmogodišnjak će najviše voljeti knjige određenog autora ili određene tematike, dok će beba koja voli pse tražiti od vas da mu uvijek iznova čitate istu knjigu o psima. Na ovaj način, ne samo da upoznajete interese vašeg djeteta, već ih i podržavate.
4. Djeca kojoj se čita  razvijaju ljubav prema čitanju. Ljubav prema čitanju je dugotrajni dar koji možete darovati svojoj djeci. Time ćete im priuštiti zadovoljstvo prepuštanja dobroj knjizi u punom smislu te riječi, trenutke bijega od stvarnosti kada im je to najviše potrebno. Kako djeca sazrijevaju, sve više će sami uzimati knjigu u ruke i čitati, baš kako ste im vi pokazali, posebice ako je u pitanju tema koja ih zanima. Ali, ne bojte se, još uvijek će htjeti i s vama pročitati pokoju knjigu.
5. Slijediti djela likova u priči pomaže razvoju sposobnosti rješavanja problema. Djeca tek uče o svijetu u kojem žive, te počinju shvaćati da njihovi postupci imaju posljedice. U tom slučaju, likovi knjiga su ti koji im mogu pomoći da se upoznaju s takvim, opasnim i riskantnim situacijima bez da sami prolaze kroz njih, i na taj način da dođu do rješenja bez da sami nastradaju. Tako će dijete sljedeći put kad bude uistinu suočeno s takvom situacijom znati da ima opcija, i u krajnjoj liniji, na koji način reagirati i nositi se s problemom.
6. Osim što im pomaže nositi se s problemima, čitanje doprinosi i razvitku dječje mašte. Zdrava mašta pomaže dječjoj igri. Priče,''dolijevaju ulje na vatru'' u dječjim fantazijama, daju začin već šarolikim dječjim zamislima. Često se događa da djeca oponašaju omiljene likove iz priča i na taj način oživljavaju svakodnevnu igru.
7. Čitanjem priča lako je provjeriti emocije vašeg djeteta. Svjesni smo da su emocije ''skliska'' tema u mnogim domovima. Mnogi od nas su naučili potisnuti svoje emocije dok smo bili djeca, posebice one negativne. Čitanje o karakterima koji imaju iste osjećaje kao i vaša djeca, daje im do znanja da su njihovi osjećaji normalni. Osim toga, vaši klinci uče kako otvoreno izraziti svoje emocije, ne strahujući da će ih itko ismijavati.
8. Čitanje o kontroverznim temama najbolji je način da započnete razgovor s vašim tinejdžerom. Zasigurno bi se svaki roditelj složio da je najteže uspostaviti komunikaciju s tinejdžerom, posebice kad je riječ o ozbiljnim aktualnim problemima, kao što su droga i alkohol. Mnogi roditelji ne znaju kako započeti takav razgovor. U tom slučaju, knjige su idealna odskočna daska kako što neobaveznije započeti razgovor. Možete svom djetetu dati vaš pogled na određeni problem, a da pritom on to ne shvati kao ''prodiku''. Na taj način knjiga podučava vaše dijete ono što ga vi želite podučiti, a ne usudite se. Razgovor vrlo lako možete pokrenuti na temelju djela ili riječi određenog lika. Npr, pitajte vašeg klinca zašto misli da je lik učinio pravu stvar, ili ako nije, da predloži što bi se trebalo napraviti u toj situaciji.
9. Čitanje pruža djetetu pozadinu za suočavanje sa stresom. Život može biti težak, i dijete prije ili kasnije moramo suočiti s tim. Ponekad želimo pobjeći od problema koje nam nosi svakodnevica. Ali, nemojmo misliti da su djeca zaštićena od problema, i da ona nemaju svojih briga. Zato ih što prije trebamo upoznati s čarima knjige kako bi osjetili da imaju gdje otići kada im zatreba odmor od svakodnevnih borbi i problema. Mnoga djeca, posebice u tinejdžerskoj dobi, bijeg od problema traže u porocima, kao što su droga i alkohol. Usmjerite svoje dijete na pravi put. Pokažite mu da ima izbora. Imajte na umu, da su knjige izvor informacija, ali i idealno utočište.
10. Baš kao što ste vi vašoj djeci prenijeli ljubav prema knjigama, tako će i ona prenijeti svojoj djeci. Djeca žive ono što su naučili. Najljepši dar koji im možete dati je upravo ljubav prema čitanju. Ako ste im vi čitali, i oni će imati potrebu čitati svojoj djeci. Dakle, mislite na to kao na jedan od darova koji je zaista vrijedan davanja jer pruža neprocjenjivo bogatstvo za cijeli život.

