|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   uspavljivanje
14.4.2010 12:44:50   
anonno17
molim za prijedloge svi su dobrodošli

kako da uspavam bebu od 4 mjeseca? probala na rukama na ciki na kraju u kinderbetu, nekad zaspi na rukama nekad na ciki nekad sam u kinderbetu ali plače a ja to ne mogu slušati a ovako mi je žao da se muči.

hvalauser posted image user posted image user posted image

Noa -17.08.2005.
Patrik - 18.12.2009.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: uspavljivanje
14.4.2010 12:50:55   
ninolina
a gle draga ako ti zaspi pa spava sat-dva ili koliko već onda ga pusti neka se malo i poplače...ni ja nisam mogla slušati ...
a možeš i tako da ga staviš u kolica i u đir...sad ide lijepo vrijeme pa možete češče i duže van...

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu anonno17)
Neposredna veza do poruke: 2
14.4.2010 13:51:57   
njanja
ni ja nisam mogla slušati pa je jan od 3,5 mj do 4,5 spavao po danu meni na rukama, a ja dobila hemeroide jer sam trpila za otići na wc...Tada nisam znala drugačije, i nekako sam bila tu samo za njega i jedva sma ga čekala grliti i bilo mi je glupo sada pustiti ga da vrišti....sa 4,5 mj sam ga naučila da zaspi na našem bračnom krevetu, ja bi legla kraj njega, on bi malo plakao na početku i mazila bi ga i zaspao....za par dana je zaspivao već bez plakanja....a ja hi ostajala kraj njega ili spavati ili čitati pa su i meni ti trenuci super dobro došli za odmor...probaj tako, sretno...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 3
14.4.2010 15:03:33   
anonno17
e hvala ma probat ću još par dana ovo sa kinderbetom ,danas nije puno plakao i primila ga da se smiri odmah je zaspao i spavao evo dva sata. a u kolicima neće probala nije još navikao. ma kad je bilo lijepo vrijeme bili smo vani i spavao je u kolicima ali u kući to ne pali. u autu je isto spavao, ma nekad nemamo problema a nekad bože pomozi.user posted image user posted image

Noa -17.08.2005.
Patrik - 18.12.2009.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 4
14.4.2010 15:12:29   
cuba
Ja ti svog mališana stavim u njegov krevetić ali on se meni od rođenja sam uspavljujeuser posted image user posted image tj. dam mu dudicu i on uzme dekicu preko lica se prekrije, umiri i zaspe... isto zna plakati koji put, nije lipo za slušat kako ti bebač plače al moraš pregrmit... nekakav drukčiji način uspavljivanja ne znam, možda u kolicima preko dana da ga malo voziš na zraku ili ako oće u kući....na ruke iako ti tako kičma pati...ili leći kraj njega na krevet, maziti ga pa možda uspije...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu anonno17)
Neposredna veza do poruke: 5
14.4.2010 20:41:11   
tita
Čim sam vidjela temu ....uh muko moja!!!!To nam je bilo najteže,a nije ni sad baš najbolje,ali je malo lakše ima 8.mj,stavim ga u krevetić malo ga zaljuljam i zaspe....Svašta sam probala,moj spas je bila pilates lopta,sjela sam na nju i tako ga uspavljivala,i spašavala svoja ledja!!!!!

(Odgovor članu anonno17)
Neposredna veza do poruke: 6
14.4.2010 20:45:42   
ZVRK
moj je jedno vrijeme imao fazu da kada ga staviš spavati navečer u krevetić trebao ga se smjestiti na bok i onda (mama i rijetko tata)ga maze po nosu gore pa dole i tako dok zvrkić ne zaspi

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu tita)
Neposredna veza do poruke: 7
14.4.2010 20:55:26   
mišica 666
IZVORNA PORUKA: cuba

Ja ti svog mališana stavim u njegov krevetić ali on se meni od rođenja sam uspavljujeuser posted image user posted image tj. dam mu dudicu i on uzme dekicu preko lica se prekrije, umiri i zaspe... isto zna plakati koji put, nije lipo za slušat kako ti bebač plače al moraš pregrmit... nekakav drukčiji način uspavljivanja ne znam, možda u kolicima preko dana da ga malo voziš na zraku ili ako oće u kući....na ruke iako ti tako kičma pati...ili leći kraj njega na krevet, maziti ga pa možda uspije...

takva je i moja bila uglavnom eventualno bi je stavila u njen krevetić i malo po guzi tapšala da se umiri ako bi bila nemirna. Nemojte me sad razapeti na križ ali to nosanje po rukama mi nije prihvatljivo jer bebe su lukavice i skuže odmah neke stvari malo nekad triba pritrpit plaća i sve to dođe na svoje.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 8
14.4.2010 21:03:54   
crex
evo sad cu postaviti jedno pitanje, ali me nemojte "razapet". user posted image
Kako znate kad treba bebu uspavati?
Ok jasno mi je navečer. Ali kako odredite da li treba zaspat u 20 ili 22 sata ili ...
Meni Ema (ima 3 mjeseca) zaspi oko 22 i spava skoro cijelu noć (do 7 ili 9 ujutro u jedno buđenje za klopu). A po danu ima različite količine spavanja: nekad prespava pola dana u komadima od 1-2 sata (nekad čak i  3).
Hm zbunj zbunj

