Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Posvajanje djece



Poruka


sparkle -> Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (14.7.2013 17:55:36)

Drage buduce i sadasnje mame (takodjer i sve zene ili cure koje to zele) nalazim se u zivotnoj situaciji gdje sam skrhana od boli i tuge i ne znam sto da ucinim.. Ispricavam se unaprijed na malo duzem uvodnom postu ali zelim vam samo reci istinu i nesto vise o sebi..naravno da su misljenja uvijek podijeljena i ne zelim sad kriviti nikog drugog za ovo sto se meni dogodilo vec sam i ja sama kriva koliko i drugi.. zasluzila sam kritike koliko i sazaljenje..

Imam uskoro 31god i rodjena sam u Dalmaciji tocnije Zadar,kad sam bila dijete tj. 9god poceo je rat i moja cijela obitelj je izbjegla prvo u Knin a kasnije '95 u Vojvodinu. Sve sto smo imali u Hr nam je poruseno do temelja no sad prica o izbjeglistvu i taj dio mog zivota je nepotreban pricati..uglavnom ja sam zavrsila srednju skolu u Srbiji i sa nepunih 19god odlucila se otici iz nje jer nemam bas lijepa sijecanja na sve sto je bilo ni tamo.. Otisla sam sama u Svicarsku gdje nisam imala rodjake niti poznanike vec sasvim slucajno nasla jednu obitelj iz ex Yu kojima sam cuvala dijecu.. od tog ljeta 2002 do dana danasnjeg sam se tako snalazila sama,prolazila sito i reseto,radila i borila se sama samcata i bez obzira na sve nisam uspijela srediti svoj status tj dobiti sve potrebne vize zato jer je jedini nacin za to bio i jos uvijek je ako se udam a ja sam iskreno i naivno vijerovala da cu sresti svog "princa" i da ce sve ici na jedan iskren i normalan nacin a ne zbog neke koristi i kompletnog sredjivanja samo mog zivota..

znam da ima tisuce ovako tuznih prica kao moja gdje su ljudi dozivljavali probleme i samo negativno ali nisam jos zavrsila moju pricu..prije mjesec ipo dana mom tati je pronadjen rak debelog crijeva kao i jetre..operiran je i sad jos uvijek ziv ali pitanje je dokle.. moja mama ne radi niti oni oboje imaju penzije... oni su godinama prodavali na pijaci sto ustvari moja mama i sad radi cisto da bi imala najosnovnije..brat je zaposlen u skolstvu i dobija placu 2 puta u godini tako da i oni se pitaju kako ce sad pogotovo sa tatinom novonastalom situacijom..

a ja.. ja sam drage moje ostala trudna sa covijekom koji ne zeli ni da cuje za dijete.. u pocetku mi je skidao zvijezde sa neba i govorio kako zeli samnom obitelj i buducnost..govorio da me voli svaki dan i ja glupa i naivna vijerovala sam da je napokon to onaj pravi..poceli smo zivjeti skupa i nakon niti mjesec dana upoznala sam njegove roditelje.. oni su me prvo izljubili,ismijali se samnom a nakon par dana kad im je rekao kako sam ja ovdje tako dugo godina bez papira otjerali su me kao psa i pretnjama sam morala prestrasena otici od njega.. on je u pocetku plakao samnom i govorio kako ne moze da izgubi svoje roditelje i familiju jer jer vec imao neke svadje u proslosti,pricao kako ce mi pomoci i da ce me cekati kad sredim te papire ali kad je cuo da sam trudna i on sam je postao kao i oni.. rekao mi je da imam dvije mogucnosti a to su 1. prekiniti trudnocu sto prije 2.mogu ja zadrzdati dijete ali kad se rodi on ce svijet prevrnuti i sve uciniti da dobije starateljstvo nad njim jer ja i onako nisam sposobna financijski..

sto reci nakon ovog svega.. [sm=smiley13.gif]

meni je san da budem majka i imam svoje dijete..nakon muke sa hormonima,stitnjacom i prosle godine izostankom mjesecnice od cak 8 mjeseci ovo mi je mozda zadnja sansa za to.. mozda ako prekinem sad vise nikad ne budem u mogucnosti da zacnem dijete jer nije meni tako malo godina a nakon ovolikog stresa i uzasa prozivljenog kako vijerovati u nesto bolje..