_____________________________

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Što čitati bebicama
27.3.2013 18:34:41   
sretnaz
Andydea, super! Ovo spremam user posted image

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Što čitati bebicama
27.3.2013 18:50:01   
Sunshine28
istina ziva!
uvijek cu biti zahvala roditeljima i starijoj sestri sto su mi od najranije dobi usadili ljubav prema knjigama i citanju - to je stvarno najljepsi dar! ja sam kao dijete, ali i danas uvijek na poklon za svaku priliku htjela knjigu, a naucila sam citati i pisati sa 5 godina zahvaljujući sestri koja mi je svako večer prije spavanja čitala knjige i to tako da sam ja gledala u knjigu sta mi cita - i to ne slikovnice, vec one "prave" knjige - bez slike user posted image i danas se sjecam - procitala mi je cijlu kolekciju "5 prijatelja" 100 puta user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Što čitati bebicama
27.3.2013 20:47:17   
Ruža
Najdraži dio dana, kad se ona mala glavica nasloni na moje rame, izaberemo prvo knjigu, pa priču za laku noć. user posted image
Baš onako čista bliskost i bez obzira na umor ili živčanost taj dio mi je kao apaurin.user posted image Uživamo oboje i baš mi je drago da je bar ljubav prema knjigicama nasljedo od mame.


_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Što čitati bebicama
27.3.2013 20:48:02   
Ruža

IZVORNA PORUKA: Sunshine28

istina ziva!
uvijek cu biti zahvala roditeljima i starijoj sestri sto su mi od najranije dobi usadili ljubav prema knjigama i citanju - to je stvarno najljepsi dar! ja sam kao dijete, ali i danas uvijek na poklon za svaku priliku htjela knjigu, a naucila sam citati i pisati sa 5 godina zahvaljujući sestri koja mi je svako večer prije spavanja čitala knjige i to tako da sam ja gledala u knjigu sta mi cita - i to ne slikovnice, vec one "prave" knjige - bez slike user posted image i danas se sjecam - procitala mi je cijlu kolekciju "5 prijatelja" 100 puta user posted image


Ajmeeeee 5 prijatelja? Obožavala sam ih, sad si mi dala inspiraciju.user posted image

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Što čitati bebicama
28.3.2013 7:29:07   
ruwenzor
N obožava slikovnice, ali ih još ne čitam nego joj preko slikica kreiram priču, sad već sama zna ispričati 3 praščića i pepeljugu opisujući slike. Čitam joj odmalena, moji su umirali od smjeha kad sam joj s 3. mj "čitala" one reklamne letke za konzum i billu i sl. i objašnjavala da ak je pola kile napolitanki 12 kn da je onda kila 24 kn, bilo je bitno samo da brbljam i pokazujem joj šarene slikice. još uvijek joj je to zabavno samo kaj sad ak vidi bombon traži da odemo u dućan user posted image
uskoro ju planiram upisati u knjižnicuuser posted image

_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Što čitati bebicama
28.3.2013 11:31:30   
Zvonki
Slikovnice imaju na sebi oznaku za koji su uzrast. Ispočetka su to jednostavne slikovnice sa velikim slikama na kojima su životinje i predmeti. Meni su se odlično pokazale i prve kratke pjesmice ikao Ide maca oko tebe i sl. Važan je kontakt, glas i navika čitanja. Ako to bude dio vašeg dana mislim da će usvojiti naviku.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Što čitati bebicama
27.4.2013 21:16:11   
mamasita
mi smo curkama svašta čitali,obožavale su obadvije pričice od malena i tako je i dan danas ostalo,sad svaku večer čitamo po jednu priču iz ove prekrasne disney kolekcijeuser posted image

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Što čitati bebicama
12.6.2013 20:27:46   
sretnaz
još uvijek mu ne mogu čitati, samo prolistam i pokažem koju sliku, ali on bi samo vrtio i okretao stranice
ali je shvatio kako d aih sam okreće user posted image

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu mamasita)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Što čitati bebicama
13.7.2015 21:35:01   
angellah
Ja bih voljela da mogu mom dečku početi nešto čitati ali on sa svojih 13 mj samo hoće sve u usta... Možda se ubrzo smiri pa krenemo sa čitanjem. user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Što čitati bebicama
13.7.2015 22:25:30   
Ela28
IZVORNA PORUKA: angellah

Ja bih voljela da mogu mom dečku početi nešto čitati ali on sa svojih 13 mj samo hoće sve u usta... Možda se ubrzo smiri pa krenemo sa čitanjem. user posted image


To ti vjerujem user posted image moji blizanci su pojeli par knjiga user posted image i onda sam ih sve sklonila .I evo sada kad imaju 2 god i 8 mj jos uvijek nisu zainteresirani za slikovnice user posted image a ja na akcijama pokupovala knjiga pun ormar user posted image

< Poruku je uredio Ela28 -- 13.7.2015 22:26:09 >

(Odgovor članu angellah)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!