Kopriva u službi zdravlja i ljepote (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Ljepota i moda



Poruka


boki11 -> Kopriva u službi zdravlja i ljepote (12.5.2017 15:57:16)

Evo, kako nema otvorene teme a ja sam pisao neke članke za portale usudim se ovdje postaviti jedan tekst.
Ima par tekstova za mršavljenje, koji su tagirani pod ljepotu, ali kako sam i sam jako punašan ne povezujem ljepotu sa tjelesnom težinom [sm=jezicek.gif]

Postavit ću dio teksta u kojem se opisuju pogodnosti korištenja koprive kao prirodnog sredstva za ljepotu. Ostali dio (tekst do kraja) možete pročitati na linku ispod...

Osim što je izuzetan prirodni lijek, kopriva se pokazala jako dobrom biljkom za njegu kože i kose. Često se koristi za izradu prirodnih preparata za ljepotu tijela.

U nastavku ćemo napisati na koji način vam kopriva može pomoći u njezi tijela i kose. Spomenut ćemo par recepata, pa možda i vi sebi pripremite neki od njih.

Ima pozitivan utjecaj na kožu i kosu

Mnogi preparati za njegu kože u trgovinama zdrave hrane često navode koprivu kao glavni sastojak. Budući da je kopriva i prirodni antiseptik, čaj je dobar i za ispiranje i parenje kože lica.

Jednaki učinak kopriva ima i na cijelo tijelo, od kose do nogu. Kopriva je korisna i za ozljede kože. Jaki čaj od koprive ili fini prah od suhe koprive dobra su sredstva za tretiranje uboda, te za manje posjekotine i opekline.

Za mladolik izgled pripremite kupku za tijelo

Sakupite pola kilograma svježe ubrane koprive skupa s korijenom. Stavite u veći lonac (od 5 litara), i prelijte uzavrelom vodom. Ostavite da odstoji oko pola sata. U međuvremenu, napunite dobro kadu zagrijanom vodom. Koprivu procijedite i ulijte u kadu. U tako pripremljenoj kupki provedite petnaestak minuta, a zatim izađite i onako mokri obucite mantil za kupanje i mirujte u toploj prostoriji još nekih sat vremena. Kupka će djelovati umirujuće i dobro za kožu.

Kompletan članak




Stranica: [1]