kakamama u 17:29
Knedle - okus djetinjstva
Uredništvo Ringeraje, 25.9.2012
Priprema:
1.) Krumpir skuhajte, ocijedite, propasirajte i ostavite da se ohladi.Kad se ohladio dodati sve sastojke i mikserom sa spiralnim nastavkom sve izmješati da dobijete kompaktnu masu
2 .) Kad su se sastojci sjedinili smjesu istresti na pobrašnjenu dasku, malo ga promjesiti i rukama oblikovati deblju kobasicu. Rezati jednake ploške i u svaku ubaciti šljivu (ili marelicu,, ili komadiće čokolade) i u svaku šljivu staviti malo šećera i na vrh noža cimeta. Skupiti krajeve i rukama ih pritisnuti da se slijepe.
3.) U jednu veću posudu stavite vodu, posolite je i kad prokuha knedle spuštati u nju i pričekati 7-10min dok ne počnu izlaziti na površinu. Gotove su kad su sve isplivale
4 .) Za to vrijeme na malo ulja popržite prezle u koje pri kraju dodamo naribanu koricu pola naranče i pola žličice cimeta (ovo uzmite pod obavezno jer je okus fantastičan).
5.) Vaditi jednu po jednu knedlicu i malo ju valjati po prženim prezlama. Kad su poprimile prezle sa svih strana vaditi ih i slagati u posudu u kojoj će biti servirane.
Uživajte uz desert!
izvor: frendice.hr
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Sportska akademija Mali sportaši vas poziva u školu rolanja i biciklizma na pet lokacija u gradu Zagrebu 5
...I alternativni načini suočavanja s izazovima roditeljstva 2