Pad bebe, udarac u glavu ??? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

rosalye -> Pad bebe, udarac u glavu ??? (4.7.2013 7:11:38)

bok drage moje,
sinoć (22h) sam skupa sa malim (8mj) u narućju pala ispod stola (ja u japankama a mokar pod) ali mi je mali udrio glavom u stol. pojavila mu se ogromna čvoruga cca 3cm, jako je plaka, nije povrača čak se poslije 1h veselo igra, pojeo je i normalno ko i inače zaspa. čitavu noć sam bila budna i promatrala ga, normalno se ponaša,diše normalno. oko 4h se probudio jer je bio žedan pa opet zaspao, u 6h je pojeo i opet zaspao. al mene mući i dalje ta čvoruga, još se nije povukla. strah me stavljat mu bilo kakve hladne obloge na glavu ipak je još mali.

sarah_zg -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (4.7.2013 7:28:57)

Mislim da mu nije nista, ako je noc tako ok prošla. Cvorugu će sigurno imati jos neko vrijeme, ne prolazi to samo tako. Trebala si odmah staviti hladan oblog ili namazati margarinom ili maslacem.
I ja sam jednom letila u japankama po mokrom podu. Ubojstvo trikom!

MaTana -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (4.7.2013 8:04:21)

Ako ne povraca i normalno se ponasa onda je sve u redu. Promatraj ga jos danas. Najvaznije je mjesto udarca, najveca vjerojatnost za potres mozga je udarac potiljkom, i da kao sto je sarah rekla MASLAC JE ZAKON! Cim se dijete udari treba namazati i nema cvoruge imasnice..

rosalye -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (4.7.2013 13:58:25)

evo čitavo vrime se normalno - razigrano ponaša. čvoruga je malo spala, na glavi se ne vidi nikakav ožiljak ili crvenilo

Sunshine28 -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (4.7.2013 14:54:46)

meni su rekli da kada beba tresne glavom da ako plače i kasnije bude sve ok da je sve dobro...
jedino je lose ako kada podne ne place uopce...

calpurnia -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (18.8.2013 8:58:00)

Danas ujutro mi je T. pao sa kreveta.... [sm=smiley19.gif] jako smo loše spavali, šta nama nije nista novo i nisam ga čula kad se probudio, a one je samo odpuzao i mene je probudio strašan krik i plač. Kad sam ga digla imala sam šta vidjeti, krv po cijelim ustima...na svu "sreću" samo si je usnicu razbio, a prednji desni sjekutić vidim da mu se malo klima jer je meso iznad zuba malo natučeno. Inače sve ok, brzo se smirio, krv stala, on se već igra i rastura dalje, ali ja sam u tolikom šoku da mi se samo plače. [sm=smiley19.gif] Jedino me muči šta sad s tim zubom? Hoće li to se opet "učvrstit"? [sm=zmeden.gif]

anaxx -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (19.8.2013 9:17:18)

ja bi rekla lako za zub ako je sve ostalo ok.
bitno da je glava ok, da ne povrača i da se normalno ponaša...

meni je ovo proljeće T jako udario glavom i bili smo na hitnu, rekli su mi da je na rtg slici sve ok i da samo treba pratiti : 2-3 dana da se normalno ponaša, da se normalno uspavljuje i budi iz sna, da nema vrtoglavica, da ne povrača i da treba pratiti da su mu zjenice istih veličina...

Anjitos -> RE: Pad bebe, udarac u glavu ??? (17.12.2013 14:22:05)

a sta ako dijete padne s kreveta tri dana prije cijepljenja?! Mislim da ima neki okvirni rok da se dijete nesmije cijepiti ako je nedavno palo..al neznam tocno, jer je meni pao s kreveta danas a u petak imamo cijepljenje protiv pneumokoka. Pa sad...neznam...iako je odmah plakao, i nema apsolutno nikakvu cvrgu na glavi, niti crvenilo, uopce neznam u koji dio glave se udario, nista se ne vidi, normalno prica i sve..ima 7 mjeseci..jel ima koja mama iskustva s tim?! Unaprijed hvala.. :)

Stranica: [1]