|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 93 [94] 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
24.5.2018 23:44:10   
KontesaNina
E da, zaboravih napisati da cemo ga cijepiti MoPaRu-om sa 11 mjeseci, zbog odlaska na more i zbog, mislim da mozemo to nazvati tako, epidemijom ospica u srbiji. Nekako mi se ne da o tome razbisljati na godišnjem!

_____________________________

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

(Odgovor članu KontesaNina)
Neposredna veza do poruke: 2326
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
25.5.2018 9:29:46   
belina
Jutrooo
Pinky tvoj D isto neke alergije kao i stariji braco? Jojj samo da ne krene s time. A mozda mu je nesto iz kasice zasmetalo a ne sto si ti jela?
Ja jesem sve zivo, zdravo ne zdravo, zestoko blago....hahaha ne znam... nisam primjetila da joj neato posebno smeta. Sta se tice kila imam jos +2 od prije trudtudnoce ali imam dosta viska koze. Krenila u teretanu mjesec dana, najvise zbog ledja i onda odustala kad mi je mm otisao na jedan duzi projekt jer mi se neda mamu i tatu tlacit tri puta tjedno da ja idem u teretanu. Jer mi pomazu oko drugih stvari. Mm mi fali, nije da mi nesto pomaze oko malene ali oko prvorodene je, stalno je s njom, ode mi u ducan, obavi sta treba, nekad skuha on nekad ja. Sad kad njega nema imam osjecaj da sam stalno u autu, skola, engleski, trening, pas...jadnu malenu sto puta stavljam u sjedalicu iz sjedalice. To inace sve mm obavi. A sad kad se meni ne da onda dida uskoci.
Pocela sam sa dohranom, pa nesto probrlja pojede nekad pola kasice nekad niti zlicicu. Sisa je i dalje br.1 a sve sam pokusala da joj dam bocicu i ad bar nekad da je mogu ostavit pre vezana je za mene. Sad joj i vise treba pa mi se cini da stalno trazi sisu a i po noci dosta. Mislim da samo duda zapravo. Ima li neka svjet za bocicu??? Promijenila sam 4 bocice i dva ad mlijeka.
Vesela je, okrece se stalno, guguce, jos nije pocela sjedit ni puzat, polako jos nema 6mj.
KontesaNina vec 11mjeseci!! Vrijeme brzo prolazi. I moja curka obozava stariju sestru kad je vidi odma osmijeh i veselje, lamatanje nozicama i rucicama! A stariju nju kako kad hahaahahah ali stvarno mi pomogne sta je je.

(Odgovor članu KontesaNina)
Neposredna veza do poruke: 2327
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
25.5.2018 14:46:48   
KontesaNina
Neee, Belina, danas ima 9 mjeseci, a moramo ga cijepiti sa MoPaRu kad ce imati nepunih 11 mjeseci (inače to cjepivo ide sa 13 mj)

_____________________________

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

(Odgovor članu belina)
Neposredna veza do poruke: 2328
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
25.5.2018 15:06:18   
belina
Hahaha pa i gledam nina kako vec, ali krivo sam shvatila soooriii!!

(Odgovor članu KontesaNina)
Neposredna veza do poruke: 2329
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
3.6.2018 21:38:59   
danchy27
Pozdrav curee, slabo se svi javljamo.

Kod mene se svasta dogadalo dok se nisam javljala, selili, isli na godisnji...
Kako su sad vec velike bebice?

Ja sam vec na kraju zivaca sa svojim malenim. Vristi vec mjesec dana kad mu se spava a spavati iz nekog razloga nece. To uspavljivanje traje oko sat vremena i tako minimalno 4 puta dnevno.

Ima li koja kakav savjet jer se to vise ne da izdrzati ni psihicki a ni zdravstveno (losi nalazi stitnjace i sad jos i astma koja je uzrokovana stresom)?

_____________________________

3.10.2017. M.

(Odgovor članu belina)
Neposredna veza do poruke: 2330
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
4.6.2018 13:38:00   
PinkyFunkyBirdy
Danchy, a kako ga uspavljuješ? S bocom, nosanjem, staviš u kindač i čekaš da sam zaspe,... ? Kakvo je stanje sa zubićima? user posted image
Kako je prošla selidba? Dal ste zadovoljni s novom lokacijom? Kako ti napreduje malecki? user posted image

Belina, i ja jedem sve i svašta i na ništa nije reagirao pa vjerujem da je kombinacija nečega, a poprilično sam sigurna da sam ja nešto pojela jer mislim da bi bila drugačija reakcija da je nešto izvana (nebi se pojačavalo svaki put kad sisa). Uglavnom, nije se ponovilo pa mi je drago. user posted image
Za bočicu nemam neki pametan savjet. Kod mojih dečkiju nikako nisu prolazile Aventove dude (one okrugle), ali Nuk i Babylove su prihvatili za jelo/piće. Što se AD-a tiče njega je M prihvatio kakav god sam mu dala jer je valjda bio gladan, a D nisam ni ponudila jer lijepo siše i papa dohranu. Pošto ti tek sad odgovaram dal se što promijenilo u međuvremenu?

