|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Otekline,suncanje i bebini pokreti u trudnoci
9.8.2011 18:19:28   
Luna21

Drage moje,imam neka pitanja,tegobe,pa bi molila za savjete,misljenja ili da cujem Vasa osobna iskustva.

Naime,moja beba i ja smo sada u 35.tjednu.
Jos malo nam je ostalo do kraja ovog lijepo putovanja,a onda pocinje jedno jos ljepse.
Kao i svakoj trudnici,noge mi oticu jso odavno,ili od dugo sjedenja ili hodanja.Ali sve je to prolazno bilo.
Prije 2tj sam primjetila da mi preko noci utrnu sake i prsti.Prvo su samo trnule,pa sam mislila mozda zbog polozaja spavanja.Al sam pimjetila da je tako u kojem god polozaju.Tj dana kasnije,ne samo da su trnule sake,nego su i naticale,pa mis vako jutro treba po 2,3h da splasne to.O koljenima i zglobovima da ne pricam.Nekada i kukovi,kada se podignem s kreveta.Pocela sam pit magnezij,al sada vec vidim da to ejdnostavno atko treba bit.Kako ste vi ublazavale te otekline?

Drugo sto me zanima je suncanje u trudnoci.Kada sam bila kod ginekologa,rekao mi je da se nista ne bojim,ali da se cuvam kao i prije trudnoce,znaci ne po najvecem suncu. Ali me zanima da li moze biti stetno za bebu? Citam po internetu i vidim da je zapravo pozitivno malo suncat se jer beba dobiva dodatne vitamine,jedino moze bit za mamu problema,sto se tice trudnicke maske i sl.

I trece...zadnje :-D
Zanimaju me pokreti vasih beba?
Ja sam svog bebaca osjetila u 20.tj.Tada sam isla i na anomaly scan,gdje sam skoro bila vise od 40min.I dr je primjetio kako je jako miran,da bebe uvijek luduju u trbuhu i zivahne su,a moj je bas miran,ne kao da je buban nego jednostavno miran. To me je,moram priznat,malo prestrasilo. Nekada je znao ludovati u trbuhu,predvecer kad bi legla,al nije to bilo nista previse.Kasnije se to jos smanjilo.Mislila sam da cu ga sada vise osjetit bas zato sto ima manje prostora,a veci je.Ali mi se javi svega 3-5x dnevno,a nekada ga ni ne osjetim,mozda luduje po noci dok ja spavam,ne znam.Ali dr kaze da je sve super i da beba jako dobro napreduje. Nekada mi fale ti pokreti,htjela bi ga ipak vise osjetit,makar anm je jos malo ostalo.

Cure,trudnice,mame...svi,molim za Vase savjete,misljenja i iskustva!

Hvala Vam!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
9.8.2011 18:22:51   
pincirotvajler
za oticanje sve je to normalno,diži noge u zrak kad god možeš user posted image
za sunčanje neznam bila sam zimska user posted image pred kraj
ja sam d osjetila iza 20og,nisam posebno primjetila jel miran ili živahan,,jedino me nikad nije jako udarao,,više se premještao i gnjezdio

_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Luna21)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
9.8.2011 18:28:30   
Luna21

E pa tako i moj,tu i tamo osjetim pod rebra,al samo zbog nekog premjestanja i namjestanja.
Jel beba ostala tako dobra i mirna vani ? =)

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
9.8.2011 18:36:36   
pincirotvajler
je user posted image
i isto sam skužila da voli jesti ono kaj sam ja najviše jela u user posted image a nevoli ono kaj nisam uopće user posted image

_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Luna21)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
9.8.2011 20:41:39   
cuba
Oticanje pred kraj trudnoće je sasvim normalo. Ja u 9mj trudnoće nisam mogla stati u niti jednu obućuuser posted image  nosila sam tenisice, nezavezane, skroz rašireneuser posted image
Noge, ruke, lice, usta ko da sam silikon stavilauser posted image

Ja sam cijelo ljeto provela na plaži, tada sam bila u drugom tromjesečju i uživala sam svaki dan. Naravno da nećeš ići u periodu od 11h - 17h zbog prejakog sunca i zračenja ali jutarnje kupanje kao i predvečer te mogu samo fino rashladiti i opustiti, stoga uživaj.

Beba ti pred kraj ima jako malo mjesta u trbuhu stoga se ni ne javlja tako često kao tijekom trudnoće. Bitno je da bebu svaki dan osjetiš, da ti se javi. Neke bebe su mirnije i inače se ne javljaju često a ako je to i kod tebe slučaj onda nemaš razloga za zabrinutost.

Još par tjedana imaš, sretno do krajauser posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
9.8.2011 23:48:50   
mamacita
1. Otekline?
Na zalost nema puno pomoci do poroda. Lezi, digni noge na jastuk kada spavas. Sa prsta skini prsten ako jos nisi, da nemas problema kada ti sake oteknu.
2. Suncanje?
Ako stavis neki visoki faktor za suncanje i boravis na suncu u normalnim vremenskim razmjerima, onda ne vidim zasto bi to bio problem.
3. Pokreti?
Ja sam svoje bebe podbadala u lezecem polozaju, i cekala bih mirno dok mi se nisu javile. U biti, preporuka je da se beba "javi" svaka 2 sata, no ako ti osjetis bebu onoliko koliko si napisala, i to je ok. Moja je jedna beba bila izuzetno mirna, a ostale su bile vrlo aktivne, to je tako. Prirodno.

