ninolina -> RE: izdojiti - spremiti (2.1.2009 12:37:49)
|
Ma možeš i one su sterilne samo ih moraš dobro zatvoriti Mjesto Temperatura Rok trajanja izdojenog mlijeka Sobna temperatura 15 °C 24 sata 19-22 °C 10 sati 25 °C 4-6 sati Hladnjak 0-4 °C 8 dana Ledenica - unutar hladnjaka 2 tjedna Ledenica - u posebnom dijelu hladnjaka 3-4 mjeseca Duboko smrzavanje -19°C 6 mjeseci Vrećice u koje se sprema izdojeno mlijeko imaju klipsu za zatvaranje i naljepnicu na koju se napiše datum kada je mlijeko izdojeno i količinu koja je izdojena, jer kad se mlijeko zamrzne teško se naknadno pogodi koja je količina unutra. Onda kao dobar skladištar na vratima hladnjaka takodjer ustrojiš jednu tabelicu i uredno kada staviš mlijeko na zamrzavanje, napišeš datum i količinu izdojenog mlijeka. Mlijeko se lako odmrzava. Par minuta prije upotrebe, vrecica se stavi pod mlaz mlake-tople tekuće vode. U bočici mlijeko se malo protrese, da se masnoća koja se ponekad skupi na površini, rasporedi. Jednom odmrznuto mlijeko, više se ne zamrzava, a ako postoji višak koji dijete nije popilo mora se baciti.
|
|
|
|