|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 29.4.2012 9:50:52
|
|
|
|
mkmkmk
|
pozdrav curke,jos sam 2 u 1,evo 5 dan presisala termin.dolje mi je takav pritisak da mislim da cu svaki cas, a onda se sjetim da mi je tako skoro 2 tjedna vec.jucer setala sat vremena,al nista ne pomaze.mozda beba stvarno ceka 1.maj.u bolnici imam pregled 2.5.pa cemo vidjeti ako me malena ne iznenadi prije.svim novim mamicama iskrene cestitke jedva cekam svoju bebicu
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 29.4.2012 13:55:39
|
|
|
|
Kazimira
|
hej curke...moj Kaspi pajki pa da se javim.... hvala još jednom svima na čestitkama......uživamo zajedno, zaljubljeni su mama i tata do ušiju u svoju mazu... sinek navukao mlijeko tako da zna odguliti i više od 4 sata u komadu kad se dobro napapa...... ostatku travanjskih bebica i mama želim brze i lake porode i da uživaju u svojoj dječici
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 30.4.2012 10:23:26
|
|
|
|
marči
|
Kulsi...meni je tako cijelu trudnoću, ima situacija kada nisam mogla 3 dana na nogu stati najbolje je ako možeš kada osjetiš da te hvata grč odmah stati na prste te noge, istegnu se tetive i mišići pa te prođe grč ili bude puno bezbolniji, meni je to problem jer me najčešće hvata u krevetu dok se istežem a kako sam ogromna i nepokretna teško mi se ustati tako brzo...evo neki dan sam plakala od bolova da ne vjeruješ da to može tako boliti jel da? Iako redoviti pijem magnezij svejedno me hvataju... mkmkmk navijamo da stigne brzo, vjerujem da ti je dosta čekanja...meni je 10 dana do termina i luda sam jer se apsolutno ništa ne događa osim što otičem ko luda...više nema nikakvih prripremnih trudića, beba je aktivna sto na sat, ja zatvorena a ona visoko...čini mi se da i mene čekaju produžeci ali nadam se da kako je bablica rekla sve se to pokrene od jednom i da će me fino iznenaditi... Eto cure ipak nismo u travanjske bebice upali
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 2.5.2012 16:59:43
|
|
|
|
Sheilla
|
pozdrav cure da se i ja javim:))) dakle 25. sam zavrsila u bolnici .27.04 mi je otisao vodenjak u 23 sata:(((( ....28.04 sam u 1 ujutro sam bila u radaonici, dobila gel za otvaranje u 5 ujutro dobila i drip.Babica i doktor su bili savrseni petrova je zakon definitivno) nisam rezana popucala za dva sava ali se nikako nisam otvarala pa su me rucno otvarali dobrih 3 puta. Mislim da sam sve zvijezde ovog neba vidjela i od 5 popodne sam imala trudove za izgon a falilo par cm da se mala spusti i nikako. Rodila sam svoju ljubav u 20.40 nakon 20 sati umjetnih trudova ali vrijedilo je svake sekunde muke. Jucer smo stigle doma i vec je prava mezimica obitelji. Pusek i listicu obnovim ubrzo.. Cestitam svim curkama koje su rodile u meduvremenu , sad krece avantura zivota (iako se vec sad ko mala kravica muzara osjecam) :
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 2.5.2012 18:00:11
|
|
|
|
Kulsi
|
čestitam svim mamicama!!! Ja sam izgleda jedina u komadu i vise ne spadam u travanj. Sutra kontrola pa cemo vidjeti. Samo da sve prodje ok kad god. Nisam mislila da cu presisat termin, ali eto.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 2.5.2012 21:38:53
|
|
|
|
marči
|
Čestitke Sheilla!!! Kulsi nisi jedina-evo ja sam još tu i kako stvari stoje mislim da bih mogla potegnuti još mjesec dana... sutra moram zvati patronažnu i natjerati je da dođe jer noge jedva osjećam a toliko sam otečena da ni japanke ne mogu navući...zna li tko od vas može li to oticanje nekako naštetiti ili nešto?? već me panika hvata.. u petak opet kontrola pa ću vidjeti ima li napokon nekih pomaka službeno još 7 dana do termina a apsolutno ništa se ne događa...i još smo naopako...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 3.5.2012 13:31:39
|
|
|
|
sina
|
sheilla .uf, bome je dugo trajalo,ali isplatilo ti se,vidiš i sama. sretno!!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 3.5.2012 14:46:42
|
|
|
|
Dacana
|