(Odgovor članu Luna21)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
10.8.2011 8:22:10   
zlata2
Isto sam u 35. tjednu, moram priznati da još ne otičem, ali sam pred par dana skinula prstenje za svaki slučaj, ali cure su te dobro savjetovale, noge u zrak.
Sunčala se jesam jako malo, jer inače ne volim sunce, doktor mi je rekao da izbjegavam baš po najjačem suncu pržit se na plaži. To što ti baš trnu prsti, ne znam, jesi pitala doktora?
Moj bebač je vrlo aktivan i koji put me boli kako jako udara, ali volim da mi se javi pa makar i malo potrpila. Momentralno je to više protezanje po trbuhu i premještanje guze lijevo desno, ali ako ti je doktor rekao da je sve ok, nemaš se šta brinuti. Još malo i gotovo! Izdržat ćemo mi to!
Pusa!

(Odgovor članu Luna21)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
10.8.2011 10:43:16   
mm1209
Mislim da nemaš razloga za strah, sve je to normalno pred kraj. Ja sam također 35.tjedana sad, jedino što ja ne otičem i moj bebač je jaaaako aktivan da mi dođe da plačem jer nikako da se umiri i da se ja udobno smjestim...tako da je možda i bolje da je tvoja beba mirnija, ja stalno razmišljam što će biti ako bude ovako aktivan kad izađe van...ajoj..user posted image user posted image
Na moru sam provela 3 tjedna, sunčala sam se po slabijem suncu naravno i lijepu boju dobila, mislim da je sve ok u granicama normale. Drži se, još malo pa će sve ovo biti iza nas. Jedva čekam...user posted image

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
10.8.2011 16:28:50   
ruwenzor
zadnjih par tjedana sam jaako otekla, išla sam roditi u mm-ovim kroksama user posted image navodno treba izbjegavati sol da ublažiš situaciju al nisam probala, pizza je bila prefina user posted image
moja bebalinka je bila ful aktivna, osobito kad bi popila voćni sokić ili slušala određenu mjuzu (mozart, janis joplin...) user posted image


_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu mm1209)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
11.8.2011 14:05:44   
Luna21

Hvala puno na odgovorima,cure. Lakse mi ja kad znam da ima takvih slucajeva jos =D

Sto se trnjenja prstiju i sake tice,dr.mi nije radio,pa sam zvala ljekarnu. Zena se nije nista zacudila ni za naticanje ni za trnjenje prstiju,i preporucila mi je magnezij. Mada vidim da mi nista ne pomaze :-P ali nema veze,dobar je za dosta drugih stvari.

Bebac je od samog pocetka miran,jedino se evo jucer i danas posebno nesto namjesta i gnijezdi,sto mi je cudno za njega hehe.
Zna reagirat na dodire,uspavanke odredjene i podbadanje,al naravno kad nece reagirat,ne reagira nit me dozivljava :-PP
Al evo,ko sto sam napisala,dr uvijek kaze da je sve u redu i da je prezadovoljan sa razvojem.
Al opet me znaju kopkat te stvari. Koliko samo cujem i vidim da vecina beba divlja po trbuhu i okrece se i prekrece,a moj nista...
znam da nekad i to dojadi i boli,al bi ga ipak htjela malo vise osjetit,iako smo sad vec pri kraju =)
Kada ga moji,ili suprug cekaju za osjetit il bilo sto,nikako docekati,nema sanse,onda ko da za inat nece.

Da li se vama kada dogodilo ko da vam trbuh zavibrira,tj ko da ga bebac zavibrira? Ja to non stop osjetim,i uopce ne mogu skuzit sta radi.To nit su udarci nit ista,nego bas "zavibrira" :-D



(Odgovor članu Luna21)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
11.8.2011 14:39:08   
mm1209
Tako je i meni 'zavibrirao' prije par dana, prepala sam se da bebi nije dobro user posted image ali meni je to izgledalo kao da mu srce kuca pa mi tako vibrira po trbuhu i baš se vidjelo kao da se trese, to mi je jedino objašnjenje što bi to moglo biti..

(Odgovor članu Luna21)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
11.8.2011 15:07:31   
bubaMaja
magnezij nije lijek da ti čudesno odmah otkloni sve - treba mu vremena a nekad ni ne koristi. trnjenje je možda od toga što ti beba stišće živac - tako je bilo meni, otišlo nakon poroda... sunčaj se slobodno i obilato maži kremicama nakon sunčanja jer sunce malo isušuje kožu..

_____________________________

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mm1209)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Otekline,suncanje i bebini pokreti u trud...
14.8.2011 20:07:05   
Luna21

To s "vibriranjem" mi je jako zanimljivo,al ne mogu skuzit sto radi :-P
Eto sad je 3dana bio zivahan,okretao se,namjestao,prekretao.I sad opet par dana bude mir hehe.
Ovaj tj.idemo u Petrovu na kontrolu pa cemo cut sta ce reci.Samo se nadam da ce bit njezni,jer sam cula svakojake price.

Pozz drage!

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!