Nina, super za tvog slatkiša koji lijepo napreduje! user posted image

Kako su ostale mamice? Dajte pišite kako napreduju vaše bebice jer me baš zanima koliko ih već puže, koliko sjedi, .... ? user posted image

Mi smo ok. D još ne puže, ali se počeo odgurivati pa ide u rikverc po trbuhu, ali mu je zanimljivo kad ga dignem da bude na rukama i koljenima. user posted image No, kao i Ninin mali ne želi sjediti osim ako je meni u krilu. A valjda će to savladati kad skuži kako to ide. user posted image
M mi postaje sve zločestiji - ne znam dal je samo faza ili na taj način privlači našu pažnju. user posted image
Idem sređivat stvari po stanu. Nemam pojma kako ću išta napraviti kad krenem raditi najesen jer i sad dok sam doma stalno ima nešto za raditi i ništa ne stižem. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu danchy27)
Neposredna veza do poruke: 2331
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
4.6.2018 20:17:05   
danchy27
Pinky sve metode sam probala. S bocicom, bez, noseci ga ili vozeci u kolicima, cak i pustila da place ali nista nije uspjelo da ne vristi toliko. Evo danas mu izbacila jedno spavanje i spavao je dva puta po danu. Vidjet cemo sta ce noc donijeti.

M puze lijepo ali na kaucu ili krevetu, na podu se vuce user posted image . Pomalo ustaje i kratko stoji dok se drzi, a sjedi vec neko vrijeme.

_____________________________

3.10.2017. M.

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 2332
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
7.6.2018 9:07:59   
belina
Jutrooo cure pije li sve prva ili druga kavica?? Jucer ujutro sam napisala ogroman post i mala pocne nesto grintat i ja je idem uzet s mibitelom i sve pobrisem auuu sta sam bila ljuta. Nije mi se dalo ponovo tipkat. Kako ste djevojke zene majke? Uzivate li u kasnom proljecu? Bar mozemo van kad hocemo, iako je u nas vec prevruce. Mi smo se i kupali nekoliko puta, ali moja malena nije neki fan kupanja. Cim osjeti kap mora pocne vristat. Ne voli ni kad je kupam u kadici ni kad je samo tusiram.
Pinky zeno draga nek si se javila. Tvoj D vec veliki! A nije cudo da je M zlocestiji, ipak mu fali mamina maximalna usredotocenost. I moja starija isto ima nekih ispada ali stvarno sam i ja grozna, nemam dovoljno vremena za nju. Mm mi nije tu dva mjeseca i jednostavno se ne stignem svemu posvetit. A ova najmanja mi oduzima i vrijeme i energiju heheeh. Dojenje me sad vec pocelo iscrpljavati. Ima jesno mjesec dana mi se jakoo spava i osjecam umor. Gledala sam krv i sve super, s obzirom na moju anemiju tako da nije to. Jednostavno mala sad stalno trazi sisat, bocu nece i dalje, nekidan sam joj uspjela kroz san uvalit i pojela je 50ml wweeee sta znaci da zna jest na bocu samo me zahebaje. Ali...vec sutradan je nisam uspjela prevarit. Nadohrana-tak tak. Jedan dan pojede sve drugi nece nista. Voli stvarno tikvicu i mrkvu od povrca a od voca jabuku. Ovo drugo ne bas. Da mi ju je najest kako spada spasila bi se. Nocu spava i dalje sa mnom u krevetu i po noci sisa ali to je vise dudanje nego hranjenje. Lijepo izgleda nisam je vagala zadnje vrijeme. 26.6. cemo na pregled i cijepivo. Cure cijepe li vase pedijatrice djecu popodne?
Sta se tice ostalog- jos ne sjedi samostalno, nekad uspije sjedit nekad sebi poljubi nozne prste. Kotrlja se stalno i sad to moram pazit na krevetu jer imamo onaj visoki krevet. Dize se na ruke i koljena ali jos ne puze osim unatrag hahaah! Puno se smije, ali i place kad joj nesto nije po volji. Jos nije igovorila prve slogove. Pocela je pljeskat rukicama doduse jos uvijek smotano hahaha. Reagira na svoje ime i voli se igrat.
Uglavnom dobra je ali jaako vezana za mene. Nece puno ni u koga osim u dida. Spasi me.
Mm je na duzem projektu pa smo same, vozi dovozi skola trening engleski pas... sto puta sjednem u auto iz auta. Jos malo pa je skola gotova i sve to pratece uz nju. Ugl jedva cekam da malena pocne jest bocu da je bar malo mogu negdje ostavit. A imam ovo ljeto 3 pira na koja zelim ic bez djece hahahaahaha

Danchy draga moja osjetim tvoju frustraciju samo dok citam i razumijem te u potpunosti. Mozda je glupo reci ali ti trebas pokusat ostat mirna. Nemoj preskakt spavanja ni slucajno jer ce tek onda bit grozno, dapace probaj ga stavljat i vise spavat. Jesi li mu probala pustat nekakve zvukove tipa white noise ili nesto njemu smirujuce? Nadam se da si se bar malo uspjela odmorit. I daj ako ti moze bar nekad netko uskocit pricuvat ga.

