|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Jako mlada i zbunjena!
19.8.2014 9:59:48   
mirela321
Pozdrav svima! user posted image

Za početak ću vam reći da sam vrlo mlada buduća mama, imam 18 godina. Neikusna sam, a vjerojatno i naivna što se tiče tih stvari jer mi je sve novo i upravo zato sam došla ovdje po podršku, savjete i sl.
Nedavno sam saznala da sam trudna, kada sam ugledalauser posted image jako sam se iznenadila, ali sada jedva čekam ugledati malu/malog.
Jučer sam bila na prvi pregled. Rekao mi je da sam trudna 6 tjedana i 4 dana, na ultrazvuku je rekao da je trudnoća uredna, srce kuca i da je plod veliki 8mm. Još mi je dao da pijem Duphastone zbog smeđeg iscjetka kojeg sam primjetila isto to jutro. Za 7 dana opet idem na kontrolu.
E sad, on mene nije ni izvagao, niti mi tlak izmjerio, niti dao onu trudničku knjižicu... Ništa gdje vodi nekakvu evidenciju o mojoj trudnoći, samo je zapisao nekoliko natuknica na karton. Nisam ni sliku s ultrazvuka dobila, dobro znam da se puno toga ni ne vidi sada, ali svejedno.
Što je on meni po vama na prvom pregledu sve trebao napraviti, a nije? Je li možda griješim u nečemu?
Još mi je naplatio 50kn ultrazvuk, zar to rade državni doktori? Prošli put kada sam bila radi rutinske kontrole nije mi ništa naplatio.
Druga stvar, jučer sam primjetila i svrbež, sad me strah da nije neka infekcija ili upala ili što već to može biti. Inače živim na moru, kupala sam se nekoliko puta na javna kupališta, pa me zanima je li to može biti razlog?
Otići ću opet sutra k njemu ako svrab ne prestane. Samo jako se brinem i svega me strah!
Treće što me muči su strahovi. Ne znam jesu li to samo osobni ili pak trudnički, ali npr. stalno mi se mota po glavi hoće li sve biti u redu, hoće li moje dijete biti zdravo (pogotovo ova misao mi neprestano kruži glavom).
Nekako imam feeling da su ti strahovi kod mene pretjerani, ili je to normalno?

Stvarno se ispričavam na podužem tekstu, ali jako sam zabrinuta i sve me zanima u vezi s bebom i želim sve najbolje za nju, stvarno jako cijenim svačiji odgovor na ovaj post, savjet, podrška, bilo što...
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Jako mlada i zbunjena!
19.8.2014 10:09:12   
Sunshine28
na prvom pregledu ni ja nisam bila vagana niti sam dobila trudničku knjižicu već mi je sestra rekla da iduci put kada dodem sama kupim knjizicu u narodnim novinama i onda kada sam dosla sa knjizicom prvi put su me izvagali, izmjerali tlak i sve ostalo, pa sve to lijepo upisali u knjizicu...
a uzv "drzavni" ginekolozi ne naplaćuju, barem moj nije, ali mozda je to nesto novo user posted image
strahovi - posve normlano, to nema veze sa godinama user posted image
vjerujem kako nema zene koja prodje trudnocu, a da ne strahuje za zdravlje svoga djeteta...

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu mirela321)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Jako mlada i zbunjena!
19.8.2014 17:21:43   
evanoi
a kod nas (pula) dobiješ trudničku knj. kod ginek. dakle, vidim ja da je to sve inividualno. mislim da sam ju dobila u 3.mj, trudnoće, najranije 2. mjesecu.
joj, ja sma isto strahovala za dijete, samo sam se molila da bude zdravo, to je normalno jer mi smo ipak mame i želimo sve najbolje za svoje djetešce!
moja gin.isto ne naplaćuje uzv, to mi je baš čudno. ja bih na tvom mjestu pitala dr.i li sestru zašto se naplaćuje.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Jako mlada i zbunjena!
20.8.2014 17:20:03   
Tea2803
Pozdrav draga Mirela user posted image

