|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 14:05:12   
una2014
Pozdrav svima!
Nova sam na forumu i htjela bih se posavjetovati s iskusnijim mamama vezano za prehranu bebe.
Naime imamo problem s bebom starosti od 3 mjeseca. Rodjena je teska 2560g. Dojena 2 tjedna, a nakon toga na Milumil pre (sve do danas).
Prvi mjesec prirast tezine ca. 1000g, drugi mjesec takodjer.
Od 9-11 tjedna dobija 500 g, a onda od 11-13 samo 200g. Znaci sa 3 mjeseca ukupna tezina 5200g.
Beba nakon cjepiva protiv rota virusa (zadnja 3 tjedna) odbija hranu, jede dnevno nekih 500ml dnevno, u obrocima s razmakom od po 2 sata, s tim da u jednom obroku pojede 50-60 ml pa nakon 10 minuta trazi jos nekih 30-50ml, i onda nakon 2 sata jede ponovo na isti nacin. Stolica rijetka, obilna, pjenasta, zuta sa zelenim sluzavim komadicima, 1-3 puta dnevno.
Molila bih za savjet ako je neko bio u slicnoj situaciji, da li mislite da bismo trebali uvesti milumil 1 ili eventualno rizine pahuljice i sl?
Pedijatrica nezainteresirana za pitanja.
Hvala unapred i ispricavam se ako tema vec postoji.

< Poruku je uredio Zvonki -- 17.9.2014 14:41:51 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 15:21:41   
Newy
Neću ti baš biti od neke pomoći jer nemam iskustva s tim cjepivom, niti s hranjenjem adaptiranim, pa ću samo prokomentirati ono u što sam sigurna user posted image . Prvo, ne bih ni pomišljala na dodavanje krute hrane, konkretno pišeš rižine pahuljice, jer tako mala beba zaista ne bi trebala jesti išta drugo osim mlijeka. To bih ti svakako savjetovala da još ne radiš. Zbog čega bi to uopće htjela, zbog ''''slabijeg prirasta''''? Meni se njena težina uopće ne čini malo, moj je s 3 mjeseca imao nešto više od 5,5 kg, a otpušten je iz rodilišta s 3,1 kg, dakle dobivanje slično kao i tvoja, i to nije uopće malo... Istina, drukčije se tolerira dojenim bebama nego na adaptiranom, ali opet mi se tvoj prirast ne čini malo. Isto tako, kažeš da je beba dobila u 2 tjedna 500 g, a zatim u iduća 2 tjedna samo 200 g. Bebe ne dobivaju svaki dan, tjedan, itd. jednako, zato gledaj to kao da je u mjesec dana dobila ukupno 700 g! Onda to opet ne zvuči tako malo, a dalje kontroliraš jel dobiva...

Što se tiče načina kako ti beba jede, dakle pomalo, opet kažem nisam kompetentna kad je u pitanju adaptirano, ali generalno mi je glupo što je to tako striktno određeno da beba određene dobi mora pojesti točno svakih toliko sati-recimo na adaptiranom svaka 4 sata, točno napisanu na kutiji količinu mlijeka. Pa nisu sve bebe iste, ja gledam po sebi, mogu jesti u danu sto puta, a manje količine. Kažeš da popije dnevno 500 ml, ne znam koliko je adaptiranog propisano i toj dobi, ali opet, ako nije neka velika razlika, zašto bi morala pojesti koliko točno piše, možda je samo sitnija beba pa joj manje treba...
Ako beba želi ostatak mlijeka nakon kraćeg vremena, možda u tom periodu mora podrignuti pa zato želi nastaviti dalje kad izbaci višak zraka, to mi nije ništa čudno.

A vezano za prelazak na mlijeko br.1 user posted image , tu bih se držala kako je propisano na kutiji, što piše do kad se daje PRE. Jedinica ide od rođenja.

Eto nisam od neke pomoći znam user posted image ali čisto moje mišljenje, a nadam se da će ti netko tko se bolje kuži u prehranu adaptirano, dati konkretnije savjete. Ali definitivno, nemoj uvoditi tako rano žitarice, ni bilo koju krutu hranu. Em što time nećeš postići ništa, samo će ti možda još manje mlijeka piti jer će ju rižine dodatno opteretiti, a u toj dobi joj samo mlijeko treba. Da ne spominjem da joj probavni susutav nije još ni blizu spreman za takvu hranu.

