|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moji nalazi :(
15.5.2012 22:57:19   
Marela1505
Bokić svima
Evo da se i ja pridružim ovoj temi. Nadam se vašoj pomoći jer vidim da vas ima puno koje se kužite u nalaze.
Mm i ja pokušavamo zadnjih 7 mj. napravit bebača i ne ide nam baš kako smo si mi to zamislili
Ja imam 30 godina a on 29 i to bi nam bilo prvo dijete.
S obzirom da sam starija ginićka me uputila da napravim pretrage.

Vadila sam hormone u VV-u i nalaz je slijedeći:
Slobodni testosteron 9.3 (0.2-14.2=
LH 5.02 (2.12-10.89)
FSH 5.83 (3.89-8.78)
Testosteron 1.4 (0.4-2.6)
Estradiol 107 (99-448)
Prolaktin 400 (71-566)
DHEA-S 6.4 (0.62-7.22)
Progesteron 1.1 (1.0-4.8)

Mm je radio spermiogram u priatnoj poliklinici i dijagnoza mu je teratozoospermia.
Malo ga muči morfologija koja je 11%, makar mi je androlog u Vv-u rekao da je to u redu, jer su se vrijednosti promijenile. Trebao bi samo kao promjenit životne navike. Inače je nepušač i ne pije alkohol, ali slabo jede voća i povrća.

Danas sam bila kod ginićke i ona veli da mi je nalaz jako loš i poslala me nakon menge da idem na HSG.

Ostala sam u šoki i naravno nisam ništa shvatila što mi je rekla. Pa molim vašu pomoć.

:*
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Moji nalazi :(
15.5.2012 23:11:12   
pticica
a sta je kod tebe lose?? pa sve ti je u granicamauser posted image

(Odgovor članu Marela1505)
Neposredna veza do poruke: 2
15.5.2012 23:25:46   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: pticica

a sta je kod tebe lose?? pa sve ti je u granicamauser posted image

slazem se,ne vidim sta je tu loše user posted image user posted image user posted image sve je u normalnim referentnim vrijednostima

(Odgovor članu pticica)
Neposredna veza do poruke: 3
15.5.2012 23:29:23   
mala pcelica
HSG je ako se ne varam propuhivanje jajnika,tj pretraga da se vidi dal su ti jajnici začepljeni ...ok sto te salje na to,nego mi nije jasno po čemu je ona skuzila da su ti ovi nalazi jako loši user posted image

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 4
16.5.2012 8:57:27   
*zmaja*
draga Marela kao prvo dobro nam došla i što prije otišla na forum trudnoća user posted image .
što se tiče nalaza tvojih hormona oni su svi u granicama referentnih vrijednosti koliko ja vidim. hsg, odnosno ispitivanje prohodnosti jajovoda se radi, kako su ti cure već napisale da se vidi da li su jajovodio prohodno jer se u njima dešava oplodnja.
spermiogram s 11% morfološki urednih spermića uopće nije loš, mm je na prvom spermiogramu prije 1,5 imao 16% morfološki urednih i biologica mi je rekla da to neće biti nikakva prepreka za ostvarivanje trudnoće, tako da se nemaš što brinuti što se spermiograma tiče.

ako ćeš raditi hsg privatno cijena ti je 1300 kuna.

ja stvarno ne kužim kaj je tvoja ginićka mislila kad ti je rekla da su ti nalazi jako loši user posted image , jesi možda radila još neke pretrage osim vađenja hormona?

sretno u svakom slučaju!

i noga u guzicu je korak naprijed!