Evo da kazem svoje iskustvo,,kod mene (Velika Gorica) sam na prvom pregledu dobila svoj prvi papir (vrjedi kao trudnicka knjizica nju nisam uopce dobila) izvagali su me,izmjerili tlak i napravili papa test ,, znaci sve a tada sam bila trudna oko 9tjedana..
Uopce si nemogu vjerovati da ti je naplacen pregled takvo sto jos nisam cula kod drzavnih ginekologa..
Sto se tice kupanja ok mozes ali bi trebala provjeravati urinokulturu da ne dobije bakteriju tipa E.coli jer se nje stvarno tesko rjesi u trudnoci
I naravno da si zabrinuta da li ce sve proci u najboljem redu i da li je bebica super ;) mislim da su to sve majke ,, buduce majke zabrinute i ja sam sanjala svasta pa jos vise bila zabrinuta pa cujes svasta sta se desava a i svasta citamo po internetu... Probaj se eto opustiti maksimalno,,da ok jesi mlada pa sta sada ako si spremna za bebicu onda godine nisu vazne ;)
Puno srece ti zelim i javi se nekada da vidimo kako napreduje bebica user posted image

_____________________________

Odavno vec nismo plakali od srece nikad bili tako blizu,blizu naseg sna,ma nisu vazne rijeci kad se jednom duse stope,nista nije vazno srce zna ..
Jan 01.07.2014 - 3590g - 49cm

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Jako mlada i zbunjena!
23.8.2014 17:46:36   
leot
pozdrav mirela!
moje iskustvo:
prvo dijete sam imala sa 19 godina,i isto mlada mama neiskusna.
takoder sam se bojala,pogotovo prva 3 mjeseca,ali sam se smirila tako da sam citala pozitivne (ne bolesti,rizike i slicno) o trudnoci, bebi, dojenju...zaokupila sam se sa stvarima koje nisam znala o bebama i mojemtjelu nakon poroda i ucila,informirala se o tome.
Tada sam i usla na ringeraju i pisala curama o svemu sta me muci i dobivala podrsku i savjete kad mi je trebalo.

planiraj dolazak bebe, pripremaj sebe za porod... to su ti moji savjeti o tome kako da ne mislis o strahovima.

cuvaj se,jedi zdravo i raznoliko, slusaj sta ti doktori kazi i savjetuju- PITAJ SVE STA TE ZANIMA O BEBI I TEBI DOKTORA- nemoj izaci iz ordinacije sa upitnicima iznad glave.

u vezi pregleda, ja nisam knjizicu dobila do drugog pregleda, onda su me vagali,tlak mjerili, uzv i pregled obavila.



_____________________________

Volim sto postojis <3
18.1. L
21.06. L.

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Jako mlada i zbunjena!
23.8.2014 19:37:39   
nicebo
Dobrodošla!
Prvo da ti zaželim ugodnu trudnoće Što se tiče plaćanja ultrazvuka, i moja soc. ginekologica naplaćuje 50 kn. Znam da to ne bi smjela, ali sam prezadovoljna s njom pa ne žalim povlačiti to pitanje. Platim i ne pitam ništa.
A što se tiče svraba, to su ti vjerojatno gljivice. Nije ništa opasno niti stvara probleme u trudnoći. Ako ti jako smeta, možeš u apoteci uzeti Canesten mast. I ja je ponekad upotrijebim po preporuci doktorice. Ali svakako spomeni doktoru na slijedećem pregledu.

(Odgovor članu leot)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Jako mlada i zbunjena!
24.8.2014 1:02:00   
daze
moja socijalna gin isto naplacuje 50kn.sad kad vidim da vecina vas ne placa cu je bas pitat.
a trudnicku isto nisam dobila na prvom pregledu i tek na drugom i tad me prvi put vagala i mjerila tlak

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu nicebo)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Jako mlada i zbunjena!
24.8.2014 11:36:34   
mirela321
Joj cure hvala vam na odgovorima! user posted image

Sutra idem opet na pregled pa ćemo vidjeti što će biti.
Što se tiče svraba, zadnjih dana osjećam i lagano peckanje, ali sve na trenutke, ne radi se o konstantnom peckanju. A kod iscjetka sam primijetila grumenčiće... Sad ne znam točno što bi to moglo biti, nadam se da nije nista opasno, i ja sumnjam da su gljivice. U svakom slučaju pitat ću doktora što je to.
Samo mogu li gljivice naštetiti bebi?
Što se tiče doktora, možda se prebacim kod privatnika. Ta žena ima sve pohvale, čak može biti sa mnom na porodu. Je li neka od vas bila kod privatnika? Koje su sve prednosti kod privatnika?