ja u hrvatskoj kao sto rekoh nemam dom,nemam ni gdje zivjeti..nemam zdravstveno,nemam nikoga.. jedino sto me veze za Hr jeste ta putovnica i to sto sam se rodila i zivjela kao dijete.. moji su jos uvijek u Vojvodini i jedino sto od njih imam je mamino razumijevanje..brat mi kaze da trebam prekinuti trudnocom jer kud cu ja jos sa dijetetom..kako prehraniti sebe i njega.. u takvoj situaciji ocu dijeteta nece biti niti malo tesko da mi uzme dijete s obzirom da je on drzavljanin Svicarske i ovdje ima posao,stan i svaku prednost za razliku od mene..

jos jednom oprostite na ovako opsirnoj prici o sebi ali u ovom trenutku doista ne znam sto da uradim sa sobom..bojim se svega sto dolazi sto bas sve prolazim sama a nikog nije briga zamnom niti imam bilo koga da me zastiti..zagrli..

PS. nisam znala gdje otvoriti temu ali u svakom slucaju ja bih bila najsretnija zena na svijetu da mogu nastaviti normalno trudnocu i zdravo se poroditi ali takodjer zadrzati dijete.. samo sto sam ja bukvalno na ulici bez igdje ikoga..ja uopce kao da ne postojim jer tolike godine sam negdje neregestrirana..

sto bi vi ucinile na mom mijestu?




perlica55 -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (14.7.2013 19:24:51)

Sparkle draga, pročitala sam tvoj post i
ostala bez teksta [sm=smiley13.gif]
Uopće ne znam što ti napisati. Jako tužna
životna priča, vjerujem da ti je teško.
Sada moraš sjesti, smiriti se i odlučiti
SAMA, što učiniti i kako dalje! Glupo mi je
dijeliti ti bilo kakve savijete. Iskreno ne znam
što bi učinila na tvom mjestu.
Želim ti sreću u životu, što god da odlučiš [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




sarah_zg -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (14.7.2013 21:10:42)

O, draga moja, nisi u nimalo zavidnoj poziciji. Teške su to stvari za odlučiti.
Ne znam jesi li čula za patera Marka Glogovica? Proguglaj malio. Ako odlučis zadržati dijete, možda je to svijetli trag u tvojoj budućnosti. Ja te mogu spojiti s njegovom udrugom. Možeš bit kod njih dok se ne snadjes, a sigurna sam da ćeš se s vremenom snaći! U Hr svi, i nezaposleni, imaju pravo na zdravstveno osiguranje, a oni u udruzi Betlehem imaju i psihologe i pravne savjetnike tako da ne bi bila sama i ne bi se sama trebala brinuti oko tih nekih stvari. Ma sto odlučila, neka ti je sa srećom! Na ovim stranicama ćeš uvijek naći podršku. Drži se!




sparkle -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (15.7.2013 8:27:41)

hvala vam puno na javljanju [sm=smiley27.gif]

moja trudnoca je tek sami pocetak i jesam bila vec 2 puta kod ginekologa koji mi je rekao kako jesam trudna ali je toliko prerano da se ne vidi nista na UZ (inace sam imala cikluse u zadnjih par mjeseci na svaka 32 dana i kad sam bila kod gin. zadnji put je tek bio 35 dan ciklusa)..

idem opet u srijedu popodne pa cu onda biti 100% sigurna jeli trudnoca normalna i zdrava.. moje srce i moja osijecanja su naravno na strani dijeteta i ja toliko zelim da zadrzim trudnocu jer sam sve te godine iza sebe tj. preko 10god posve sama..ja ne znam sto je imati obitelj i nekog pokraj sebe jer sam vam vec rekla kako mi je dijetinjstvo unistio taj rat,kad sam malo porasla opet izbjeglistvo a vec kao curica i samo sto sam napunila 18god sam se odlucila otici od roditelja opet u nepoznato i gdje nemam niti poznanike niti rodjake ma nikoga..

