|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 14:52:43
|
|
|
|
ucitelj
|
Moja struka najprije je nemoj forsirati ispravi je onako u hodu usputno sve je opet do djeteta npr.mog bratica ima vec5god jos tepa nista se ne razumi kad prica i logoped izjavio da je lin koji bolestan covike djetet ocito ima manu ili od jetrve klinac ima 11 god jos mijesa ć i č to je ok mislim da je jos trebas pustiti nek sama skonta greske nemoj panicit nije kasno ni nakon 4god da se nesto ispravi a ovo sto si opisala je cesta pojava znaju bit i stariji pa nezz pravilno izgovoriti neka slova strpljen spasen (inace kako si)
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 14:59:28
|
|
|
|
mala pcelica
|
nije sad da ju bas jako forsiramo kod svakog nepravilno izgovorenog slova,ali toliko mi to zapara ušima da već mahinalno počnem da ju ispravljam inače stalno gura jezik medju zube kad izgovara slovo S i jezik izbaci van tj. dodiruje gornju usnu kad izgovara slovo L ...sto se razumljivosti tiče ona super razumljivo priča nema tepanja ili izvrtanja riječi samo je ta slova malo zezaju (inače ja sam dobro,uhvate me ponekad moje mušice,al da se izdurati...fala na pitanju )
|
|
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 15:08:08
|
|
|
|
ucitelj
|
ma onda ti umisljas nije do ditete neg do tebe hahah ajd polako cekaj i druge sta ce reci to je moje vidjenje iiskustvo
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 15:17:25
|
|
|
|
mala pcelica
|
samnom je sve moguće
|
|
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 18:20:47
|
|
|
|
Kony
|
Mala pcelice moj curica ima cetri i pol godine i jos ne zna ta slova sa kvacicama ustvari sad i zna neke izgovoriti ali ne zna gdje sad treba izgovoriti c a gdje č a pogotovo se zbuni ako u rijeci ima š i č ali pedijatar je rekao da sacekam do pete godine a i poznam logopedicu i ona je to rekla
|
|
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 21:35:38
|
|
|
|
mala pcelica
|
vidim da ima još slučajeva to je ohrabrujuće
|
|
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 17.5.2012 23:54:13
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Moja N slovo L izgovara loše otkad je progovorila.Sa oko 3 god sam pitala pedicu za logopeda,a ona je rekla da nema potrebe za tim do 5-6 godina.Ona će u četvrtak napuniti 6,i baš smo danas dobili uputnicu za logopeda,jer se to nije ispravilo.Sad su uslijedili i problemi sa izgovaranjem č,ž,š,ali ja mislim da je to zbog zubića,jer joj ispadaju,pa joj to pravi probleme.Do sada je,po mom mišljenju,dobro izgovarala ta slova.No,vidjet ćemo što kaže dr.Ja bi na tvom mjestu još malo pričekala sa logopedom,ili se konzultiraj sa pedijatrom,pa ćeš vidjeti što će ti savjetovati.Sretno.
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 19.7.2012 20:57:56
|
|
|
|
mala pcelica
|
sad sam vec dosta zabrinuta jer je počela da priča "kao mala beba" tj. da se onako kao "mazi" ne znam kako da objasnim, što dodatno pogorsava stanje sa gore navedenim slovima ...luda sam vec i sad stvarno pomisljam da ima ozbiljan problem ,a kod nas ce čaka i preko godinu dana da dodjes do logopeda ,strašno
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 19.7.2012 21:00:23
|
|
|
|
BUMBI
|
A neznam šta da ti kažem jer nismo imali takvih problema. Možda da ju naručiš kod logopeda pa nema veze ako se toliko čeka.Nadam se da će se i do tada to popraviti
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 19.7.2012 21:39:02
|
|
|
|
anne
|
Ja sam odgojiteljica. Dakle mi roditelje upučujemo logopedu kad im djeca imaju 4 godine ili više jer se do onda jezične nepravilnosti same ispravljaju ili ublažuju. Mislim da prije ni nema smisla ići na neko testiranje jer obično djeca ne žele surađivati. Ima vremena još do škole da se ispravi uz logopda ako bude potrebno, a još bolje da se riješi samo. Nemoj joj govoriti da je krivo rekla i prodikovati joj nego samo iza nje mirno kaži kako se kaže.