(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Jako mlada i zbunjena!
26.8.2014 15:51:12   
keyt
Draga Mirela,

u tako ranoj trudnoći još se ne mjere ni tlak ni težina i što se same trudnoće tiče vjerojatno ćeš biti naručena ponovno na pregled negdje oko 10 tjedna. Doktor je sve napravio kako je trebao i stoga ne brini. Neki liječnici naplaćuju UZV, a neki ne, a koji su kriteriji, ne znam. Za gljivice ne brini, one su bezopasne, ali ih treba liječiti. Uzimaj sada folnu kiselinu do 12. tjedna, a što se tiče prenatala, to je stvar tvoga izbora, odnosno, koliko se kvalitetno hraniš. Ja ih nisam pila, ali sam jako pazila na prehranu.
Prednost privatnika je prvenstveno u cjelokupnom dojmu, pridaje ti veću pažnju, spremniji su na odgovaranje na pitanja, ne čekaš na pregled, ali zato koštaju. Moja ti je preporuka na tri najbitnija UZV preglede kod privatnika (oko 10. tjedna kada ujedno možeš obaviti i pretragu kombiniranog probira, ako će liječnik predložiti, a možda i neće zbog toga što si jako mlada; oko 20. te oko 30. tjedna), a na redovne mjesečne preglede kod državnog. Budi oprezna s mogućnošću da ti privatni ginekolog bude na porodu jer to se poprilično plaća, a treba i provjeriti ima li takav ginekolog ugovor s bolnicom u kojoj namjeravaš roditi.
Nadam se da te nisam previše zatrpala informacijama. Uživaj u trudnoći i sretno user posted image

(Odgovor članu mirela321)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Jako mlada i zbunjena!
1.9.2014 19:14:20   
monjikica
ljep pozdrav neznam na koji forum da se javim :) ugl. trudna sam 4 tj, jako mala trudnoca je , ali danas sam bila prvi put na pregledu i gin.kao da vidi 2 ploda , ali nije siguran, rekao je za 15 dana da dodem, kad ce vidit jasnije. sad je mene svega toga strah jer sam negdje procitala da se to zna dogoditi ali da taj drugi zna otic, odvoit se.. dali je netko od vas imao slicno iskustvo? uzasno me strahuser posted image

(Odgovor članu mirela321)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Jako mlada i zbunjena!
5.9.2014 21:03:08   
Vityca14
ja sam na prvi pregled osla sa 7 tjedana,tada sam u drzavnoj bolnici obavila prvi ultrazvuk,tada sam prvi put vidjela svoju bebicu i bila sam cak uvjerena da je decko,ipak je cura user posted image ... doktor mi naravno nije nista naplatio (to se placa kod privatnika) i to oko nekih 200tinjak kuna kako kod koga.. nakon ultrazvuka odma sam morala vaditi i krv i predati urin na analizu. iz malog sam mjesta (bila) ali na svu srecu doktorica o kojoj mogu samo najbolje reci je vodila savrseno brigu o svemu..

normalno je da te muce pitanja hoce li biti sve u redu,i mene muce i jos me vise strah sada kad smo dvadesetak dana do poroda... rekla si da imas 18 godina,i ja sam imala,sad imam 19. najbitnije od svega je da je otac djeteta dobar i da prihvaca djete ako i ne onda da imas nekog skim mozes porazgovarati o svemu jer pogotovo kroz trudnocu razgovor je jako bitan user posted image
jako ces se brzo snaci,ja kao da sam jucer vidjela user posted image a danas vec znam puno toga user posted image

(Odgovor članu monjikica)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!