toliko sam preplasena od svega da vam ne mogu opisati..ako je meni razlog to sto sad nemam gdje stanovati i od cega zivjeti da ne rodim dijete ne znam kako cu ja ovo sve prezivjeti i nastaviti dalje..za koga da se borim vise.. jesam guglala i naisla na udrugu "djetesce na sunasce" te sam i njih kontaktirala i napisala im e-mail a planiram i sutra otici ovdje u socijalno te njima pokusati objasniti situaciju jer otac dijeteta meni prijeti kako bi on meni oduzeo dijete.. da prolazim svu patnju i ako mi je neka udruga u Hr spremna pomoci pa kad se rodi dijete da ovo zlo od covijeka dodje i uzme ga jer je ima stan i posao sama pomisao na to mi je uzasna.. ja sam ta koja je njega preklinjala da barem razmisli o samom cinu tj. prilici da imamo dijete i to njegovo ponavljanje kako se ne zeli ozeniti pa mene apsolutno ne zanima udaja niti da bi on meni nesto kao pomogao.. jedino vazno u cijeloj ovoj prici je to neduzno dijete i dar od Boga.. on je taj koji non stop ponavlja kako se moram rijesiti dijeteta jer ga nece i ne zeli a onda dodje sa rijecima "zadrzi ali kad ga rodis ja cu ti ga uzeti".. sto reci na ovakvu osobu.. [sm=smiley19.gif] znam da ima tisucu primjera gdje su muskarci u nizem rangu i od samih zivotinja i to onih krvolocnih ali pitam se zasto sam ovakvo nesto zasluzila.. samo sam zeljela ljubav i obitelj..

sarah_zg rado bih stupila u kontakt sa udrugom Betlehem.. ja sam spremna i osobno gladovati da bi moje dijete zivjelo.. moja mama me razumije i kaze mi da uradim sto god ja zelim..ona mi jedino moze pomoci moralno i rijecima...takodjer mi je rekla "bice ti zivot pakao" znam da ce mi zivot biti a bio je i do sad.. sto ce mi donijeti to da se rijesim trudnoce i abortiram..cisto sumnjam da cu ikad vise biti sretna.. brat mi na sve kaze "ja prvi nikad ne buh bio sa zenom sto ima izvanbracno dijete".. najiskrenije potpuno mi je svejedno hocu li ikad imati nekog pokraj sebe da mene voli zbog toga sto sam i kakva.. da vise nemam partnera ili muza zato sto imam dijete mi i nije tako vazno.. u cijeloj ovoj prici i mom zivotu je jedino vazno to dijete i biti mu majka..

ja sam inace radila kako dadilja godinama i koliko sam voljela tudju dijecu je neopisivo a kako onda da odbacim svoje.. [sm=smiley13.gif]





sarah_zg -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (15.7.2013 8:58:01)

Za početak, pošalji im ovu priču na udruga.betlehem@gmail.com. Oni imaju nekoliko kuca po Hrvatskoj za majke koje su u tvojoj situaciji. Ne znam kako bi te taj čovjek našao i otkud mu pravo uzeti ti dijete. Ne trebaš nasjedati na takav tip zastrasivanja. Mislim da to čini jedino iz razloga da te uplasi pa da abortiras. A ovo sto govori tvoj brat, isto ne bih slusala. Ni prva ni zadnja koja se skrasila s djetetom. Nitko ne može znati sto budućnost nosi.

Evo ti jos jedan kontakt: Tajnica Udruge, Nevenka Šoštarić
095 5545102
nena.sostaric1@gmail.com
Sigurno će ti se netko javiti i ako nista drugo pomoći ti savjetima, a i ukazati na pravne mogućnosti koje imaš.
Imam i br od patera Marka, ako ti se nitko ne javi, rado cu ti poslati.




daxy -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (15.7.2013 9:20:14)

sparkle ja imam dojam da si ti unatoč svemu ipak odlučila zadržati to dijete,barem po tvom pisanju sam to zaključila,ako postoji i trunka sumnje mislim da kad čuješ kako kuca srce u tvom trbuhu,nećeš niti trenutka razmišljati o tom pitanju.