Evo opet sam se raspisala
Daj pisite i vi sve kako vase bebe sta jedu sta piju, spavaju li... sve nas zanima

(Odgovor članu danchy27)
Neposredna veza do poruke: 2333
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
25.6.2018 11:18:31   
kontesa
Pozdrav drage dame user posted image
Očito smo svi u stisci s vremenom... Nadam se da ste, osim toga, dobro i zdravo.
I. ima sad 8 i pol mjeseci i ne mogu doći sebi kako mi je brzo prošlo... Uskoro idemo na go i to na Korčulu pa umirem od straha zbog svih onih članaka o ospicama a rano mu je za moparu... no, možda se smiri još....
Hranjenje: Dakle, ako se sjećate mi smo na AD mlijeku no jedno 2 mjeseca već ne želi mlijeko tj. bočicu osim one sa vodom ili čajem. Sve smo probali, trikove i upornosti i sve i neće. Ok, pedijatrica kaže nema frke, ujutro i naveče hoće nešto od čokolina, grisolina, keksolina (radim mu sa 150 ml) i nek mu krenem s jogurtima i sve 5. Na gornjoj je granici - imao je nekih 77 cm i skoro 11 kg početkom mjeseca pa nije bed. Dakle to dobi ujutro i navečer, a ide i voće i žitarice sa doručak, ručak povrtne ili mesno povrtne kašice i ponekad i nešto između: neka kašica sa keksom, jogurt ili pura i jogurt...Dakle ima od 4 do 6 obroka dnevno a stalno pokušavam dat mu manje kroz više obroka al nekad ne uspijem jer otvara usta ko ribica i kad ja već debelo stružem po dnu staklenke. Imamo svega: kupovnih svakakvih, kuhanog povrća i ponekad meso, voća smiksanog sa ili bez keksa, pure i jogurta.... a probao je svašta. Pokušala sam i mekano kuhane komade povrća mu dat na pladanj pa da se zabavlja i ostarim 7 godina u 5 minuta od straha od gušenja ali on se ludo zabavlja i obožava to pa sad surfam za dobrim idejama... Dala sam mu cate (dinje), pa i koricu kruha 2 puta, probao je pire od krumpira i rižot od piletine koji radim i nama, za zube dam svježu debelu mrkvu koju još ne može odgrist ali ju žulja (ima dva dole a gore upravo izlaze i sav je slinav i kukav) i sve to uz napetost i strah... Kupujem Moj prvi flips - samo kukuruzna krupica nema ništa drugo i velik je da stane u šakicu i njih jako voli grickati - nema puno straha ni kad odgrize komad jer se u rekordnom roku rastopi u ustima. Nisam još dala žumanjak, to mislim uskoro. Jagode jesam, nema nikakvih problema. Radim mu i tikvicu sa maslinovim uljem pa pomiješam sa onom malom tjesteninom u obliku zvjezdica. Abc sir junior isto u nekim kombinacijama, svježi sir sa bananom... Uglavnom, hranjenje ide, samo se moram ohrabriti da više jede sam neki finger food jer ima jaku želju a ja imam jaki strah...
Spavanje: Onako, neku noć se budi dva puta - duda ili malo čaja a nekad i 6, u 01 ujutro obavezno mijenjanje pele jer se često pokaka u to vrijeme a i puno piški... Preko dana - kad je idealno 2 spavanja a kad je zbrčkan dan ima svega. Još uvijek želi zaspati samo gore u svom krevetiću, dnevni boravak, ogradica - ništa. Nekad zaspe odmah a nekad ga uspavljujem (najčešće kad je preumoran). Spustim rolete, pustim njegov cd sa uspavankama, projektorić sa zvjezdicama po stropu i zaspi ko beba. Spava cca 1-2 sata - 2 puta dnevno.
Motorika - e, idemo u fizijatra, bili nekoliko puta, da se buco osnaži i stane na rukice.
Malo mu fali da se sam posjedne a tamo kažu nek ga ne stavljam nikako sjediti dok se sam ne posjedne user posted image Sad voli na trbuh, tako je sam i počeo spavati, digne se na koljena i laktove pa se ljulja, puže unazad sa laktovima - ne na dlanovima, prevrće se leđa trbuh i tako "putuje" ali čim ga primimo za dignut stavlja stisnute šakice na prsa u neki obrana stav user posted image No bio je 3-4 puta u bolnici pa mislim da je još ustrašen od sveg toga... Sa igračkama se lijepo igra, prebacuje iz ruke u ruku, diže, spušta, zvecka, baca i naravno - najduže istražuje - etiketu user posted image
Glasovi: najdraži mu je ba-ba, ali ima tu svega: smijanja, režanja, uzvika, vrištanja, kukanja, traktora (brrr, brrr). Dam mu i da pogleda koji crtani na baby tv i onda se smije.
On i brat se slažu super, vole se, vesele i već se igraju zajedno - maleni mu se smije ko lud dok mu se ovaj krevelji user posted image A veliki na jesen kreće u prvi razred - kud prije?
Sve u svemu, nisam nezadovoljna, ide sve pomalo, bit će to ok samo da je zdravlja. E da, kuća mi je rusvaj i to je jedino što mi diže tlak ali valjda ću i to pohvatat pomalo. Veselim se moru i prvom susretu mališe sa pijeskom i plićakom user posted image
Nadam se da ćete se javiti i vi sa detaljima... i mene zanima kako vama ide user posted image

(Odgovor članu belina)
Neposredna veza do poruke: 2334
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
27.6.2018 12:12:36   
belina
Hej draga kontesa neka te malo s detaljima. Bome ima maloga buce 11 kg neka neka. Ne znam sta bi ti rekla za sjedenje i ja mislim da ce on sjest kad bude spreman. Uostalom znas li imoga ko ne zna sjedit hahaha!! Mislim da je najvaznije stavljat ga na ravnu podlogu da ima mjesta, pa ce on jacat i ledne misice a i rukice sam, pa kad bude spreman sjest ce. Moja N ima 7 mjeseci ja je sta im sjest svaki dan po malo (jer ipak djeca uce sjedit) i svaki dan joj bolje ide ali ne forsiram. Danas smo bili na sistematskom i dontorica je posjela ispred sebe i cijelo vrijeme je tako sjedila bez da je pala sta me iznenadilo. Mala ima 7770kg i 69cm. Dr je prezadovoljna, meni nekako malo hahaha! Sta vi mislite? Na oko je bucka, u dva mjeseca je dobila 870g i narasla 5cm. Papa na dane, nekad bolje nekad gore. Danas nismo primili trece cjepivo jer je malo prehladena. U nas nesto zahladilo i zapuhalo zadnjih par dana a mi smo stalno vani. Dr kaze da reagira na lijevo uho a ja sam primjetila da malo smrce. Tako da trebamo doci za tjedan dana. Ovo drugo sve super. Eh dan imamo orvu rijec: TATA naravno, nece mama. I sad po cijeli dan vice tata tata tata
Kontes oho kod tebe prvasic super!! Djeca (pre)brzo odrastu stvarno!
Cure ako uhvatite vremena javite seee

