|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Svaki savjet mi je dobro dosao
28.1.2014 13:48:04   
maja42
Ovako nova sam na forumu i neznam dal postoji slicna tema, i ako postoji ja sam otvorila novu da mi date savjete iz vaseg iskustva. Moja prica ide ovako: Imam 22 godine u braku sam 7 mjeseci i pokusavamo dobrit bebu. I nije nikako islo pa sam posla ginekologu da se uvjerim da je sve ok da nema nikakva upala i slicno i isla sam jako dobrom privatniku koji mi je radio sve pretrage i sve je ok, muz je isto zdrav... a i ja i muz obozavamo djecu i samo nam to jos fali da budemo potpuno sretni.. Imamo stan u gradu muz ima stabilan i siguran posaoznaci samo nam beba jos fali a ona nikako da se uhvati mjesecnice su mi redovne na svaki 30 dana... jednom u par mjeseci mi zna zakasnit 2-3 dana al to je normalno ovulacije su mi redovne osjetim ih uvjek. Al bebe nigdje i ovaj mjesec smo se bas nadali i nista vjestica je dosla tocno na vrjeme.... Od ocaja sam dosla ovdje da vidim pokupim koji savjet od vas koje isto cekate ili ste cekale dugo na malog andjela... Hvala svim zenama na savjetima da ugledam sto prije user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
28.1.2014 13:58:40   
PinkyFunkyBirdy
Draga maja, dobrodošla i postala ponosna trudnica čim prije! user posted image user posted image user posted image
Pridruži nam se na temama odbrojavanja gdje smo najaktivnije.
Napiši nam detaljnije što si sve obavljala: spolne hormone, briseve, hormoni štitnjače su ti ok? Imate li spermiogram? Dal si sigurna da znaš kad ti je O? user posted image Probaj uzeti LH trakice s eBaya ili Njuškala pa probaj tako potvrditi O ili mjeriti bazalnu temperaturu. Neke žene su skužile da skroz fulaju O iako su bile sigurne da znaju kad je. I nakon akcije za vrijeme plodnih dana obavezno dignuti noge i guzu i NE ići na WC, tj. ne ustajati do jutra. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu maja42)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
28.1.2014 14:30:34   
Vlaja
Pozdrav i dobrodošla maja42.
Mi nismo dugo radili na bebici prije nego smo ostali trudni, ali svakako preporučam da i prije trudnoće kreneš s uzimanjem folne kiseline (ja sam pila folacin) i čaj od vrkute - ima ga u biljnim ljekarnama, možete ga piti oboje, meni je bio o.k. okusa.

Tek kad se opustiš, mentalno i fizički, onda će se dogoditi bebica. Vjeruj mi! Mlada si i za čas će stići user posted image

Sretno!

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
28.1.2014 14:48:16   
maja42
imam caj od vrkute a imam i macinu travu sad imam mengu pa kad zavrsi ona pit cu vrkutu

(Odgovor članu Vlaja)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
29.1.2014 13:32:11   
Sunshine28
za točmo određivanje ovulacije meni je pomagao ovulacijski mikroskop, poznatiji kod nas kao "maybe baby" mikroskop....moze s ekupiti u ljekarni, košta oko 400kn (moj je marke Fertile Focusm kupljen na ebayu u pola cijene u odnosu na maybe baby)....

http://www.fertile-focus.com/

svima ovo preporucijem jer sam i ja mislila da tocno znam kada mi je ovulacija, a na kraju ispalo da sam bila u krivu, nakon 18 mj. pokusavanja uz ovulacijski mikroskop ostala sam trudna odmah slijedeci mjesec nakon prvog mjeseca biljezenja ciklusa....
kuma je koristila maybe baby i ima identicno iskustvo....

sretno!