Iskrene cestitke svim novim mamicama i bebicama u Travnju 2012. uzivajteeeeeeeeeee :D :D meni danas tocno mjesec dana do terminaa...valjda ce brzo proc :D
< Poruku je uredio Dacana -- 3.5.2012 14:47:08 >
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 3.5.2012 18:50:05
|
|
|
|
slatkicalu
|
Čestitke svim mamama i bebama! Evo kako je bilo kod mene. Ja sam samo željela da sve krene samo ali nije išlo. Kako sam imala stvarno odličnu dr u bolnici i prešišala termin savjetovala mi inducirani porod(drip) . I dogovorile se za 12.4 u 8 sati, ali moja princeza odlučila tu noć ipak nešto pokrenuti pa mi je u 1 ujutro otišao vodenjak ali ni t od trudova. Čekali do 3 i uputili se u bolnicu. Kad smo stigli dežurni dr je htio požuriti stvar ali kad je vidio da za ujutro ima dogovorenop sa svojom dr odlučio je pustiti me na miru. U 6 mi dali klizmu, brijanje , ctg i u 7 sam bila na stolu ali od trudova i dalje ništa. Moja dr stigla iza 7, zvala anesteziologinju i u 8 mi dali epiduralnu na kojoj ću vječno biti zahvalna svojoj dr i 8 i 10 stavili drip. Trudove sam osjetila ali kao lagane bolove a ne rasturajuće, mm bio sa mnom pjevušili uz radio a 10 do 11 hrenuli trudovi za izgon koje sam osjetila jer nisam htjela da mi pojačaju anestetik i ribica je bila s nama u 11 i 20. Sve u svemu najljepši i najlakši od sva tri poroda. Iako su mnogi skeptični po pitanju epiduralne ali ja sam oduševljena i toplo preporučam. Pošto nisam sve pratila ne znam koliko vas je cura još u komadu ali sretno vam bilo! Marči jel se cura okrenula? Hoćemo se nastaviti družiti možda pod nekom drugom temom, možda ste već nešto i pokrenule?!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 4.5.2012 11:06:22
|
|
|
|
NitMit
|
A evo i mene konačno! Rodila se mala Vilmica 29.04.2012. u 16:15 popodne. Evo kako je bilo: Ujutro 29tog su me probudili lagani menstrualni bolovi koji su se pojavljivali svakih 5-7 min. Bilo mi čudno da me ne boli jako, a opet javljaju se u nekim pravilnim vremenskim razmacima. pričekala sam još malo i u 5 smo se uputili u pakrac u bolnicu. stigli tam, stavili me na ctg - koji nije prikazivao jake trudove, no kad me doktorica pogledala, ja već bila 5 cm otvorena. Stavili me u rađaonu, dali mi drip jer se otvaranje usporilo i od 10 do 16 sam bila na stolu i previjala se od bolova. no eto, moja patkica mala je sad tu i svi smo sretni zbog nje. malo nas sad muči dojenje, no polako ćemo sve naučti! velika pusa svima! curke, samo hrabro!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 4.5.2012 12:58:32
|
|
|
|
marči
|
NitMitČestitke!!! eto stigla je napokon....uživajte zajedno i brzo nam se oporavi.... Evo mene sa pregleda cure...još smo naopako... ništa se ne događa ja zatvorena skroz, ctg ok, opet neki lagani trudić...srećom kilaža ostala na +22kg, tlak i dalje visok na granici....bebica oko 3300g i kontrola na termin sve mi se čini da ću ja roditi u lipnju još... slatkicalu...koliko znam još nitko nije otvorio neki forum, a baš bi bilo lijepo kada rodimo svi da se ponekad nađemo i usporedimo bebače i problemčiće...p.s. da još smo naopako ipak je moja gin. bila u pravu kada je rekla da se ta neće okrenuti..tvrdoglavka moja...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.5.2012 11:36:44
|
|
|
|
Kony
|
Nitmit cestitam ti i zelim ti sve naj naj tebi i bebi. Ja sam rodila 1.5 isto u pakracu i jucer sam stigla kuci. Mozda smo se i vidjele tamo. gif]
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.5.2012 10:36:13
|
|
|
|
mkmkmk
|
Evo mene napokon!u ponedjeljak poceli trudovi lagani od jutra,u ponoc otisla u bolnicu,lezala do 6 ujutro na ctg-u,puknuo vodenjak i u 7 i 19 rodila svoju curicu.niti rezana niti sivana,bila je vani u roku 10min.tako da rockas slavimo na prvi maj!sada uzivamo doma...cestitke svima,i sretno onima u ocekivanju!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.5.2012 12:14:28
|
|
|
|
Melixina
|