(Odgovor članu kontesa)
Neposredna veza do poruke: 2335
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
29.6.2018 4:35:47   
mali andeo
Dobro jutro drage !!

Evo da vam se i ja javim ,kod nas još uvijek vlada ne spavanje ,evo je sada se igra user posted image
a vjerujte mi ja samuser posted image user posted image

pisat ću vam koliko budem imala mira user posted image user posted image

moja mala buhtlica kako je ja zovem od milja ,je djete za poludit ,ja ne vjerujem da tom djetetu treba tako malo snauser posted image
za koji dan iamt će 9 mj ,prije tjedan dana se sama posjela (tek) meni to zvuči dosta kasno ,jer starja je sa 7 mj se dizala na noge ...
mislim da to dijete neće puzat nikad ,ne kuži,tehniku...
glavu zabija u pod ,kao noj user posted image user posted image
mali je gurman ,obožava sve papati kaj joj spremin ,ali cica je jo uvijek broj 1! dan i noćuser posted image

Nema još ni jednog zubića,nadamo se uskoro barem jednom!

vagali i mjerili se nismo već neko vrijeme ,jer svi posjeti k pedijatrici su bili vezani za bolest i nije primila još cijepivo sa 6 mj !
ali ima otprilike 9 kguser posted image user posted image ali kao što sam napisala gurman je !

bili do sada 2 puta na moru !
o tome bi se dalo pisati user posted image krajem petog mjeseca se kupala ,uživala je !
sada u za ove praznike smo uživali u šetnjama !
put do mora je bio katastrofalan ,plač punih 4 sata !
ne znam od kuda joj snaga !
ovo dijete je toliko živo ,da vrištim nekada i ne mogu od iscrpljenosti nikuda !

ovu noć sam već toliko jadna ,da bi je samo prebacila na AD i ukinula dojenje ,
ne mogu više ..
a opet znam da će me to proći i da ću joj popustitiuser posted image
user posted image

idem vas čitati ,da vidim što ima kod vas novauser posted image
fali mi forum,ali šta ću kada nemam vremana ni za živjeti !

_____________________________

moja mišica 05.04.2012.

1. ICSI -beta 1.32 :(
2. ICSI biokemijska :(

Čuda ipak postoje ,imamo +

http://www.fertilityfriend.com/home/4f1d4c
https://www.fertilityfriend.com/pregticker/4f1d4c

(Odgovor članu KontesaNina)
Neposredna veza do poruke: 2336
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
3.7.2018 14:27:23   
danchy27
Bas ste se lijepo raspisale.
Moj malisan puze i sam se posjeda. Kad ga drzim za rukice moze hodati jako dugo. Uspravlja se uz stvari i sve zivo ga zanima.
Jesti sve hoce, u zadnje vrijeme hoce i bocicu i po danu. A nocu popije 3-4 bocice po 210ml. Najvise voli jesti sto i nama skuham. Spavanje nam je tako tako. Danju spava samo u kolicima, drugacije ga ne mogu uspavati iako i to traje dugo. A nocu je u kreveticu i imamo česta buđenja zbog raznih razloga (duda, bocica, bocica s vodom, vruce...)
Nikako nam nije dosadno

_____________________________

3.10.2017. M.

(Odgovor članu mali andeo)
Neposredna veza do poruke: 2337
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
3.7.2018 16:45:34   
belina
Mali andeo faze faze... jedna prode druga dode... sta ima veze da nece puzati neka djeca koliko sam shvatila niti ne puzu? 9 kg pa to je taman za tu dob. Ah i tvoja sisalica. Ja razmislam kao ti: odmah bi je skinila sa sise da hoce! Bilo bi mi malo zao ali daaj 7 mjeseci dojenja je isto dobro! Bas mi je zao sto se jos nisi uspjela odmorit kako treba. A to plakanje u as; isuse nekad je savrsena a nekad se oce udavit od placa.

Danchy place li jos uvijek tvoj malisa koduspavljivanja?
Hajdi, Pinky? Di stee?

(Odgovor članu danchy27)
Neposredna veza do poruke: 2338
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
3.7.2018 16:54:45   
danchy27
Belina place on jos uvijek . To uspavljivanje nas izmori.

