Rijecko rodiliste (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Rodilište



Poruka


Ivonamalab -> Rijecko rodiliste (16.8.2014 12:36:35)

Termin mi je za mjesec dana i pomalo pakiram torbu za rodiliste... Zanima me da li je potrebno nosit izdajalicu....i ako netko ima iskustva s rijeckim rodilistem neka malo napise kako je to tamo:):)




scarlet -> RE: Rijecko rodiliste (16.8.2014 19:51:03)

Prije 5 godina sam rodila pa nije bas svjeze pamcenje oko detalja. sto se tice izdajalice ponesi svoju za svaki slucaj ja ju nisam koristila...imala sam puno toga spakiranoga na kraju sam bila u njihovim spavacicama i znam da su mi koristile one jednokratne gace i naravno ulosci...nesto za osobnu higijenu a torbu za bebu mi je muz donio na dan odlaska onda su mi bebu u to obukli do tad su svoje koristili. obavezno ponesi nesto u cemu ces stajati pod tusem. meni su crocsice bile super jer mi se nije u njima klizalo dok u japankama je. nisam htjela bosa pod tus. sestre i doktori su uglavnom svi ok, tu i tamo se nadje neka neljubazna sestra ali ne brini bas te briga. ja sam bila sa svima uglavnom ok i oni su ljudi...
to je sve cega se mogu sjetiti. slobodno me pitaj ako te jos nesto zanima mozes i u inbox.




stela07 -> RE: Rijecko rodiliste (17.8.2014 8:09:30)

Drage mame,
ja sam mama dvoipolgodišnjeg dečka i trenutno čekam drugu bebu koja bi trebala stići na Novu Godinu.
Trenutno pišem magistarski rad i potrebna mi je Vaša pomoć. Nije ništa komplicirano samo bi mi trebalo ispuniti anketu. Potrebno mi je 100 ljudi a ja se žurim diplomirati prije nego što mi dođe beba. Hvala Vam! Evo linka.
https://docs.google.com/forms/d/1FOHH7RDlNXJkfXBQE19wk-b-Eov0YkLuDzMmVGq21Ho/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link




sretnaz -> RE: Rijecko rodiliste (18.8.2014 0:22:15)

Rodila sam u Ri prije 2 godine i nedavno, 24.06. Iskustvo je pozitivno, a u dvije godine se dosta toga promjenilo. Oba puta poštivali su moje želje što se tiče poroda.

Sa mnom u sobi je bila žena koja je rodila blizance dosta prije termina i koristila je njihovu izdajalicu, i to neku ful dobru, a svoju je držala u torbi. Iskreno, mislim da izdajalicu uopće ne treba kupovati. Sina sam dojila 15 i pol mjeseci i nikad se nisam izdajala, i sad dojim i izdajalica mi ne treba. A ako ti zatreba uvijek ju netko može ići kupiti.

Prije dvije godine bila sam u njihovim spavaćicama, a nakon dva dana u svojoj. Ovaj put sam i rodila u svojoj i bila stalno u svojima, jer su imali gužvu pa nije bilo čistih. Pitala sam i čistu tetru za staviti ispod glave bebi pa nisu imali. Tako da nije loše da imaš i koju tetru, ili bar reci mužu gdje stoje da ti donese. Rekla je medicinska sestra da smijemo presvući bebu ako želimo ali moramo imati svoje pelene. U rodilištu se bebe presvlače 3x na dan (nisam 100% sigurna)
Pametno je da si spakiraš kekse, sok... jer veliki je razmak između večere i doručka, a može ti se dogoditi da rodiš po noći i onda nikako dočekati doručak.




Ivonamalab -> RE: Rijecko rodiliste (18.8.2014 14:30:34)

Hvala vam sto ste podjelile svoja iskustva :) nadam se da ce i moje iskustvo bit pozitivno[sm=smiley36.gif]




Ivonamalab -> RE: Rijecko rodiliste (15.10.2014 10:08:09)

Evo da podjelim s vama svoje iskustvo u rijeckom rodilistu. Jednostavno nemam rijeci kojom bi opisala... Svaka cast doktorima i sestrama sto su bili uz mene i stoxsu bili toliko ljubazni da ni u jednom trenutku nisam osjetila strah... Osobito hvala dr Sindiku i sestri Leli! Evo ovako je kod mene mene to bilo..
Termin mi je prosao i isla sam u rijeku na pregled, bila sam otvorena 4 cm i ostavili su me u bolnici. Nakon 3 dana dr mi je rekao da ce inducirat porod! Poslalo su me u radjaonu i stavili mi drip medjutim ja nikakve tridove nisam dobivala i nakon 5 sati su me poslali nazad na 4 kat, s objasnjnjem da me nezele forsirat i da cemo ujutro probat s gelom. Ja vec sva uplasena nervozna keda cekam sljedeci dan da se napokon toga rijesim. I dosao je i drugi dan 8 ujutro i stavili su mi gel, govori doktor da bi za 2 sata trebalo pocet djelovat a moze i prije. Medjutim proslo je 6 sati od trudova ni t:).. Doktor me zvao da me pregleda ja otvorena 8 cm i hitno za radjaonu,dole mi ponovno davaju drip i nakon 15 min pocinju bolovi jedan za drugim mislim da umirem:) s jedne strane muz s druge strane sestra Lela koja
mi je pomogla i neznam kako bi bez nje uspjela od srca joj hvala:). Nakon pola sta sata trudova vodenjak mi je puknuo i tek tada sam vidjela sta su pravi bolovi. Dolazi dr Sindik u govori posto je beba na zadak da ga moram slusat koliko god tesko bilo, uspijela sam se skulirat i ustedotocit se samo na njegove rijeci.. Dolazi sljedeci trud slusam doktora i odradim kako treba, nije proslo par sekundi dolazi novi trud i doktor govori tiskaj najjace sto mozes i nakon par sekundi moj andjeo je bio vani.. Taj osjecaj je neopisiv ,do prije par minuta noja princeza je bila u meni a sada je na mojim prsima:-D
Jos jednom od srca hvala dr Sindiku i sestri Leli na njihovoj ljubaznosti i pomoci.
Nadam se da ce svaka od vas imat ovako pozitivno iskustvo:-D




FIGICA FIFINANKICA -> RE: Rijecko rodiliste (4.12.2014 0:12:16)

ja bila jako zadovoljna,divni su svi :)




Tia00000 -> RE: Rijecko rodiliste (8.12.2014 20:55:15)

Lijepo je pročitati dobra iskustva, i ja ću u Riječko za 2 i pol mjeseca, nadam se da će sve biti u redu.




FIGICA FIFINANKICA -> RE: Rijecko rodiliste (11.7.2015 23:35:11)

Kakva je sada situacija tamo? bila sam prije 4 i pol godine i sve 5




Tia00000 -> RE: Rijecko rodiliste (16.7.2015 19:37:12)

Sve pohvale za rodilište u Rijeci, divno iskustvo, puno bolje od očekivanog.




Stranica: [1]