Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i hranjenje bočicom

[Anketa]

Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno?


Ne
  20% (1)
Da
  80% (4)


Ukupno glasova: 5
(Posljednji glas : 30.9.2014 22:53:17)
(Glasovanje traje do: -- )


Poruka


elina -> Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno? (18.4.2014 16:41:50)

Pomoc!!!velika mi je zelja dojit,i evo proslo je 4 mj.da uspjevamo bez nadohrane!inace su mi prsa bila mekana,odn,nikad puna da bi i znala koju sam joj zadnju dala(morala sam pisat na papir L-D),al u zadnje vrime su sve to meksa i sve to praznija(barem se tako cini)! ona jede,nesto izvuce,i to dok je otpustanje mlijeka,onaj mlaz,posli stane i nesto vuce-vuce i kraj...5 min i gotovo.....Jedem,pijem cajeve neznam sto sve ne al neznam kako da malo "napunim" ta prsa!ima li tko koji savjet ili slicno iskustvo!!!???




evanoi -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (20.4.2014 20:58:23)

jedino što znam jest da ako ima malo mlijeka, da je dobro puno piti tekućine (ne moraju se piti samo čajevi; može i voda, mlijeko...) i da što bebač više cica, to će mlijeko više nadolaziti. barem je tako u većini slučajeva. jede li uvijek isti (sličan) broj obroka?




ruwenzor -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (22.4.2014 9:59:13)

Opusti se, pazi na svoju prehranu, puno pij, odmaraj i stavljaj ju što više na prsa, zaboravi čajeve, kapi i pripravake, to su sve gluposti, nit škode nit pomažu puno kaj se količine tiče
Btw s prvom curkom sam imala puno (pre)više mlijeka pa su mi cike bile ogromne i tvrde prvih par mjeseci dok se nije malo skockala ponuda-potražnja (dojila ju 13 mj), sad s drugom bebicom (7 i pol mj) su manje i mekše od starta a mlijeka uvijek ima dovoljno za njen obrok i još ostane, makar izgledaju jadno, tak da po mom iskustvu mekana dojka nije indikator da fali mlijeka.
Možda se tvojoj bebici jednostavno ne da vuči, jer u startu ide lakše pa pred kraj sve više treba vuči da izvuće zadnje mlijeko? Probaj sa kompresijama dojke pred kraj dojenja, tj. kad vidiš da ne curi više jako i da se smanjio mlaz lagano masiraš i pritišćeš tamo gdje ti se čini da još ima (meni obično ostajalo još sastrane, ispod pazuha pa malo niže)
Sretno




keyt -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (22.4.2014 11:55:03)

Elina, ne brini, imaš mlijeka. To što su ti dojke mekane i nemaš više dojam da su pune mlijeka samo znači da se regulirala ponuda i potražnja, odnosno, bebica ti pije točno onoliko koliko joj treba. Moja 21-mjesečna cura i dalje doji, cice su odavno već mekane, a nju redovito slušam kako pije, tj. guta mlijeko. Ja sada razmišljam o polaganom odvikavanju do ljeta, pa ću baš otvoriti novu raspravu po tom pitanju.




elina -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (23.4.2014 8:32:00)

Jutro svima!fala na utješnim iskustvima.....jučer mi je tražila svakih sat,sat ipo.....na dane....neznam jel to taj famozni skok u razvoju....a može biti i da je ljena....dok traje otpuštanje sve je 5,čim popusti e već se mrda,baca noge itd....sinoć sam joj ponudila i drugu,prije spavanja...pojela je obje,i kad sam ju makla,tražila je još .....da imam treću dala bi joj i nju[sm=smiley36.gif].....




keyt -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (23.4.2014 9:08:29)

Je, skok u razvoju, ne brini. Događat će se s vremena na vrijeme, moja je tako znala periodično non stop bila na cici.




kisica -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (23.4.2014 10:38:51)

Ne brini, dojke su mekane jer dojiš dugo, potražnja i ponuda su konačno uspostavljene i to je to. Beba možda jede krače nego prije, ali jede brže, i jače vuće.
Ja imam bebu od 3 mj., isto su mi dojke kao prazne, osim kad navečer sisa oko 22, pa onda do jutra do 6 ne, onda budu baš pune, inaće su mekane. Beba napreduje super, 1 kg po mjesecu, tako da znam da imam dosta mlijeka.
Samo ne brinite i dojite i dalje.




elina -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (23.4.2014 12:43:29)

Zanima me,dal ako mi ne pojede baš sve,dal da se još malo izdojim,ako uspijem?! Jer kad prestane to otpuštanje ona u 90% slučajeva prestane jest,pa ono najmasnije mlijeko " ostaje", i strah me da se ne smanji proizvodnja!?!




keyt -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (24.4.2014 9:14:33)

Elina, dojenje nije znanost, pusti priče o masnijem početku, vodenastijem kraju itd... nego se lijepo opusti i doji, zdrava beba najbolje zna koliko joj treba mlijeka. Dobro ti je Kisica rekla, ako ti dijete lijepo napreduje i zadovoljno je, ne brigaj [sm=smiley1.gif]




elina -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (25.4.2014 8:08:22)

[sm=smiley31.gif]fala ti na "ne brini"....baš me drmne ta riječ i osnaži.....byyy[sm=smiley20.gif][sm=zz_dance.gif]




kisica -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (25.5.2014 14:35:27)

Ma nema potrebe, samo neka papa kako ona hoće..jer ako ti izbaci dojku onda se najela i sumnjam da bi htjela još na bočicu popit.