Ako odlučiš drukčije,nitko te ovdje neće osuđivati.

Poslušaj sarahzg i pošalji tu priču udruzi,pošalji na sve adrese i sve udruge koje postoje u Hrvatskoj. Ako ti imaš Hrvatsko državljanstvo,kad rodiš i tvoje dijete ga dobiva,što jako otežava njemu da dobije to dijete. Nek me netko ispravi ako griješim.




evanoi -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (15.7.2013 14:54:13)

i ja mislim da je riječ o zastrašivanju... čovjek koji neodgovorno postupi prema ženi kojoj skida zvijezde s neba prije trudnoće, čini mi se da nije sposoban biti odgovoran za dijete... a tvoj brat moram reći da ima primitivno mišljenje; živimo u 21. st. u liberalnom svijetu... ne bi bila ni prva, a ni zadnja samohrana majka... bitno je da uspiješ prvih godinu dana u čemu ti možda mogu pomoći neke od gorenavedenih udruga, a kasnije bi možda mogla pronaći i neki posao i nekako izgurati... nije ti lako, ali nitko ne zna što donosi život... kako bilo, imaš još vremena za razmisliti i promisliti jer odluka je samo tvoja. budi hrabra, odlučna i ne daj se, ne daj da te itko uplaši!! drži se!




sparkle -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (15.7.2013 17:25:13)

jucer sam pisala e-mail udrugi "djetesce na sunasce" i vec danas dobila odgovor da im se mogu javiti u svako doba! takodjer jos jedna internet stranica tj. forum gdje sam im se obratila dali su mi savjete i neke informacije..

imati zivot u sebi i sama pomisao da kroz 9 mjeseci mogu svoje dijete drzati u rukama je neuporedivo sa nicim..moj brat to gleda sa druge strane i mozda samo kao neki tipican balkanski muskarac..ja se pitam hocu li biti slobodna i sretna ako prekinem trudnocu..iskreno ne vijerujem jer sad sam zrela zena i meni je 31god..drugacije sam ja razmisljala sa 20 ili cak 25 nego sad.. ako sam godinama radila kao dadilja i ja vam se ne mogu napricati prica o djeci koje sam vodila racuna koliko sam se samo sa njima smijala i igrala.. pa nedavno tj. od prosinca 2012 sve do pocetka svibnja ja sam zivjela i radila kod jedne obitelji sa dvoje djecice tj. curica od 4.5god i djecak od 3god. za samo tih 6 mjeseci sto sam bila kod njih toliko smo se zblizili kao da sam im ja neki rod a ne samo cura koji brine da li su dobro jeli i izigrali se ili vjezbali pisati.. i kako onda sad sebi narediti da prekinem moju trudnocu i to kako ce mi biti bolje ako nemam svoje dijete.. tesko je i pretesko uopce razmisljati o tome..

otac mog dijeteta je kukavica i neodgovaran ali koliko je on sam los covijek toliko su njegovi roditelji krivi svemu.. oni su ga kao dijete stavili u dom preko 5god je bio tamo,njegovog starijeg brata dali baki koji je do svije 14god bio kod bake!!! i to sve da bi pravili neke kucerine tu na Balkanu i sad kad su stariji pokazivali kako imaju toliku kucu i takva auta.. jadni su oni kad im je novac vazniji cak i od svoje rodjene dijece.. no,necu vise o njima..ne zasluzuju niti da pomislim na njih a ne da pricam..

u srijedu popodne idem kod doktora na UZV i samo molim Boga da sve bude u redu.. da li ce mi opet prijetiti kako ce mi oteti dijete,mene ubiti ili ko ce ga znati vise vidjecemo.. uglavnom moram biti jaka..




sarah_zg -> RE: Potrebni su mi vasi savjeti i pomoc.. (22.7.2013 8:33:45)

Sparkle, kako je prošlo na pregledu? Kako si? Javi nam se!




Stranica: [1]