Pregledi, testovi,... nakon missed ab. (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


Marina2x -> Pregledi, testovi,... nakon missed ab. (7.7.2017 20:31:32)

Pozdravljam sve, nova sam na forumu....

Zanimaju me iskustva žena koje su imale missed ab :-( Imala sam ga nedavno,nakon čega je uslijedila kiretaza. Kako sam na nekoliko mjesta vidjela da je tisuću razloga od kojih je jedan i infekcija, zanima me koje ste pretrage radile prije planiranja iduće trudnoće. Ići ću uskoro gin. pa da znam što tražiti.

Hvala!




PinkyFunkyBirdy -> RE: Pregledi, testovi,... nakon missed ab. (10.7.2017 12:10:48)

Kao prvo žao mi je što si doživjela missed abortion. [sm=smiley13.gif]
Kao drugo, najbolje je da napraviš cervikalne briseve (to su testovi na na klamidiju, mikroplazmau i ureaplazmu te aerobne i anaerobne bakterije) i naravno PAPA test da nebi bilo nekih promjena na grliću maternice, ali vjerujem da će te na to ionako poslati tvoj ginić. Možeš još tražiti da ti provjere spolne hormone i hormone štitnjače (AMH, FSH, LH, E2, PRL, TSH, T3, T4, testosteron, te progesteron (21 dan ciklusa, ili 7 dana nakon ovulacije)).
Ono što ćeš morati vjerojatno sama ganjati (jer šalju na tu pretragu tek nakon 3 miss.ab.) je test na trombofiliju (osobno ti preporučam ako imaš u obitelji problem s istim jer ako postoji i kod tebe onda ne dolazi dovoljno krvi do ploda pa odumire).
No, najvjerojatnije je u pitanju neka kromosomska greška koju nisi mogla predvidjeti niti spriječiti pa je tvoje tijelo samo skužilo da nešto nije ok i da plod neće uspjeti pa ga je došlo do odbacivanja.
Još jednom žao mi je i ako sam nešto zaboravila navesti valjda će me neka ženica dopuniti.




Stranica: [1]