drage moje mame , ili one koje ce to tek postati.. javljam se tek sad jer nikako da ulovim od svrce malenoga vremena da upalim laptop.. non stop je na ciki (cici) ;)) neda mami disati ;) dosao je na svijet 03.04. i bome je bilo dugotrajno... bilo je inducirano i bolje da ne pisem kako je sve bilo.. i ps. ako mozete molite ih da vam ne daju drip, jer prirodni trudovi su macji kasalj naspram uzasnog dripa.. napominjem da sam ja rodilja iz Rijeke pa samim time moram pohvaliti dr. Marića mlađega.. ajmeeee kako je taj doktooor diiivaaaaannnn!!!!! za razliku od dr. Klarića (grub za poludit)... naime pregledavao me i jedan i drugi u rađaoni.. dok me dr.Klarić pregledavao skakala sam po krevetu, kao da me netko rezao dolje, dok je dr. Marić bio meeelem na ranuu.. jos me kasnije i sivao i bilo je totalno bezbolno( toga sam se najvise plasila, zloglasne epiziotomije), na kraju sam osjetila 3 puta da me režu dolje jer više nije bilo za izdržati pa sam rodila bez pravog truda... savjet(za one koje nisu jos rodile) --> cekajte pravi trud jer ovako osjetite sve.. ali sve se da izdrzati.. sretno svima i cestitke svima od srca koje su taj put vec prevalile ;) ps. Marči ako si jos tu, bila je pored mene u boksu jedna rodilja koja je rodila bebija na zadak.. po njenom pricanju, savjetujem da probas u zagrebu jer ovdje u Rijeci ganjaju statistike tako da ce otom potom ici do kraja prirodnim putem.. meni nisu dali ni vodu ni epiduralnu, nista, samo zlogalsni drip mada sam ih trazila prirodno da idem svojim tokom.. i naravno o 5.katu da ne govorim.. ODVRATNE SU SESTRE TAMO!!! nista ne rade.. dijete mi bilo gladno (prvorotka sam , od kud bih ja trebala znati kako se pravilno doji??), plakalo, upisano, ukakano.. one dodju nakon 2 sata sto ih pozoves.. ma prestrasno.. jad i bijeda.. ja sam nakon 2 dana na svoju ruku otisla kuci.. i nikako nisam pozalila.. ako kome sto bude trebalo, neki savjeti ili nesto slobodno se javite.. veliki pozdrav i jos jednom sretno--> trebat ce vam
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.5.2012 18:33:46
|
|
|
|
Kazimira
|
pozzz curke.... ovo su zaista divni dani, sve lijepe vijesti....čestitke svim bebama i mamama
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.5.2012 19:23:55
|
|
|
|
NitMit
|
Stvarno???? Možda smo se vidjele! Ja sam bila u sobi 3. I možda si čula moju Vilmicu :) bila je najglasnija u rodilištu mi smo izašli 2.5. tak da smo se sigurno mimoišle negdje.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.5.2012 22:27:19
|
|
|
|
lilia
|
Melixina čestitam ti na bebici i drago mi je da je sve prošlo u redu. Što se tiče dripa, očito nisi imala dovoljno jake svoje trudove pa si ga morala dobiti. Tako sam i ja mislila da su moji trudovi mačji kašalj a sa dripom sam se iznenadila koliko su jači bolovi. Nažalost nemaju oni tamo vremena čekati svaku ženu da dobije svoje trudove tako jake da bi istisnula bebu. To treba doma čekati do zadnjeg pa ići u rodilište i tako se onda izbjegne drip, naravno tko je hrabar. I prirodni trudovi kad dođu pred borod bole za poludit ali barem su prirodni. Što se tiče oba navedena doktora bili su nam na tečaju za trudnice, pregledavali su me u poliklinici jer sam prenijela 9 dana pa sam ih vidjela i tada. Na porodu mi je dr Klarić pritisnuo trbuh da pogura bebu a dr Marić nam je došao čestitati još u rađaoni i stvarno je prdivna osoba iako je meni i Klarić bio ok. I sestre na 5-om katu su bile kako koja ali nisam puno više ni očekivala, tj. očekivala sam još gore pa su mi bile ok, tako da nema pravila ni za doktore ni za sestre. Najbitnije je da sve prođe kako treba i da se beba rodi zdrava. Čestitam svim mamama a vi koje to još niste, bez straha i puno sreće.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 7.5.2012 11:11:18
|
|
|
|
Kony
|
Jesam cula sam je ja sam bila u sobi 5 i bas je plakala jako jedna beba u noci sa prvog na drugi peti. Sesra je stajala na sred hodnika i drzala se za glavu kad sam isla na wc sam vidjela ,jos smo ja i cimerica komentirale da mozda mama nema mlijeka a oni forsiraju dojenje. Eto koja slucajnost. .. A jel ti jos tako place,??
