trodnevna groznica - iskustva (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

rosalye -> trodnevna groznica - iskustva (11.7.2013 5:20:57)

nakon što je u nedjelju dobio temperaturu 38,8 i čitav se dan nije spuštala ispod 38, ništa nije pomoglo ni čepići ni sirup ni tuširanje. u ponedjeljak smo otišli u pedijatrice koja nam je dijagnosticirala upalu grla i poslal kući sa prepisanim sirupom amoksil. musku smo mućili čitav ponedjeljak i utorak,temperatura se popela čak na 40. da bi u srijedu u jutro mali dobio osip po čitavoj glavi i jako crvenilo ispod očiju. odvrdrmo mi opet njega u pedijatrice, ona da uputnicu za vadit krv i PUF ispadne da je trodnevna groznica. najradije bi ju otresla o zid zbog krive dijagnoze i šopanj bebe amoksilom.
kaže ona sad će vam taj osip trajat jedno 3 dana i viroza vam je gotova. to vam njega ne boli,ne svrbi i ne peće, samo pratite da mu temperatura ne poraste. i tako ja pratim njemu temperaturu, max je išla do 37,7. nismo je ničim skidali jer smo smatrali da je to sasvim normalno. .kad PUF u četvrtak oko 2h padne mu temperatura (mjereno u guzu) na 36,2. ne da sam doživila šok doživila sam nešto jako teže. malom noge i ruke led ledeni, glava vruća i znoji se ko lud. nazovem ja hitnu, ona mi kaže da je to još normalna temperatura a što se tiće hladnih ruku i nogu da se to njegovo tijelo samo hladi preko tog znojenja i da mu dajem više tekućine, jer što se više znoji to se više hladi i da ga puno ne pokrivam. i da dođem tek ako padne na 35.
evo sad je 5:12h u guzi ima 36,1 stvarno više neznam šta da radim. zanoma me da li je neko ima ovakvo iskustva sa padom temperature

Renata RR -> RE: trodnevna groznica - iskustva (11.7.2013 8:38:19)

Imali smo takvo iskustvo s temp. kada smo sinu skidali visoku temp. s voltaren čepićem Pokrij ga laganom dekicom i prati.. Kod nas je bilo sve u redu.

Koliko ima beba mjeseca? Ja obično ne idem pedijatru ako se dijete uz temp normalno ponaša, jede i ima normalnu stolicu, jer to znači da je neka viroza. U tom slučaju ne možeš napraviti ništa drugo osim da skidaš temp. Kada temp ne možeš skinuti sa paracetamolom možeš si nabaviti ibuprofen čepiće, ali koristi ih stvarno samo kod jako visoke temperature. Visoka temperatura kod bebe odn. djece nije ništa strašno (osim ako imaju konvulzije), ona je samo znak da se tijelo bori s nečim. Tek nakon tri dana ako temp ne padne, mi idemo do dr. U slučaju da je dijete osim što ima temp u lošem stanju, ne jede, ima proljev... onda naravno trebaš prije posjetiti pedijatra.
Možda bi trebala mijenjati ped. Ako nije bila sigurna trebala mu je odmah vaditi krv. [sm=zmeden2.gif]

rosalye -> RE: trodnevna groznica - iskustva (11.7.2013 9:18:11)

a da znaš da je i hoću promjenit. iako je napisala knjigu KAKO ZDRAVO ODRSTATI. pa smo se zato i upisali kod nje, računamo ima nekog pojma o svom poslu, kad ono čorak.
nema on sad veliku temperaturu nego prenisku 36,2. evo sad mu se digla na 36,6

Vesna 0501 -> RE: trodnevna groznica - iskustva (18.7.2013 9:48:21)

Nama se poklopila trodnevna viroza s cijepljenjem. 3 dana temperatura 39 i jedva sam joj je skidala i cetvrti dan proslo kao da nije nista bilo.

calpurnia -> RE: trodnevna groznica - iskustva (28.7.2013 7:17:41)

Tonči je imao trodnevnu groznicu prije jedno cca dva mjeseca....jedno jutro se samo probudio sa temp skoro 40! i tako je bilo skoro cijeli dan, spustili bi ju na max 38 (temp smo spuštali lupocet čepićima i čestim tuširanjem). Kad smo došli kod pedice prvo nam je poslala vaditi krv i mokraću. Inače on je normalno jeo, pio, igrao se, sve....tako visoku temp je imao tri dana, i cetvrti dan - NISTA, odjednom 36! [sm=zmeden.gif] Ali je onda, naravno, dobio osip po cijelom tijelu, ali to je isto za 2-3 dana prošlo. Sve u svemu, dobro je prošlo.

Stranica: [1]