Edit. sad sam bolje pogledala kilažu s koliko je beba rođena, i koliko ima sad, pa samo da dodam- bebe bi u principu trebale do 6 mjeseci udvostručiti porođajnu težinu, tvoja je udvostručila već s 3 mjeseca tako da ne bih rekla da slabo napreduje. Zaključak, ja bih prešla na mlijeko jedinicu, pratila težinu, a za stolicu nemam pojma kakva mora biti na adaptiranom.

< Poruku je uredio Newy -- 17.9.2014 15:33:05 >

(Odgovor članu una2014)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 16:05:57   
una2014
Hvala na utjesnom odgovoru user posted image
Znam da kad se uzme u obzir ukupni prirast tezine od rodjenja pa do sad stanje uopce ne izgleda lose, no ja sam se zabrinula sto se bebi naglo smanjio apetit, a istovremeno joj se promijenila kolicina, boja i gustoca stolice, plus za to vrijeme malo je dobila na kilazi, pa se bojim da bi to dugorocno moglo imati vece posljedice i htjela bih reagirati na vrijeme.
A to sto hoce jesti cesce navelo me na zakljucak ili da ima mali zeludac pa ne moze odjednom puno pojesti, ili da joj milumil pre vise nije dovoljno hranjiv pa brzo izgladni. Na oba pakovanja (i pre i 1) pise da se mogu davati od rodjenja, s tim da je 1 nesto kalorijski jaci.
Zaboravila sam napisati da je jedno vrijeme pila i do 750 ml dnevno (u 7-8 obroka), a sad pije 500 (u nekih 5-6 obroka) i to jedva. A jedan mi je pedijatar objadnio da bi beba po 1kg tezine morala piti 120-150 ml da bi lijepo napredovala. Znaci ako je beba teska 5.200 trebala bi piti ca.620-780ml dnevno...sto se stolice tice, ni sama se ne kuzim previse, ali ono sto znam je da ne bi smjela biti zelena.
Mozda se malo previse brinem, ali takve smo obicno mi mame s prvim djetetom user posted image
Ipak ono sto mene najvise nervira je sto ovdje (zivimo u Austriji) doktori vecinom nisu otvoreni za pitanja i nemaju vremena da se posvete pacijentu jer ih uzmu previse, pa gledaju da te se sto prije rijese. I znam da mi nove mame cesto imamo razna glupa pitanja, ali moze nas se bar saslusati do kraja a be prekidati u pola recenice. Jako sam se iznervirala na jucerasnjem pregledu grrrr

P.s: adaptirano mlijeko je teze probavljivo nego majcino pa se zato ne preporucuje davati tako cesto vec u odredjenim vremenskim razmacima...


< Poruku je uredio una2014 -- 17.9.2014 16:09:26 >

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 16:25:22   
elina
Prvi i drugi mj. ti je dobro dobivala, tako je i moja a posli manje ka i moja! što se tiče stolice i moja je znala imat sluzi u stolici i bila je rijetka pa je patronažna( frendica) rekla da je to ok,(moja je samo dojenj,tako da neznam točno) dokle god ona ,beba, dobro izgleda....E, sad , što se tiče cjepiva...ja sam inače protivnik cjepiva.....primjer...moja cura je s 4 g. cjepljena, a to tada je 2-3 puta imala malu temp. , a par dana nakon tog "kobnog" cjepiva, 9 dana je imala 39-40 temp.noć i dan...i od onda je tako osjetljiva...šmrcaj nosa i odma temp...e sad, jel to od toga?!...ja mislim da je!!
Kako ti beba izgleda?Veselo?!Ili?!Pođi privatno kod ped. pa se posavjetuj!

< Poruku je uredio elina -- 17.9.2014 16:27:30 >

(Odgovor članu una2014)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 16:35:15   
una2014
Ma beba opcenito izgleda dobro, vesela je, smije se, "prica"-narocito ujutro, po noci spava i do 12 sati u komadu (ne budi se da jede), a ja sam razmisljala da joj pocnem nuditi flasicu i nocu (posto po danu malo jede), ali mi je vise osoba reklo da to nije bas pametna ideja jer dok bebe spavaju razvija im se mozak.
Mislim da ideja sa privatnim pedijatrom uopce nije losa i najvjerovatnije cemo tako i napraviti. Samo me nervira sto se tu vecina doktora koje isplacuje zdravstveno ponasa kao da rade besplatno, a sve smo mi to platili nasim radom itekako...
Hvala za odgovor :)

(Odgovor članu elina)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 16:47:06   
elina
Da....nažalost je tako...ugl.mislim da ti je s bebom sve ok.....moje dvi cure su bile na boci i noću bi na snu pojele bocu, a treću sad dojim pa se i previše puta dižemo, al valjda će to stat...user posted image .....ja sam svojima davala bocu na snu,znaći, malo bi se zakomešale u krevetiću i to im je bio znak...hihi...za bocu...slistile bi ju i kao da ništa nije bilouser posted image user posted image al sad svako radi kako misli da je najbolje.... Lipo ti pođi privatno pa ćeš bit mirna!Sretno!!