_____________________________

3.10.2017. M.

(Odgovor članu belina)
Neposredna veza do poruke: 2339
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
26.7.2018 15:45:20   
PinkyFunkyBirdy
Drage moje, slabo se javljate. user posted image
Vidim da vam bebice lijepo napreduju i neka tako nastave i dalje (s malo više spavanja). user posted image

Moj D ima sad 9mj. i 1 tj. te je težak 8200g i nosi odjeću 74-80 (idemo na sistematski tamo drugi tjedan pa ću znati točne mjere). Imamo 6 zubića, propuzao je 1.7. i odmah se krenuo posjedat no nije baš bio stabilan u sjedenju no do danas se izvježbao i sad već odlično puže i super sjedi. user posted image Malo se podiže na koljena, ali još ne ustaje no može malo stajati dok se drži za nešto ako ga tako postavim.
Većinom priča tata, dada, a zove mama samo kad je jako nervozan. Evo, baš sam danas skužila da razumije kad viknem NE jer je u par navrata dopuzao do radija, kabla od struje i slično pa kad sam viknula NE odustao je (što ga do sad nije sprečavalo). user posted image
Spavanje noću nam se malo pokvarilo od kad su krenuli zubi - ide spavat oko 21h te se jednom budi za sisanje između 1 i 3h pa onda između 5 i 6h jednom i onda je oko 8h gotovo sa spavanjem. Preko dana odspava oko 2 sata negdje oko 11h i onda još pola sata negdje oko 18h.
Dam mu sisati pred noćno spavanje, noću kad se budi, ujutro i preko dana obično kad ga doma uspavljujem (to pokušavam izbaciti) te ponekad prije nego idemo po M u vrtić ako je već dugo prošlo od ručka. Još mi je to previše obroka koje bi trebala zamijeniti, a nemam pojma što mu još dati. Evo kako idu obroci (vrijeme je odprilike):
- 8h sisanje,
- 10h gris/keks kašica,
- 11h sisanje za spavanje (pokušat ću to ubrzo izbaciti),
- 13h ručak,
- 15:30 sisanje (ponekad),
- 16:30 grickice (riža, kruh, flips bez soli ili sl),
- 18h voćna kašica + sisanje (ako smo na stanu i ide spavat),
- 19:30 večera,
- 21h sisanje pred spavanje,
- između 1 i 3h sisanje,
- između 5 i 6 sisanje.
U vezi hrane mi je malo izbirljiv i ima dana kad stvarno pojede jako malo, a stalno pravim neke povrtne kašice ili žitarice pa kad vidim da nejde samo onda mu dodam malo kupljene kašice (one što su u prahu pa se razmute u vodi) pa to najčešće pojede. Nakon što pokupimo M iz vrtića pa ako se zadržimo negdje na igralištu dam mu malo korice kruha ili napuhane riže (bez ičega) pa to ima kao grickalice. user posted image Voće isto koje mu miksam uvijek ispadne nekako kiselo pa mi zna i to odbijati pa isto preferira kupljene voćne kašice. No, nije gladan koliko vidim na njemu jer djeluje zadovoljno. Ne znam tko nebi bio zadovoljan da toliko puta na dan jede. user posted image
Malo me brine dal ćemo dobiti vrtić jer je rođen u 10.mj., a navodno je velika navala pa sam u brizi. user posted image
Zadnji tjedan u 8.mj. planiramo na more i isto me brinu ospice, a i kako će moji slatkiši reagirati na hladnu i slanu vodu. user posted image

M ide u vrtić, no s njim je stalno nešto. Prošli tjedan je 2,5 dana imao temperaturu do 40 stupnja, a nikakvih razloga za to nije bilo i ne znamo zašto je to bilo pa sam bila u velikoj gužvi jer mi je ostao doma. I, da, početkom mjeseca smo skužili da stvarno ima dječje gliste (da skratim - stvarno sam ih vidjela) pa je dobio tabletu koju je morao popiti i za 14 dana drugu. Nakon toga se više nije žalio na svrbež pa se nadam da je iza nas. Maltretiramo ga s higijenom iako ne pali uvijek.
Bili smo i na alergo-testiranju i ima veliku reakciju na drveće što cvate u 4.mj., a nešto manju na trave i kikiriki. Morat će piti lijekove kad ide u prirodu.