Zvonki -> RE: Mekane dojke!!Ima li mlijeka dovoljno??? (24.6.2014 8:01:07)


IZVORNA PORUKA: keyt

Je, skok u razvoju, ne brini. Događat će se s vremena na vrijeme, moja je tako znala periodično non stop bila na cici.


Slažem se!




leot -> RE: Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno? (22.7.2014 18:40:25)

Moja curica je na dohrani,odnosno na adaptiranom mlijeku nakon sta je bila na cici puna dva tjedna od rodenja. Dojke su mi nakon svakog podoja-posto je cicala svakih 40 min do max 1h bile prazne,odnosno mekane.Nisam imala dovoljno mlijeka za njene potrebe.
Sad ju hranim svaki drugi obrok sa AD,odnosno sa ciciom i navecer dobije AD pa bolje spava.
Cice mi sesad sada pa ima pravi obrok na cici i najvaznije nije gladna.
Ja sam pocela piti caj od komoraca (pravi) i kupila sam hippov i za sad mi pomaze da mi se mlijeko radi brze i vise.




mimee -> RE: Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno? (22.7.2014 23:18:08)

hm..a sto ako se potrefi kao meni lijeni cickaros koji kod svakog podoja zaspi nakon 5-10min cicanja, skoro nikada nemam let down tj jako rijetko osjecam te trnce i uvijek nakon podoja kada jace stisnem ide jos mlijeka i mogu jos bar malo izdojit?
Beba ima 3 mjeseca i na mom je mlijeku+bočica adaptiranog dnevno. Zbunjuje me to sto bi adaptiranog mogao jesti po obroku i 150-170ml, a znam da ako sisa 5 min aktivno da nema sanse da je posisao ni pola toliko, a kamoli dosao do masnog mlijeka. Kompresije i razbudjivanje bebe ne pomazu, posisa jos 2x i opet zaspi.
Da napomenem da ima puno, preko 10 popiskanih pelena dnevno, a kaka svaki 11.dan. Od poroda nikada nije kakao svaki dan i nista sto sam pokusala nije tome pomoglo :/




ma re -> RE: Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno? (23.7.2014 14:35:52)

Pozdrav

Ja isto sve sto čitam piše da sto je vise na cici to je vise mlijeka.. Meni je desna mekana kao da u njoj nema mlijeka a malena cica 15ak min.. Inače ona mi ima 7 tjd i isto smo nakon dva tjd išli na adaptirani jer je prestala dobiva na kilazi.. Počeli smo sa 60 ml i cca 5 bočica dnevno a sada smo ostali na 60ml ali pali na dvije bočice dnevno s time da od te dvije nekad popije samo 20ml.. SAD si razmišljam da ukine m i te dvije al me strah da ce biti gladna??[sm=zmeden.gif]

Ono sto sam razmišljala je kupiti mamine kapi al ne znam da li to djeluje??




elina -> RE: Mekane dojke! Ima li mlijeka dovoljno? (24.7.2014 11:45:15)

Ovo sam napisala kad je imala 4 mj.,a evo sada odn. jucer napunila 7 mj.i dojimo!! KOliko god sam se "bojala" da nema dovoljno mlijeka sad vidim da je to bio sam strah! kod mene je bilo to što sam dugo čekala na to famozno otpuštanje, a kako joj je to bilo jednino" sredstvo" hranjenja uvik sam bila napeta oče li joj biti dosta?da ne bude gladna!?stalno je tražila i to me stvarno iscrpilo ali vridi....ugl. kad smo počeli s dohranom, sa 6 mj. sve mi je poslalo lakše.....manji pritisak da ovisi samo o mome mliku(iako postoji ad), pa mi sada brzo dolazi do otpuštanja(jer nisam opterečena) i sad je lakše! Drago mi je da sam uspila! Sad joj npr. navečer napravim bebimil sa rižolinom i to pojede i naravno prsa su odma iza....dajem joj ad jer ako joj ne dam stalno mi se noću diže i traži jesti što je koma, al ne sekiram se jer su joj i dalje prsa hit i na raspolaganju[sm=smiley36.gif]
Ma re.....ima mlijeka.....i meni je jedno kratko vrime jedna bila "manja i mekša" od druge ali se normaliziralo... samo ju triba nudit po redi...liva pa desna[sm=smiley36.gif]itd....ne zanemarivat ju!probala sam te mamine kapi ali jednu bocu koja traje jakooo malo....i to mi je bio skupi sport pa sam pila čajeve,anis, i sve moguće za poticanje milka,al ipak je najbolja voda.....i BIT OPUŠTEN, što znam da je lakše reći nego napravit...sretno[sm=duda.gif]




Stranica: [1]