Sve mu se gadi (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Prehrana djece



Poruka


Sonyhka -> Sve mu se gadi (10.6.2013 9:59:01)

Imam dečka starog 21 mjesec, i muku mučimo s jelom. Jede samo juhice s povrćem, meso moram dobro "zakamuflirati", jer mu se sve gadi. Hrenovku sam mu pokušala dati, ali čim ju je vidio napravio je "fuj" facu i počeo kašljati kao da će povraćati. Tako reagira na većinu hrane. Do nemadugo volio je i grah i mljeveno meso, no nakon što je prebolio rota virus, i to mu se gadi.
Jeste imale takvih ili sličnih problema, i kako ste ih prevladale? Jer sam luda više od njegovih čokolina, juhica, banana, voćnih jogurta i pudinga - jedinog jela koje jede.




andydea -> RE: Sve mu se gadi (10.6.2013 10:22:51)

Moja preporuka ti je da probaš sa žitaricama,pa postepeno kuhanim varivima sa povrćem...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hrenovke i mljeveno meso nikako nebi davala jer su ionako najloše za djecu...
Pisala sam puno o tome na temi Zdrava prehrana beba...nađi temu jer ne mogu sada poslati link.. i bez obzira na dob..definitivno su žitarice i mahunarke najbolji izbor....sretno[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bubi13 -> RE: Sve mu se gadi (11.12.2013 15:50:58)

Tako je i nama bilo, mogu te utješiti da to sa vremenom prođe, samo ih ne treba previše pritiskati da jedu ono što ne žele. Nego kada zaborave da nešto ne vole nakon mjesec dana ponovno to isti ponuditi. Tako je nama bilo i sa sarmom i sa hrpom drugih jela.




Stranica: [1]