|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Upute za bebe
15.5.2013 21:51:35   
Mmaestral
Kolika je cijena pocket pelena? Slabo se snalazim na tabletu pa ne mogu naci.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 26
15.5.2013 21:55:56   
inesica

IZVORNA PORUKA: Sunshine28

Nisam ni rekla da ce bebi otpasti kosa ili nesto gore biti od samponiranja kose, ali za tako malu bebu koja nema tjemenicu, to zaista nije potrebno. Pa ni sebi ne peres kosu svaki dan, pobogu.
IZVORNA PORUKA: inesica

Ja sam prva bila prozvana s tvoje strane jer si rekla da bebi nista nece biti od urednog samponiranja. Ja sam napisala da je dovoljna koja kap sampona, sto i je, neces stavljati na tako malo kose sampona kao i sebi, ne? Ovaj tvoj komentar je zvucao kao da sam rekla da dijete samponiram cistom vodom...

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 27
15.5.2013 22:55:29   
sretnaz
Mmaestral u nos možeš ukapati i čaj - korijen bijelog sljeza. Ima ga u ljekarnama, ali i u trgovinama, supermarketima. Traje jako dugo, tako da je to jeftinija varijanta. Svaki dan se mora napraviti novi, ali nije problem.

Zašto želiš pocket pelene? Imaš pelene, gdje se dodatni uložak samo stavi ili se pričvrsti drukerima. Čak sam na nekom forumu pročitala da se neki žale jer da ih živcira uvlačenje i izvlačenje uloška.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 28
16.5.2013 2:59:09   
Mmaestral
Pocket mi se svidja samo zato jer ima varijanta s nepropusnim dijelom usivenim jer mi se te nepropusne gace uopce ne svidjaju, neudobne su, a i debela je pelena sama po sebi, pa mi je uzasno tesko lijepo ju obuci sa svime time. Da ima bez djepa s tim nepropusnim, to bi mi se najvise svidjalo. Mozda se i tako moze naruciti?
Koliko ste placale svoje pelene?
Hvala za savjet za caj!
Sto dajete bebi za zatvor? Citala sam da ima sirupa za poslije 1.mjeseca, ali ne znam koji su sve?
Bila mi je patronazna danas, mislim da je mladja od mene user posted image
Kaze da se kod nas u bolnici savjetuje d3 kapi davati od 2 tj zivota. Eto, meni to nitko nije rekao, pa sad jos uvijek nista ne dobiva, sutra ce navrsiti mjesec dana, idemo kod pefijatrice dati urin pa cu traziti recept.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 29
16.5.2013 13:07:52   
sretnaz
Samo sam dojila i nisam davala nikakve tekućine i čajeve. Zar ima zatvor? Kad je N bio mali imao je stolicu svaka 3-7 dana, ali za dojene bebe je sve normalno. Ako ima grčeve, a i zatvor vjerojatno pomaže masaža trbuščića u smjeru kazaljke na satu. Mogu se naći filmovi na internetu. Pila sam i čaj od komorača, pa valjda dođe nešto bebi i preko mm. Ne brini za vitamin D. dva tjedna manje -više ništa se neće dogoditi. Kod nas daju kad beba navrši 1 mjesec, a i zna mi se dogoditi da zaboravim dati.

Što se tiče pelena, mame se slažu u tome da AIO često propuste. Neće guza biti manja u AIO, i možda je jedini nedostatak platnenih da je guza malo veća, a danas je često robica uska. Ali H&M ima modele hlačica koji su širi. Kad je bebica mala, platnene OS se smanjuju drukerima i onda su deblje i veće, i kako beba raste, pelenu se manje smanjuje i nije to više tako nezgrapno.

http://www.mybabysaurus.com/28-paketi-sa-pelenama - tu imaš za kupiti paket pelena različitih modela pa onda možeš isprobati i vidjeti koje ti najviše odgovaraju. Mislim da bi bilo pametno da isprobaš različite, ili naruči od neke šivalice, na fejsu ih ima, pa dogovori. Sad će ljeto pa ćeš joj staviti samo pelenu i majicu, a drugo ljeto će nositi i suknjice user posted image
Natura pelene su manje, pa se ja bojim da se neće skinuti s pelene prije nego ih preraste. Vidjet ćemo.

(Odgovor članu Mmaestral)
Neposredna veza do poruke: 30
16.5.2013 13:17:55   
sretnaz
http://www.mybabysaurus.com/21-platnene-pelene

napisala si da se ne snalaziš sa cijenama pa sam izvukla nešto

PROBNI PAKET RAZLIČITIH TIPOVA PELENA
- tri komada BB like OS pelena
- tri komada mutt like OS pelena
- tri komada CB like OS pelena
- jedna AIO OS pelena
+ gratis OS cover

800,00 + 32 kn dostava

jedna AIO pocket je 108 kn

ne reklamiram, ali sam izvukla cijene da ti pomognem

Kako sam rekla imam pelene natura 20 kom i njihove covere, i još 7 kom pelena sa ovih stranica. Koristim samo Natura covere, a inače kažu da su dobri Mother-ease.

