Molim pomoc oko odabira vitamina (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Irmah -> Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 0:27:36)

Lijep pozdrav svim trudnicama. Trudna sam prvi puta i sada sam u trecem mjesecu. Krvna slika mi je u redu i nista mi ne fali ali me svejedno zanima koje je vitamine najbolje piti s obzirom na mjesec trudnoce? Do sada sam pila samo folic. Pitam vas za pomoc s obzirom da moj ginekolog obicno ima jako malo vremena za mene pa mu ni ne stignem postaviti neka osnovna pitanja

troubled -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 4:11:17)

ja sam sva tri puta pila prenatal od natural wealtha....od svih vitamina za trudnice (a po sastavu su svi gotovo identični) ovo mi je bio najbolji omjer cijene i kvalitete...
kutija sa 100 tableta dođe oko 100 kuna, a pije se jedna dnevno...to piješ i cijelo vrijeme dojenja...

paola06 -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 6:11:14)

Ja sam ih promijenila tri-četiri vrste dok nisam pronašla koji mi pašu. Pila sam Prenatal od NW,meni su tak-tak,doktorica mi je rekla da su puni B vitamina što objašnjava činjenicu da su frendice koje su ga pile brže dobivale na težini, (ne kažem 100% da je od toga),ostali omjer vitamina i minerala li-la,zatim sam bila Prenatal od Centravita (tableta+kapsule omege u jednoj kutiji),od njih sam imala zatvor po 8 dana,pa sam prešla na Elevit i s njim sam bila najzadovoljnija. Je malo skuplji,30 kom/cca 120 kuna,al meni je bio the best. Budući da sam sad pred porod,da je beba formirana,a ni meni ništ od vitamina ne fali i dobro se osjećam,prešla sam na A-Z Mama iz Dm + Omega 3 kapsule također iz Dm. Obadvoje za cca 60,00kuna/60tbl,pije se jedna dnevno. Nadam se da te nisam zbunila sugestijama[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Makar,što god izabereš,nemožeš puno pogriješiti,sve ti je to manje-više isto....

mišica 666 -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 8:45:09)

ako ti je krvna slika u redu i osjećaš se dobro ne pij ništa. i previše vitamina nije dobro. ja u nijednoj trudnoći nisam pila ništa jer nije bilo potrebe.

elina -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 9:47:46)

U prvoj sam koristila prenatal od NW,u drugoj i sada centravit prenatal s omega 3!!Zadovoljna sam!

Marti83 -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 9:56:13)

Ja sam pila Prenatal od Natural Wealtha,ali nisam uspjela niti cijelu bocu popiti jer mi je bilo muka od njih zbog mirisa... Ali ako se osjećaš dobro mislim da i ne treba piti vitamine...

crazyblue -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 12:47:04)

1trudnoća- prenatal
2 trudnoća- isto
3 trudnoća- prenatal centravit, poslije pregnital
4 trudnoća- prenatal centravit i sada elevit (navodno najkompletniji od svih )

Irmah -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 13:03:01)

Hvala puno svima na odgovorima. Mislila sam da je u trudnoci pozeljno piti vitamine bez obzira na krvnu sliku :/

mišica 666 -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 15:29:21)

meni je nutricionistkinja rekla da nije poželjno piti vitamine kad ti ne trebaju jer nije dobro kad ih imaš previše.

sarah_zg -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (18.6.2013 16:21:39)

U prvoj trudnoći svaki dan pregnital, bez izuzetka. Kako sam sad drugi put skoro dvije godine pokušavala ostat trudna, stalno sam pila folnu kis i nastavila prva tri mjeseca. Onda sam opet pila pregnital i prestala kad sam skuzila da sam od toga gladna. Mislim da vitamin B izaziva tu glad i otvara apetit. Sad sam kupila one iz dm-a i popijes možda 1-2 tjedno, ne opterećujem se bas previše s tim vitaminima. Samo magnezij pijem redovito jer mi pomaže kod grceva u nogama, a i regulira mi probavu.

sretnaz -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (19.6.2013 0:05:20)

pilam sam od Solgara, kažu da su najprirodniji. Znala sam ja i preskočiti koji dan ako sam jela zdravo i dovoljno.

crazyblue -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (19.6.2013 16:16:23)

mrni jr dr svakako preporučio bez obzira što mi je ks odlična....

Irmah -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (19.6.2013 17:25:11)

Evo danas sam kupila prebatal od NW-a pa se nadam da ce mi biti super. Hvala jos jednom svima

kisica -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (28.6.2013 14:58:44)

Ja sam u prvoj pila Prenetal, u drugoj ništa, sad u trećoj mi je dr.preporučila Elevit, al po meni je isplativije pit Prenetal ..
Tako da kad popijem još to što imam Elevita, idem dobrom starom Prenetalu

_Ivy_ -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (29.6.2013 6:15:50)

Prvo tromjesečje samo folnu, poslije Elevit.

ivana1112 -> RE: Molim pomoc oko odabira vitamina (1.7.2013 13:23:12)

U prvoj trudnoći folnu + Elevit, i sad u drugoj isto, al kako sam danas popila zadnji Elevit, a ne dam više 120kn za 30kom, kupit ću vjerojatno od NW, ili Centravit, poučit ću malo, ma da je sve to isto.

Stranica: [1]