(Odgovor članu una2014)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 17:27:29   
una2014
Probat cemo i tako, ako ce htjeti bocicu dok spava...
I ja mislim da se ne desava nista previse ozbiljno, ali ipak me plasi to sto tako malo jede, jer mi se rodila jako sitna pa uvijek imam osjecaj da je mala mala i da bi trebala biti krupnija za svoju dob.
Hvala za odgovor.

(Odgovor članu elina)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 18:36:25   
elina
draga una2014 , moj br.1 user posted image je rođena sa 2750-47cm, br. 2 2930-49, a br. 3. sa 3490-52....koji raspored,zar ne??!!user posted image user posted image user posted image ..... i čak br. 1 iako je najmanja rođena, kad uspoređujem kako je koja rasla, vidim da je ona brzo nadoknadila te cm...zato ne brini...narast će i ojačat i možda i prerast neke vršnjake.....user posted image

(Odgovor članu una2014)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Uvođenje Milumil 1?
17.9.2014 19:58:15   
ma re
Izgleda da puno nas kojima je prva bebica se bojimo da nesto nije OK.... da li papaju dovoljno, da li dovoljno dobivaju, da li im sta fali... iskreno Newy sve sto ti je rekla ti je rekla kao prava dr user posted image .. i u potpunosti je u pravu..

Moja malena je rodjena sa 3390 i 50 cm, a sad, s tri mj ima kilica isto kao i tvoja a duga je 63... isto smo prosli mj malo dobili 400g i dr nam je savjetovala dohranu, ali ona jednostavno odbija... u pocetku (nakon dva tjedna) je stagnirala s tezinom i uveli smo ad Hipp pre i sa dva njeseca ga je pocela odbacivat...
Ja sam se prestala brinut i vidim da je malena sretna i vesela i po noci lijepo spava...moj savijet ti je da samo gledas bebicu i bez brige... da su gladni bi urlali iz petnih zila..user posted image user posted image

(Odgovor članu elina)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Uvođenje Milumil 1?
18.9.2014 9:24:18   
una2014
Hvala vam cure za odgovore, malo ste me smirile. Inace se lako uspanicim, a kad je tako mala beba u pitanju onda pogotovo, tim vise sto smo tu sami, bez baki, djedova, striceva, teta itd pa smo malena i ja po cijele dane same cekajuci tatu da se vrati s posla, sto nije nuzno lose, samo eto nrmam koga pitati kad mi nesto treba, nego kopaj po internetu :)
Saljem vam veliku pusu, divne ste user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Uvođenje Milumil 1?
18.9.2014 9:28:56   
keyt
Draga Una,

moja cura sada ima dvije godine i poprilično sam zaboravila kako idu prirasti kod beba. No, samo znam da nisam ništa mjerila i vagala na dnevnoj, tjednoj bazi nego sam se oslanjala na očigledno, bila je zdrava, dobro uhranjena i vesela, te na tek povremena mjerenja kod pedijatra i patronažne. Doduše, moje je dijete isključivo dojeno tako da ne znam kako stvari funkcioniraju s adaptiranim.
Zapravo sam t samo htjela preporučiti web ordinaciju Cybermed, gdje na pitanja odgovara pouzdani pedijatar dr. Jovančević. Dolje ti je link, prijavi se prema uputama, postavi pitanje i u roku nekoliko dana (nekad i u dan, dva odgovori), će ti dati savjet. Samo ne budi preopširna s pitanjem. Možeš i prosurfati po tom forumu i možda pronađeš odgovor. Također nisam za dodatna cijepljenja jer sasvim dovoljno ima i obaveznih. Sretno user posted image

http://www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/pedijatrija

Eto, još jednom se dokazalo da u susjeda nije trava zelenija, ispada da su hrvatski pedijatri u konačnici strpljiviji od austrijskih user posted image

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!