rosalye -> trodnevna groznica - iskustva (11.7.2013 5:20:57)
|
nakon što je u nedjelju dobio temperaturu 38,8 i čitav se dan nije spuštala ispod 38, ništa nije pomoglo ni čepići ni sirup ni tuširanje. u ponedjeljak smo otišli u pedijatrice koja nam je dijagnosticirala upalu grla i poslal kući sa prepisanim sirupom amoksil. musku smo mućili čitav ponedjeljak i utorak,temperatura se popela čak na 40. da bi u srijedu u jutro mali dobio osip po čitavoj glavi i jako crvenilo ispod očiju. odvrdrmo mi opet njega u pedijatrice, ona da uputnicu za vadit krv i PUF ispadne da je trodnevna groznica. najradije bi ju otresla o zid zbog krive dijagnoze i šopanj bebe amoksilom. kaže ona sad će vam taj osip trajat jedno 3 dana i viroza vam je gotova. to vam njega ne boli,ne svrbi i ne peće, samo pratite da mu temperatura ne poraste. i tako ja pratim njemu temperaturu, max je išla do 37,7. nismo je ničim skidali jer smo smatrali da je to sasvim normalno. .kad PUF u četvrtak oko 2h padne mu temperatura (mjereno u guzu) na 36,2. ne da sam doživila šok doživila sam nešto jako teže. malom noge i ruke led ledeni, glava vruća i znoji se ko lud. nazovem ja hitnu, ona mi kaže da je to još normalna temperatura a što se tiće hladnih ruku i nogu da se to njegovo tijelo samo hladi preko tog znojenja i da mu dajem više tekućine, jer što se više znoji to se više hladi i da ga puno ne pokrivam. i da dođem tek ako padne na 35. evo sad je 5:12h u guzi ima 36,1 stvarno više neznam šta da radim. zanoma me da li je neko ima ovakvo iskustva sa padom temperature
|
|
|
|