Ja sam dosta umorna (valjda kao i sve vi) i nekako mi dani idu prebrzo. Bila mi je nećakinja par dana pa sam napokon krenula sređivati stvari po stanu koje planiram već dugo. Svaki dan napravim nešto i drago mi je da se to napokon pokreće jer me baš mučilo (kad surfam, a čeka me hrpa posla user posted image ).
Idem sad još malo dati D jesti jer mi je danas slabo ručao (baš mu uvodim žumanjak) pa idemo po M u vrtić.
Pišite što ima kod vas! user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu danchy27)
Neposredna veza do poruke: 2340
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
27.7.2018 8:24:48   
belina
Jutroooo Pinkyyyy pa di si kuco stara! Hahahah zezam se malo!! Slabo se javljam jer nema nikoga pa tlacim one tamo na odbrojavanju😂😂😂
Vidim kod tebe sve vise manje skolski to je najvaznije da nema nekih strasnih bolesti. Vidim da je M jos uvijek sklon tim cestim virozicama ali i to je normalno kad je u vrticu. A D se lijepo izvukao, mogao bi imat i mrvu vise ali mislim da je to lijepa kilaza je li? Vidit ces sta kaze pedica. Moja N obozava kupanje u moru. Mozda ce ti u pocetku malo plakati jer mu bude hladno ali ja ti s njom ulazim ono pola sata u more; malo jedan prsti, malo nogica pa rukica.... hahahahha budi strpljiva sad je more puno toplije nego je bilo ali opet nije skroz toplo kao sta inace bude u ovo doba godine.
Moja N je kao i tvoj D, puze po cijeloj kuci, sjeda, dize se na koljena nekad pokusa na noge ali polako. Mase, pljesce, govori, tata, baba, mama kad treba hahahahaha, brlja nesto sama sa sibom. Za razliku od prve princeze ona se sama zaigra sa igrackicama po pola sata puzi gdje hoce ne strepim nad njom. Imala je 4-5 jacih udaraca u glavu hehe. Dobra je samo me satra dojenje. Nema reda jede nekad 3 puta u sat pa ne jede 3 sata. Sve ona to malo povuce pa bok. Nema neki red kao u tebe ali otprilike je to ovako:
7-7,30 budenje dojenje
9,30 vocna kasica domaca, nakon toga spavanje
10,30-11 budenje pa dojenje
12,30-13 rucak domace, iza toga dojenje
15-15,30 spavanje
17-budenje pa dojenje
20,30- vocno-zitna kasica kupovna za laku noc ili onaj prah koji se muti vodom to voli. Ili pura i sl
Iza toga dojenje pa spavanje. Eh sad nekad odspava nekoliko sati u komadu pa se budi za dojenje, ali nikad se ona ne probudi ono da je budna da se digne nego se zapravo vrti ja joj uvalim sisu malo povuce i nastavi spavat. Ali to je sta je veca sve cesce i to me izludi. Sta je starija nemirnije spava.
Skinila bi je sa sise odmah da hoce ali sve pokusavam nista. Nece bocu nece dudu. Pojede ok ali opet trazi siku. Pojela mi vise. Gladna sam ka pas stalno. Zaboravim pit. Mlijeka ima cini mi se ona stvarno lijepo napreduje dr je pre prezadovoljna.
Mala nigdi ne zeli osta place svima nakon uru. Sutra ja i mm idemo na pir to ce bit turbo mega zanimljivo. Ici cemo oko 6 pa cu je doc stavit lec i vratit cu se dokle budem mogla. To ce biti teski fijasko hahahajaaj.
Mm je rekao da nikako nismo sami i nemamo vremena za sebe, da nas dica stalno prekidaju ako nije beba onda je ova starija. Hahahahahah a sta cu. Sta je tu je nadam se da ce bit bolje. Trenutno su djeca na prvom mjestu😂😂😂😂
Na jesen sam mislila ici radit ako bude koja zamjena duza isla bih cak od 9.mjeseca da ne propustam. Ali bude li ova jos sisala.... pinky kad ti planiras povratak na posao? 
Sta se tice vrtica u nas su upisi vec zavrsili i tolike su guzve da tvoj D ovdje sigurno ne bi dobio jaslice. Ja cu svoju sljedece godine budem li radila. 
Cure druge drage javite se



(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 2341
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
27.7.2018 14:08:18   
PinkyFunkyBirdy
Draga belina, ma koliko vidim tvoja slatkica super napreduje! Bravo za nju! user posted image user posted image user posted image
I meni je super kako se sami zaigraju pa ne moramo stalno stajati nad njima. Odlično mi je kad D baca neku igračkicu (poklopac, lopticu, bilo što što je malo a jako zvonca) i onda ide do nje i opet ju baci i tako se zabavlja. user posted image
Da, D bi trebao imati malo veću kilažu, ali konstantno dobiva (ne gubi) pa mislim da je to najbitnije. Vidjet ću što pedica kaže.

Joj, za more ... pokušavam se pomiriti s činjenicom da moji klinci neće htjet ni ući. Ovaj veći je cica-boca i zbog svake sitnice plače pa čak dok ga tuširam na večer ako mu slučajno voda pređe preko lica vrišti kao da ga kiselinom zalijevam (nakon što smo 15min podešavali vodu da bude točno one temperature koja mu je najbolja u tom trenutku). A maleni je opet premalen i pitanje je kako će reagirati. A ja se veselim moru jer nismo bili prošle godine i volim plivati i opuštati se na plaži, no mislim da to neću doživjeti još par godina. user posted image Samo da mi nebude stresnije nego da nismo ni išli.

Moguće da se tvoja N isto češće budi jer joj zubići rastu. user posted image Trebalo bi ih sad malo ostaviti kad se počnu meškoljiti tijekom noći jer ponekad će se sami uspavati pa će im to postati normalno. Znam da je lakše kad im uvalimo sisu (i ja to još većinom radim), ali bolje je za njih, a na kraju i za nas jer neće toliko ovisiti o nama. Planiram kad se vratimo s mora ukidati noćna sisanja pa ću ga uspavljivati na rukama ili maženjem u kindaču no moram se psihički pripremiti za to. user posted image

Ja još ne planiram D nigdje ostavljat jer još uvijek jako plače ako netko nepoznat mu naglo priđe (pa čak i bake koje nije vidio neko vrijeme). Čak mi ni M ne želi ostati na praznicima kod baka i djedova. Previše su vezani uz mene. user posted image Vama želim lijep provod i da ostanete čim duže - obično djeca ni ne traže mamu ako ju ne osjete da je blizu pa moguće da će proći i bolje nego očekuješ. user posted image
Za akcijanje mi nemoj ništa ni spominjati ... ja više ni ne znam kako to ide. user posted image

Na posao ću se vratiti početkom 11.mj. Sredinom 10.mj. mi ističe roditeljni dopust pa moram nešto GO iskoristiti i onda se vraćam. Nisam baš presretna jer mi je sad s D super doma (s M sam ludila već doma tako dugo), ali sretna sam da imam posao pa ću se priviknuti.