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 9
14.4.2010 21:24:31   
cuba

IZVORNA PORUKA: crex

evo sad cu postaviti jedno pitanje, ali me nemojte "razapet". user posted image
Kako znate kad treba bebu uspavati?
Ok jasno mi je navečer. Ali kako odredite da li treba zaspat u 20 ili 22 sata ili ...
Meni Ema (ima 3 mjeseca) zaspi oko 22 i spava skoro cijelu noć (do 7 ili 9 ujutro u jedno buđenje za klopu). A po danu ima različite količine spavanja: nekad prespava pola dana u komadima od 1-2 sata (nekad čak i  3).
Hm zbunj zbunj

Pa sama beba bi trebala pokazivat znakove umora i pospanosti tipa razdražljivost, trljanje očiju...u toj dobi oni otprilike spavaju 3 puta dnevno po 1-2h...a sad to opet zavisi od bebe do bebe...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu crex)
Neposredna veza do poruke: 10
14.4.2010 21:27:33   
Zvonki
Ne znam, po meni je svako dijete različito. Nisam nikada imala te rituale uspavljivanja. Jednostavno su spavale. Malo bi ih pomazila i ostavila. Nekada su se derale ali kad su shvatile da je vrijeme kad je postavim u kinderbet vrijeme za spavanje tada je to tako i bilo. Ne znam, meni tu nije bilo puno filozofije. Ovo za vožnju kolica bi moglo upaliti? Šetnje po vani?

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu anonno17)
Neposredna veza do poruke: 11
14.4.2010 21:27:37   
ninolina
ja nikad nisam pratila kada djete ide spavati mislim jesam ali nekako sam na sat uvjek određivala...evo moja i dan danas ide spavati u 10 ujutro, spava dva-dva i pol sata i u dva opet i spava do četri...i navečer u 8 pola devet spavanac..nekako su svi tako mi na sat išli i držim se toga

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 12
14.4.2010 21:38:30   
mara27
ja najbolje da šutim user posted image
u dosta stvari sam uspjela, ali ovdje...........totalno sam podbacila....moj neće ni na rukama da zaspe, a o svom krevetiću da i ne govorimo (Luce ušla njemu u kinderbed pa je pukla podnica-to mi je kao izgovor).
Moja cica je jedan i jedini objekt svih njegovih željauser posted image a mene baš briga-ja uživam.

odgajati dijete-ljubavlju i povjerenjem!
L-25.08.05.
T-19.10.09.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 13
14.4.2010 22:17:07   
Nika 24052006

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ne znam, po meni je svako dijete različito. Nisam nikada imala te rituale uspavljivanja. Jednostavno su spavale. Malo bi ih pomazila i ostavila. Nekada su se derale ali kad su shvatile da je vrijeme kad je postavim u kinderbet vrijeme za spavanje tada je to tako i bilo. Ne znam, meni tu nije bilo puno filozofije. Ovo za vožnju kolica bi moglo upaliti? Šetnje po vani?

Potpisujem..Samo što je kod mene u pitanju jedno dijete..

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 14
15.4.2010 9:07:24   
mariola
Ja sam svog s dva mjeseca tj. odmah čim je izašao iz faze kad je stalno spavao naučila kad je vrijeme za spavanje stavit ga u kinedrbet,upalit muziku, dati dudicu,pomaziti ga malo i on zaspe. Prvi dan je to trajalo sat vremena, drugi dan 15 minuta, preći pet i od tad je svaki dan tako. I za dnevno i za noćno spavanje.
Pokušaj tako, pripremi se da će trajati na početku, da ćeš ga prvi dan dignuti par puta dok se smiri, ali vjerujem da ćeš brzo naučiti. Nisam ni ja zato da ga se pusti neka plače, ali s malo strpljenja to se može izbjeći a bebu ćeš naučiti da se sam uspava.user posted image  Sretno!

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 15
15.4.2010 9:20:57   
Ladina mama
Mi nismo imali problema s uspavljivanjem - hvala Bogu. Stavimo bebicu u 20h, nakon kupanja u kindić, ona se namjesti i pajki do 6.30h. =)
No, kad je bila majušna - oko 2 mjeseca, znala sam je staviti na svoj krevet i priviti je uz sebe, kad bi tako zaspala, premjestila bih je u kindić. Mislim da je to bilo ključno - osjećala je da sav uvijek tu blizu. =)
Mislim da je važno da joj stvoriš neku rutinu - npr. uvijek je staviti u krevetić u isto vrijeme, nakon kupanja ili hranjenja, uvijek je uspavati na isti način. Izaberi jedan od tri koje spominješ i ustraj! Bebe se brzo naviknu na rutinu!!! Iznenadiš ćeš se! SRETNO!

