|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Miješana salata s heljdinom kašom

Uredništvo Ringeraja, EM, 24.7.2020
Heljda nam je gotovo nepoznata namirnica, a izuzetno je zdrava. Obogatite svoj tjedni jelovnik s ovom iznimnom pseudožitaricom!

image
Heljda ima jedinstven okus koji je izraženiji od bilo koje žitarice!
/11


Izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva, poput luteina, zeaksantina, rutina i kvercetina te minerala mangana koji također posjeduje antioksidativna svojstva, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

 

Heljda ima približno jednaku energetsku vrijednost kao i druge žitarice, a jedna šalica (168 grama) kuhane heljdine prekrupe sadrži oko 150 kalorija. U toj jednoj šalici ujedno ćemo dobiti čak 4,5 g prehrambenih vlakana. Razmatra se i kao izvor vitamina B kompleksa i magnezija, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

 

PROČITAJTE JOŠ: Namaz od avokada

 

Heljda ima jedinstven okus koji je izraženiji od bilo koje žitarice!

 

Miješana salata s heljdinom kašom

 

SASTOJCI:

 

* kaša od heljde

* cherry rajčice

* šparoge

* mladi luk

* salata od krastavaca

 

PRIPREMA:

Heljdu oprati i ostaviti namočenu nekoliko sati. Ja je namočim ujutro prije odlaska na posao. A ako je ne na močite, ništa zato, vrijeme kuhanja će se samo malo produžiti.

 

Heljdu kuhajte dok ne omekša i ohladite (isperete hladnom vodom). Šparoge ogulite na manje komade i kuhajte dok ne postanu mekane / hrskave (po želji). Luk narežite na manje komadiće, rajčicu narežite na pola i sve sastojke pomiješajte u bilo kojoj zdjeli. Začinite po ukusu i prelijte sa bučnim / maslinovim ili drugim aromatiziranim uljem (hladno prešanim).

 

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Namaz od avokada
Avokado se smatra superhranom jer sadrži mnoštvo bjelančevina, prehrambenih vlakana, vitamina i minerala koje unapređuju...
4
Kokosovo ulje za zdravu i lijepu kosu
Kokosovo ulje može poslužiti kao lijek za gotovo svaku bolest vlasišta i kose, a koristi se tijekom kozmetičkih tretmana...
3
Moje ljeto uz CBD
Visoke ljetne vrućine mogu dovesti do raznih tegoba poput iscrpljenosti, nesanice, kroničnog umora, dehidracije, gubitka...
3
Suha koža – kako je njegovati?
Suha koža često izgleda grubo, crvena je, zategnuta i svrbi. Većinom su zahvaćene ruke, nadlaktice, potkoljenice, gležnj...
3





Anketa

Beba.
Admin

Za bebinu guzu, koristite li samo kremu ili samo puder ili obadvoje istodobno?

Oznake

Sve najbolje!