|
inesica -> Peta bolest (parvovirus B19, infekciozni eritem) (25.5.2013 14:44:41)
|
U obliznjem vrticu (u nasem jos ne) pojavila se peta bolest i ravnateljica nas je upozorila na to jer sam trudna, da je najbolje da ja ne dolazim po dijete i tako to... Zanima me znate li nekoga tko je ovo prebolio u trudnoci kakav je bio ishod? Ja sam zagazila u 23. tjedan a vidim najveca je opasnost za friske trudnice, ishod cak moze biti fatalan. Procjena je da 50 % zena ovo preboli ranije a komplikacije po dijete variraju do 5 % i to obicno u prvom tromjesecju trudnoce. Razmisljam s prakticne strane koja je korist da ne vodim dijete u vrtic ako ce on biti u dodiru s drugom djecom, logika mi kaze da bi i on trebao biti kod kuce. Zbog krvarenja 12. tjednu bila sam na strogom mirovanju i ako mi dijete dodje kuci morat cu ga cijelo vrijeme dizati u krevetic, na hranilicu, a savjetuje mi se i dalje da to ne radim pa kad smo zajedno kod kuce uvijek ga mm dize. E sad, mozda je najjednostavnije napraviti analizu krvi da se vidi jesam li to vec preboljela... Molim vasa iskustva, misljenja i savjete podijelite sa mnom.
|
|
|
|