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 19.7.2012 22:05:28
|
|
|
|
mala pcelica
|
ali ona jadna zna da je krivo izgovorila i trudi se po nekad stvarno da se ispravlja ali joj ne uspijeva mi neka dznamo namjerno da kažebo zaba umjesto žaba i onda ona nas kao isprvalja pa kaže "nije zaba nego zaba" zna da ide slovo ž al ga ne moze izgovoriti .... nisam pametna vise stvarno mozda trazim problem gdje ga nema i preterujem,al nekako mi to ne miriše bas na dobro
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 19.7.2012 23:24:04
|
|
|
|
sarah_zg
|
Ako gura jezik između zubi za s onda je to sigmatizam i ako potraje, jako se teško ispravlja kasnije. Ovi primjeri koje si navela su normalni za dijete koje još nije napunilo 3 godine i ne trebaš se zabrinjavati. Ako potraje i kasnije, svakako logopedu što prije, ali ne prije 4. godine (kako je netko već napisao) Za r je i tako i tako još prerano, a to zanemari. Napravi listu riječi sa s u inicijalnom položaju, u sredini i na kraju riječi i vježbajte tako da ona ne zna da vježbate. Napraviš neku priču ili pjesmicu u rimi i onda to pjevajte. Inače--- pjevanje je super ''terapija'' za ispravljanje glasova jer klinci ni ne skuže, govorni organi su im opušteniji kad pjevaju i sve ide puno lakše. Prerano je za brigu kod tebe, ali ipak lijepo da si to primijetila jer mi je grozno kad klinci krenu u školu i tek onda ispravljaju glasove, a sve su to mogli riješiti od 4. godine pa do polaska u školu jer je u to vrijeme napredak rapidan. I to su krivi glasovi, a ne slova. Slova pišemo, glasove izgovaramo. Sorry, fonetičarka sam pa mi je to profesionalna deformacija
< Poruku je uredio sarah_zg -- 19.7.2012 23:25:07 >
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 20.7.2012 12:43:53
|
|
|
|
Kony
|
Lu sve bolje izgovara slova s kvacicama a ima skoro 5g. Samo nam jos neide lj
|
|
|
|
|
RE: problemi sa izgovaranjem slova 20.7.2012 13:22:29
|
|
|
|
mala pcelica
|
IZVORNA PORUKA: sarah_zg Ako gura jezik između zubi za s onda je to sigmatizam i ako potraje, jako se teško ispravlja kasnije. Ovi primjeri koje si navela su normalni za dijete koje još nije napunilo 3 godine i ne trebaš se zabrinjavati. Ako potraje i kasnije, svakako logopedu što prije, ali ne prije 4. godine (kako je netko već napisao) Za r je i tako i tako još prerano, a to zanemari. Napravi listu riječi sa s u inicijalnom položaju, u sredini i na kraju riječi i vježbajte tako da ona ne zna da vježbate. Napraviš neku priču ili pjesmicu u rimi i onda to pjevajte. Inače--- pjevanje je super ''terapija'' za ispravljanje glasova jer klinci ni ne skuže, govorni organi su im opušteniji kad pjevaju i sve ide puno lakše. Prerano je za brigu kod tebe, ali ipak lijepo da si to primijetila jer mi je grozno kad klinci krenu u školu i tek onda ispravljaju glasove, a sve su to mogli riješiti od 4. godine pa do polaska u školu jer je u to vrijeme napredak rapidan. I to su krivi glasovi, a ne slova. Slova pišemo, glasove izgovaramo. Sorry, fonetičarka sam pa mi je to profesionalna deformacija sarah super sto si mi to objasnila ....hvala i drugim curama
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!