< Poruku je uredio Ladina mama -- 15.4.2010 9:23:21 >

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 16
15.4.2010 13:58:28   
Jack_Tequila
IZVORNA PORUKA: anonno17

molim za prijedloge svi su dobrodošli

kako da uspavam bebu od 4 mjeseca? probala na rukama na ciki na kraju u kinderbetu, nekad zaspi na rukama nekad na ciki nekad sam u kinderbetu ali plače a ja to ne mogu slušati a ovako mi je žao da se muči.

hvala

Dvije stvari:

1. ne puštaj bebu da plače!

Bebica od 1-2-3-4 mjeseca starosti je premalena da bi bila razmažena ili svojeglava ili štogod već. Ako beba plače, to je znak da joj nešto ne odgovara - uzmi je sebi! Pusti priče "nek'' plače, bit će jača". Zapamti da je to tvoje dijete i da bez tebe ne može preživjeti. Ako plače, vidi zašto plače. Gladna, žedna, mokra...? Boli ju nešta? Ili se samo hoće malo pomaziti, ipak je to beba...

2. evo kako uspavati bebu:

Važan preduvjet jest da je beba sita, da nije žedna i da je pelena čista. Jasno, mora biti i pospana, inače ništa od spavanja, rajt? Dakle, kad je beba nervozna pred spavanje, učini sljedeće: uključi neki od kućanskih aparata (fen, usisivač, mikser...) i pusti bebu da se smiri. O čemu je riječ? Eh, nemam pojma. Ima neka veza u frekvenciji zvuka tih aparata i bebinog mozga, ne znam točno koja (ipak sam samo bloody ekonomist). No to nije bitno, jer stvar radi! Bebica se umiri na zvuk nekog od tih aparata (isprobaj koji će upaliti), a samim time i počne polagano spavati. Pa ti drži aparat uključen 5-10 minuta ili već koliko je potrebno bebaču da zaspe. Poslije ga isključi i piči i ti u krevet.

Moja Lena bude prilično nervozna navečer pred spavanje, pa supruga i ja poduzmemo sljedeće korake: provjerimo da li je gladna/žedna, provjerimo pelenu, a onda malu u krevetić i uključimo fen. Malena se smiri i zaspe.

Stoga, eto šta ti je činiti! I sretno!

< Poruku je uredio Jack_Tequila -- 15.4.2010 13:59:22 >

23.01.2010. > Zvijezda je rođena!

(Odgovor članu Ladina mama)
Neposredna veza do poruke: 17
15.4.2010 14:12:30   
marija0
user posted image jack.... istina, moj zna zaspati na nogama u ogradici dok radi usisivač (al nisam "zaslugu" nikad pripisivala usisivaču)user posted image

(Odgovor članu Jack_Tequila)
Neposredna veza do poruke: 18
15.4.2010 14:36:33   
Duve
Dakle, kad je beba nervozna pred spavanje, učini sljedeće: uključi neki od kućanskih aparata (fen, usisivač, mikser...) i pusti bebu da se smiri.

Haha to sam ja radila kad je Ema cendrala zbog grčića, usisavač je bio zakon!!!

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

Neposredna veza do poruke: 19
15.4.2010 15:10:14   
Jack_Tequila
IZVORNA PORUKA: Duve

To sam zaboravio navesti, ova metoda najbolje učinke ima kod grčeva.

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 20
15.4.2010 15:16:57   
MILLA
svašta.....moj je tek onda kreštao ko lud!!user posted image user posted image ......mi se uspavamo uvijek isto... po danu sisa i kad zaspe ga spustim i to je to....a naečer isto tako...sisa i spavanje..... 

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

Neposredna veza do poruke: 21
15.4.2010 15:23:47   
Duve
a naečer isto tako...sisa i spavanje.....
IZVORNA PORUKA: MILLA

moja navečer obavezno sa cicom zaspe user posted image

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 22
16.4.2010 8:57:29   
Jack_Tequila

a naečer isto tako...sisa i spavanje.....
IZVORNA PORUKA: MILLA

moja navečer obavezno sa cicom zaspe user posted image

Hm, pa i ja navečer odma'' zaspem ako dobijem cice... user posted image user posted image

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 23
16.4.2010 9:28:36   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: Jack_Tequila

Ma da? Kako to? Kaj grčevi više ne bole kad se upali usisavač? user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 24
16.4.2010 13:35:50   
Jack_Tequila
IZVORNA PORUKA: Zvonki

IZVORNA PORUKA: Jack_Tequila

Ma da? Kako to? Kaj grčevi više ne bole kad se upali usisavač? user posted image

Ma ne, nego se dijete smiri kad čuje taj zvuk. Probaj. :)

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!