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu maja42)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
29.1.2014 14:58:23   
maja42
nasla sam ga na internetu i evo narucit cu ga

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
19.4.2014 18:05:12   
anastasija0702
Pozdrav svima
i ja imam isti problem kao maja samo što priča ide drugačije - u braku smo 6 godina i muž je operirao varikocelu te mu je sad nalaz ok bar prema zadnjim nalazima. Ja pijem tab za štitnjaču ali s tim je pod kontrolom. U zadnje vrijeme oko godinu-dvi ne radimo na bebi jer nemam stalni posao ali sad bi opet počeli. Zanima me koje mi konkretne savjete možete dati? Naručila sam trakice za ovulaciju još nisu stigle. Znači nakon sexa ne ići na wc? I da pijem vitamine? Još što??
Rekla mi je dr od štitnjače da ako želim zatrudniti a ne ide da dođem kod nje da radim još neke hormone. Zna li netko o kojim se sad još hormonima radi? Kod gin sam bila i sve je ok. Trenutno imam 28 god a muž 32 ne pušimo, ne pijemo i uredno živimo dobro možda s malo manje fizičke aktivnosti jer ja radim dosta stresan posao sa ludim smjenama. Please postajte mi savjete koji su vama pomogli jer već dosta dugo smo radili na bebi prije operacije njegove i znam koliko to dugo i frustrirajuće zna biti. Po meni jednom smo uspjeli i znala sam da jesmo ali je otišlo sa m.

(Odgovor članu maja42)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
20.4.2014 17:34:49   
daxy
anastasija dobrodošla. user posted image

Želim ti da uskoro postaneš user posted image .

Bilo bi poželjno da pokušaš s LH trakicama,tako ćeš znati kada se treba bacit u akciju.
Pratiti cervikalnu sluz kako bi ti pomogla u određivanju najplodnijeg razdoblja
Ako si voljna pokušaj mjerit bazalnu temperaturu kako bi potvrdila ovulaciju.

Poslije odnosa nikako ustajati iz kreveta. Znači prespavati sa spermijima i ako želiš digni noge u zrak s jastukom ispod guze nekih 10ak minuta.
Oralni seks kao i lubrikante (osim ako imate sperm friendly) izbjegavati za vrijeme plodnih dana.

Što se tiče proizvoda koje bi ti pomogli u zatrudnjivanju,folna kiselina je odlična,a ako želiš nešto više od toga možeš pokušati s čajevima Maruljom (ona je odlična za pojačavanje plodne sluzi koja pomaže spermijima da dođu gdje trebaju i pije se do ovulacije) i vrkutum (ona pomaže u boljoj prokrvljenosti maternice i očuvanju trudnoće kada do nje dođe,nju možeš piti cijeli ciklus).

To je sve ukratko,ako te zanima što detaljnije pitaj. Pozivam te i da nam se pridružiš na odbrojavanjima gdje smo aktivne svaki dan i bodrimo jedna drugu. SRETNO! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

One step closer.

4xAIH = 0
9/16 IVF imamo user posted image user posted image
Čekamo naša 2 čuda.

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
20.4.2014 20:10:09   
anastasija0702
Hvala na brzom odgovoru i Sretan Uskrs svima!! Možda i dođem na odbrojavanje, dosta radim pa neznam kako ću uhvatiti vremena. Znači 10ak min s jastukom je dosta? Vrkutu i marulju sam pila odavna već mogla bih opet. Još mi nisu stigle trakice ja sam obično računala od 11 do 19 da su mi plodni. Neznam..Možda fulavam.. Koliko puta je dovoljno sexa u tim danima? Jednom svaki dan ili ujutro i navečer ili na drugi dan da se skupi sperme? Može li provjeren savijet iz vašeg iskustva?

(Odgovor članu maja42)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Svaki savjet mi je dobro dosao
21.4.2014 11:10:04   
daxy
anastasija nije dobro imati previše česte odnose jer spermi treba nešto vremena da se obnovi.
Tako da je preporučljivo svaki drugi dan. S tim da imate odnos na dan pozitivne trakice i sutra dan. A ako vam se da i dan poslije.
Tad je O i svaki spermij može presudit.

Vjerojatno nisi puno falila u izračunu O. Vidit ćeš kad počneš s trakicama oko kojih se dana kreće...

_____________________________

One step closer.

4xAIH = 0
9/16 IVF imamo user posted image user posted image
Čekamo naša 2 čuda.

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!