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 7.5.2012 16:00:24
|
|
|
|
marči
|
Melixina čestitam na bebici.... ja sam cure još u komadu i čini se da će tako ostati do daljnjega...apsolutno ništa se ne događa a ja skroz zatvorena...što se dr. Marića tiče bio mi je na jednom pregledu i stvarno je divan čovijek...baš onako smireno djeluje i za sve što sam ga pitala u vezi poroda jer smo naopačke tlak, voda bla bla..rekao je da ne brinem da oni neće forsirati ništa šta ne ide...iako znam da su u Rijeci grozni po tom pitanju i forsiraju prirodan porod iako je jasno unaprijed da to neće ići...meni je iskreno do sada najgore bilo kod dotične dr. Štimac i kod dr. Vlašića..oni su mi fakat bili grubi...rekla sam koje sam sreće biti će mi na porodu...cure mene je toliko svega strah da mislim da od straha mala neće van evo u četvrtak termin...i kontrola pa ćemo vidjeti kako će ići...a što se tiče tih na 5 katu svašta sam čula a moji misle kao bolje je duže ostati tamo kao jer se bolje brinu za bebu...moš misliti... Cure drage znači samo sam ja još ostala u komadu?? tko zna šta je sa našom riječankom Tati79??? pozzz
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 7.5.2012 16:03:27
|
|
|
|
Kulsi
|
Nisi sama, i ja sam tu, presisala termin tjedan dana, danas na kontroli 2 cm otvorena i cerviks skracen pa se nadam promjenama. Pitala sam dr hocu li ja ikada roditi Cestitam svim novim mamama i sretno svima koji se spremaju po svoje bebice ovih dana
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 7.5.2012 18:37:31
|
|
|
|
NitMit
|
Ma ne, ne plaće više tako. problem je bio u mojoj bradavici... premala joj je i nije se mogla vakumirati na dojku. kupila sam si šeširiće za dojenje i sad papa ko velika i spava normalno. dobra je ribica moja mala. snalazimo se polako!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.5.2012 10:00:32
|
|
|
|
Kony
|
Super da ste uspjele. meni je ovo druga beba i sada mi je puno jednostavnije sa sisanjem. sad me je malo strah da ce dobiti grceve. Curica mi to nije imala a kazu da decki to vecinom imaju
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.5.2012 12:28:53
|
|
|
|
marči
|
Jao Kulsi....držim fige da uskoro držiš u naručju...ja sam luda sada već jer ne mogu više, mogu misliti kako je tebi...nadam se da neću toliko prešišati termin jer ću puknuti ko kokica...em sam sva u strahu od toga šta me čeka em sam nervozna jer iščekujem...neznam šta je gore a kombinacija je udarna...grizem...a svi zovu i pitaju jesi više??? kao da mi nije dovoljno grozno uf....
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.5.2012 13:21:11
|
|
|
|
newmum
|
Bokić curke!!! PRVO DA ČESTITAM SVIM MAMICAMA! Ja sam također rodila, 21.4. u 20.32h malenog Patrika! Porod je bio inducirani, sve bilo super i iznimno brzo! Uzela epiduralnu i zakon mi je!! Detalje ću podjeliti drugi put kad stignem! Pozz svima!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.5.2012 21:01:09
|
|
|
|
Sheilla
|
pozdrav curke i da cestitam ostalim novim mamicama , vidim da nas ima sve vise i vise...jednostavno nisam stigla do sad nista obaviti jer sam prezaposlena kravica (i to mislim u najboljem mogucem smislu) uz mastitis koji sam pobrala i muza koji me masirao svaka 2 sata po sat i pol a ja sam zvakala jastuk i umirala od bolova konacnoi smo dosli o toga da smo jos jucer poceli dojiti par obroka cica par bocica(sve majcino mlijeko) samo jednostavno dojke su mi toliko unakazene da me toliko boli da se plasim kad moram ici izadajati unaprijed se znojim...nadam se da nemate takve probleme :))) Ima li temica da je netko otvorio o nasim bebacima sto i kako dalje, dragi i ja smo otkrili dosta stvari oko mastitisa i natecenosti i ostalog sto se eto moralo desiti ali je pomoglo ...cisto da mozemo i dalje komunicirati:D
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!