Neposredna veza do poruke: 5
16.5.2012 22:49:56   
Marela1505
Rekla mi je da mi je progesteron iznimno nizak i da je nemoguća oplodnja s njim, da mora bit oko 30 nečegauser posted image (zab sam ćega), da bi moglo doć do oplodnje.
Dala mi je utrogestan tableta, pa da idem vadit krv i onda na taj HSG, I ONDA TRI MJESECA TERAMIJA S kLAMOFENOM, TAK NEKAK SE ZOVU TABLETE...
Ma curke nemam pojma bila sam sva u šoku kad mi je to rekla, idem sutra k njoj da joj postavim još milju novih pitanja jer ni meni nije niš jasno, izašla sam zbunjena i preplašena tako da se nadam sutra nekim boljim objašnjenjima

(Odgovor članu *zmaja*)
Neposredna veza do poruke: 6
16.5.2012 23:13:08   
mala pcelica
Progesteron 1.1 (1.0-4.8)

ovaj tvoj je u normali,jest da je blizu donje granice,ali je u okvirima ref. vr. stvarno mi nije jasno user posted image al ok ona je dr pa valjda i zna bolje od nas user posted image javi nam se sta ti je rekla

Neposredna veza do poruke: 7
17.5.2012 7:10:24   
*zmaja*
fakat ne kontam...jedino ako si progesteron vadila u drugoj fazi ciklusa, onda mora biti viši nego u prvoj, ali u tom slučaju bi i ref. vrijednosti bile drugačije.
što se terapije klomifena tiče, za to ne brini nije ništa srašno, ja nisam imala nikakve nuspojave, iako moram napomenuti da svatko reagira drugačije.
ugl, javi kaj ti je rekla dr. sretno!

Neposredna veza do poruke: 8
18.5.2012 19:06:54   
Marela1505
Curke krivo sam napisala reljefne vrijednosti, bila sam kod ginićke i rekla mi da ne gledam prvu vrijednost koja piše već drugu, a u drugoj je vrijednost 16,4-59 :(

(Odgovor članu *zmaja*)
Neposredna veza do poruke: 9
18.5.2012 19:24:36   
mala pcelica
jel to za progesteron?

Neposredna veza do poruke: 10
18.5.2012 20:18:19   
Marela1505
Da, za progesteron 21dc

Neposredna veza do poruke: 11
19.5.2012 10:32:52   
reba
marela nemoj biti tužna
najvažnije si obavila a to je otkrila problem sad ga samo treba riješiti
hsg je propuhivanje janjnika to su ti cure već sve napisale
sad se samo drži uputa, obavi sve pa kreni sa klomifenima, nije to ništa strašno, i ja sam ih pila prije prve aih
nuspojave mogu biti jedino malo jači pms a onda će nadrapati tvoj mužić user posted image

sretno i hrabro naprijed

Neposredna veza do poruke: 12
19.5.2012 15:56:36   
Marela1505
Hvala vam svima na podršci user posted image

(Odgovor članu reba)
Neposredna veza do poruke: 13
10.6.2012 16:45:14   
Marela1505
Evo samo da vam javim da sam obavila HSG.
Bol je bila nepodnošljiva, u životu me ništa tako nije boljelo :(, al dobro, prošlo je. Uglavnom jajovodi su prohodni user posted image .
Sada ćekam mengu i onda imam 3 mjeseca terapije Klomifenom, nadam se da ću ostat trudna nakon toga jer me užasno strah slijedećih koraka user posted image

Neposredna veza do poruke: 14
10.6.2012 21:09:34   
pincirotvajler
user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

Neposredna veza do poruke: 15
11.6.2012 9:34:46   
*zmaja*
draga Marela, super da su ti jajovodi prohodni, pola posla si već obavila user posted image .
svim srcem ti želim da ostaneš trudna u sljedeća tri mjeseca. user posted image user posted image user posted image user posted image
razumijem da te strah daljnih MPO procedura, međutim ako dođe do toga, a vjerujemo da neće user posted image , znaš svoj cilj i to će te tjerati naprijed. mi smo ovdje za tebe ako bi imala bilo kakvih pitanja ili ako trebaš podršku. samo hrabro, glavu gore i bit će sve ok vidjet ćeš! user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 16
11.6.2012 9:45:50   
Indy
moja je sestrična nakon propuhivanja odmah zatrudnjela, želim ti da tako bude i kod tebe

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu *zmaja*)
Neposredna veza do poruke: 17
24.6.2012 17:29:05   
Marela1505
Hvala vam curke, najbolje ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!