I kod nas su upisi završili, ali oni vrijede za djecu rođenu do 31.08., a djeca koja su naknadno rođena nisu odmah primljena već ovisno o kapacitetima zovu kad se približi 1.g. djeteta. Tako su me i za M zvali u 9.mj. da bi krenuo kad napuni godinu dana, ali sad je grupa jasličara već dosta popunjena i možda ima slobodnih 4 ili 5 mjesta, a dobila sam info da ima puno djece koja su rođena u 9.mj. pa moguće da mi D ne upadne. user posted image Nadam se da su se neki prijavili u naš vrtić i drugi bliže poslu pa da će odustati od našeg jer neda mi se razvažati djecu u različite vrtiće. Ako ga ne prime morat ću raditi pritisak na njih, a to ne volim jer nisam takva osoba. user posted image

Mene ulovila neka lagana prehlada - nos se čepi i grlo me malo bolilo, ali najviše mi smeta taj pritisak u glavi već par dana. I noćas su svi tako loše spavali da sam se svakih sat morala ustajat pa sam danas kao prebijena. user posted image

Nadam se da će se druge cure malo javiti da čujemo kako napreduju njihovi bebači. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu belina)
Neposredna veza do poruke: 2342
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
27.7.2018 22:54:42   
KontesaNina
Evo mene na kratko. Bravo za vasu djecicu!

Mi smo prije dva dana slavili 11 mjeseci. Dug je 76 cm, tezina oko 9 kila. Sve je super, cjepljenje je proslo ko po loju, nikakvih problema poslije nije imao. Malo razdrazljivosti, ali to je sve. Sjedi prelijepo, danas se bas podignuo iz lezeceg polozaja u sjedeci i odusevio me time. Zovemo ga swifer jer se povlaci po podu i brise prasinu pa stalno peremo ruke i robicu. Ne pijemo nista osim sto sisa pa me to malo muci, posebno kod ovih vrucina. (dosli smo u Domovinu i divno mi jeeeee). Sisa sve u 16 i jos uvijek nisam dobila mengu pa sam zapravo presretna zbog toga. Ima 7 zubica, cekam da nikne i 8. navecer ide spavati oko 7 i spava nacelno bez prekida do pola 6, 6. tada je budenje, sto meni jako tesko pada. Po danu spava 2x po 15-20 minuta (sto mi isto tesko pada, hahahah). A raspored je otprilike ovakav:
budenje oko 6 i sisanje obje cice i dorucak, ili cokolino ili puding ili vocna (+zitarice) kasica.
oko 10, pola 11 ide suprotno od onoga sto je dobio za dorucak i sisanje i u najboljem slucaju tada malo odspava
rucak oko 13, trudim se neku krem juhu ili nesto sa mesekom, ribom
sisanje nekoliko puta
vecera oko 6, treci dio onoga od dorucka sto nije pojeo. Nista posebno ne govori, ali kad je neka frka pocne plakati mama, znaci da je povezao neke stvari. i da, vice mammm mammmm kad je gladan, presaladak je! i za 4 tjedna imamo veeeeliku festu, prvi rodendan! AJme, kako mi je proletilo!
Ono sto me muci je da jos ne zna stajati na nogicama i da ne pije vodu, a ono sto je opceniti problem je da nikoga osim mene i koji put svoga tate, MM, ne prihvaca u blizini i svima place. Sto je uzasan problem bio jer sam ovaj tjedan krenula zubaru da sredim zube, radim most. Ali polako se smiruje i prihvaca ih, samo da mene nema u blizini.

Eto., to je u najkracim crtama. Idem sada pogleati mjesec i onda malo jos vesti goblen pa u krevet =)

_____________________________

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 2343
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
13.8.2018 15:39:04   
PinkyFunkyBirdy
Drage moje, da vam javim da smo prošli tjedan u utorak bili na sistematskom i sve je super! user posted image
Imali smo 8570g i 74,5cm, a pedica je bila super zadovoljna da već ima 6 zubića, da puzi preko mjesec dana i kad ga je stavila na nogice čak je sekundicu stajao sam. user posted image Pišuljinca je isto uspijela prevući do kraja (što meni nije uspijevalo od onda kad je bio skroz mali) tako da je i to ok.
Zapisala sam ga za cijepljenje protiv pneumokoka pa to idemo 19.9., a mjesec dana nakon toga (baš na rođendan) imamo dogovoren sistematski i cijepljenje protiv ospica. Nakon toga ćemo mjesec iza valjda dobiti drugu dozu protiv pneumokoka.
Od onda se počeo sam dizati na nogice (doduše rijetko, ali ipak je krenuo) te jako voli stajati i kad ga hoću posjesti na pod on stoji i neda se. user posted image

M mi je od danas doma, pa ćemo sutra do mojih, a za koji dan kod muževih na par dana i drugi tjedan idemo na more. Tako da me neće biti na RR do 9.mj. kad se vratimo u normalu. user posted image
Uživajte u preostalom ljetu i ljubite svoje već velike bebice! user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu KontesaNina)
Neposredna veza do poruke: 2344
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
16.8.2018 23:31:36   
LourdessPadme
Pozdrav curke moje. Nikako se ja javiti. Mi smo vam super, M super napreduje,ima 9.5kg i 78cm. Napunili smo prvu godinu nedavno. Penje se uz namjestaj al nije zainteresiran za set_anje. Turbo je aktivan i juri po stanu ko na baterije. AD nas jos uvijek muci mada nam je more dosta pomoglo pa nije tako izrazen. Alergije su postojane,dosta sam limitirana pri izboru namirnica pa tu ludim. Cica je i dalje postojana 😂 super papa i voli sve osim banane 🤷‍♀️. Nadam se da svi gustate sa svojim velikim bebacima,tu i tamo skicnem samo nikako nista napisati 😅

_____________________________

29.07.17 stigla roda s najljepsim poklonom :D

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 2345
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
17.8.2018 9:09:31   
belina
Jutro!!! Evo mi se taman spremamo za kupanje. Bili 5 dana u skitnji, Zagreb, Zagorje, Lika... super nam je bilo. Bebacica ko izmisljena na putu. A i velika sestra tu pripomogne jer sjedi iza s njom pa je zabavi kad je potrebno. Ali uvijek planiramo voznju kad treba zaspat pa prespava bar pola puta. Jucer smo bili na sistematskom, doduse 10 dana prije nego napuni 9 mjeseci jer pedijatrica ide na GO. Sve je super, 8340 kg, 70 duga. Sjedi, pute, a sad se i dize uz kauc bez problema. Dva zubica, govori tata, mama, baba, pa pa i brlja na nekom samo njoj znanom jeziku. Jede dosta toga ali sve po malo, sisa je jos uvijek No1. Tila bi je skinit al ne prihvaca bocu. Ali evo sad na putu sisa spasava. Bez obzira sta mi je porodiljni do prosinca htjela sam vidjet hoce li bit koja duza zamjena pa je prihvatit🤓 to ce biti veselo. Lourdess nek si se uspila malo javit. Gustaj sa svojim malcem.Pinky do rujna te nece biti na RR? Onda lijepo uzivajte na moruuuu!!!

(Odgovor članu LourdessPadme)
Neposredna veza do poruke: 2346
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
23.8.2018 15:15:29   
KontesaNina
Evo mi za dva dana prvi rođendan! U ovo vrijeme su me prošle godine smjestili u sobu i bila sam na općem promatranju, ako se sjećate. A danas smo predzadnji dan na moru, uživamo, sunčamo se i kupamo i ne vjerujem da je prosla cijela godina! L je super, obožava kupanje u moru i jesti kamenčiće na plaži. Samo se bojim da koji opušak ne stavi u usta, a kamenčiće uspješno vadimo. U moru apsolutno uživa i muž i ja sa njime. Stariji klinci isto, ali njima je bilo jako tesko ici u more!
Proslava nam je u nedjelju, u muzevljevom kraju, onda smo jos tjedan dana u Domovini i lagano put kuće, početak škole, vrtica i svega drugoga. Cica je i kod nas No1, a sve ostalo je super! Počeo je jesti i našu hranu tako da je lakše sada kada ne trebam svugdje vuci kasice kad idem van.

_____________________________

M - moja princeza
J - mali princ
L- velika želja
A - kinder surprise

Neka bude volja Tvoja!

(Odgovor članu belina)
Neposredna veza do poruke: 2347
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
4.10.2018 11:50:35   
Jellyfish
Bok drage mame!U trudnoci sam pratila forum i znala napisati koji post prosle godine.Sad smo veliki, 10 i pol mjeseci ima sincic, puze, uci zvakati, pomalo hoda uz pomoc nasih ruku :))Sve vas pozdravljam!

(Odgovor članu KontesaNina)
Neposredna veza do poruke: 2348
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
10.10.2018 11:43:36   
mali andeo
pozdrav cure !!!

sretan ročkas sa zakašnjenjem malenom Kontesa Nina !
i tvome Lourdess sve najbolje !
neka su živi i zdravi !

evo našla 5 min skuzhala kavicu i ajde idem vidit šta ima ...iako je tiho ovdje ,vjerujem da imate pune ruke posla ko i ja !!

moja E je napunila godinu dana ...krenula je na prilagodbu u jaslice ,
lako ostane ,plače jedino kada mene vidi ...
veli teta da je jučer zaspala za ručkom za stolom !!!eto i to smo doživjeli ,
ima 10 kg i 80 cm... velika je cura !
priča svašta mama,tata ,baba ,deda ,faja (hvala)papa,pavati,duda ,papati...uglavnom pričalica je..
to je vjerojatno prednost starije seke !

i da ,ne spava još uvijek noć...budi se nom stop ...
efektivno spava možda 1h u komadu,ja više ne znam kak ona i ja to guramo !

ja sam počela ranije raditi ,novi posao mi se pružio tako da mi je bila prilika !
teško smo se razdvojile..ali zato smo ne razdvojne doma kad sam !

inače bila sam sigurna da ćemo po bebu broj 3,ali trenutno ne...
ako jednog dana odlučimo ,ali teško !
e nam je prezahtjevna beba,ne spava ..kako sam ranije pisala od baka nemamo pomoći i to je to..
sama bez njihove pomoći mi je teško ..

pišite malo kako su vaši jednogodišnjaci sada ...



_____________________________

moja mišica 05.04.2012.

1. ICSI -beta 1.32 :(
2. ICSI biokemijska :(

Čuda ipak postoje ,imamo +

http://www.fertilityfriend.com/home/4f1d4c
https://www.fertilityfriend.com/pregticker/4f1d4c

(Odgovor članu Jellyfish)
Neposredna veza do poruke: 2349
   RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018
11.10.2018 8:53:23   
Jellyfish
Cestitke svima koji imaju rockas :)Mi cemo za mjesec i pol slaviti!Cure jel vasi jednogodisnjaci hodaju?Moj je jos nestabilan iako hoda uz namjestaj, doduse ko pijanac :DI ja se vracam ranije na posao, tata je preuzeo porodiljni..Nadam se da ce biti sve ok!!Spavamo noc uz 1-2 budjenja i takoPozz svima!!

(Odgovor članu mali andeo)
Neposredna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 93 [94] 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 93 [94] 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!