U principu jeftinije je uzeti pelene + cover. Ako imaš po 2 kom od svake veličine bit će dovoljno. Njih ne pereš stalno i dovoljno je na ruke ili u mašini na 40 s nekom drugom robicom. Kad su bebe male onda kakica može procuriti na cover pa je onda možda pametno oprati i u mašini.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 31
16.5.2013 13:23:26   
Sunshine28
za zatvor je meni ped. rekla da joj pravim formulu sa čajem od kamilice tako da na 2dcl vode za formulu umočim jednu vrećicu kamilice na pola minute i ubacim na vrh noza šećera...i pomoglo je, a kako ti dojis nemam pojma, pretpostavljam da bi bilo ok da joj das sam čaj od kamilice koji je meni bio baza za formulu...

inace, meni su rekli ako beba sisa da dodatna tekucina (voda, caj) nisu potrebna, ali ako beba jede formulu da mora piti i dodatnu tekucinu jer u suprotnom dobije zatvor, obzirom da su moju Em jako mucili grecvi ona je uz formulu paralelno pila čaj od komorača, nakada i po dvije bočice od 150ml. dnevno...

obzirom da si ranije rekla da kombiniras cicu i formulu moze biti da je to razlog zatvora pa eto, ako jos uvijek dajes ijednu dozu formule probaj joj sat-dva nakon bočice ponuditi taj čaj od kamilice...

I + G = E & L

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 32
16.5.2013 13:46:26   
Mmaestral
Sunshine-probat cu to s kamilicom i formulom i to odmah sad sljedece hranjenje. Cak vise hranim formulom nego sto podojim jer sam tih mjesec dana u bolnici skoro izgubila svo mlijeko, sad kuzim da polako sve vise sisa, a manje popije ad-a, ali je svejedno poslije svakog podoja jos gladna i to dosta, a ponekad sisa cak i sat vremena. Pije uz to cajod komoraca, ali nemam pojma koliko treba popiti, pitala sam i doktoricu i patronaznu, ali mi nitko nije dao direktan odgovor kao ti -150ml. Svi kazu koliko joj treba, a ja se bojala dati joj puno jer nikad nisam sigurna da li pije jer je gladna ili zedna kad su mi rekli da se daje na zlicicu, a tako ne moze popiti puno. Ocito je to onda problem.
Sretna-hvala na trudu i detaljnim opisima i cijenama! Jos cu danas istrazivati, pa naruciti najvjerojatnije tako razliciti komplet. Samo jos ne kuzim sto znaci ono Bb, Cb? To su razliciti modeli?

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 33
16.5.2013 14:12:28   
Sunshine28
meni su rekli da caj ponudim sat-dva nakon bočice i onda beba popije koliko joj treba....nekada ce popiti 20ml., a nekada ce iskapiti bočicu...ovisi koliko je zedna, a daje se sat-dva nakon formule jer onda beba pije ako je zedna, a gladna sigurno nije....
ja sam pravila caj u bocici u 150ml. da mogu pratiti koliko je popila....

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 34
16.5.2013 14:16:36   
sretnaz
Mislim da znam koje si pitanje postavila na fejsu, ono sa jednom rodinom pelenom user posted image pa sam ti zaželila dobrodošlicu. Ne znam ako si primjetila, ali Eja Kasja je kupovala platnene polovne i ima više vrsta pa ju možda možda možeš pitati koje ima i kave su. Eh da, ove Naidine, (mybabysaurus) imaju poliestera u sebi, ali koliko znam možeš pitati da ti napravi samo od pamuka. Vidi malo Rodine pelene, cijene i modele, jer ih isto hvale.

CB, BB, Mutt like... da to su modeli, različita kopčanja, namještanja uložaka, broj uložaka.

Želim ti da ćeš uspjeti pobjediti formulu. Naravno, samo ako ti to želiš.

Neposredna veza do poruke: 35
16.5.2013 17:48:26   
Mmaestral
Jesam, da, to sam ja! Onda mislim da znam i tko si ti! Gledala sam sad i po njuskalu, ima i povoljnijih, ali kad ih nitko nije orobao ne znam da li se usudim. Nisam skuzila da je Naidine isto sto i babysaurus, super, nekako mi se najvise svidjaju.
Nadam se i ja da cu pobjediti formulu, tek smo tjedan dana doma, ali kljukam se cajem, a sad sam i cula da postoje neke kapi za poticanje proizvodnje mlijeka.
Kad smo bili u vt u bolnici i kad je samo sisala imala je super stolicu, a od kad jd lezala u inkubatoru i pocela mijesati hranu sve joj je teze, ocito joj nesto smeta, a ves smo probali dvije formule. Sad jedino ako bude vise caja djelovalo jer mislim da je ovako najteze i meni i njoj, bilo bi joj jakse da je samo na necemu, ovako uvijek jede na dva puta, sisa, pa ceka dohranu user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 36
23.5.2013 15:41:15   
sretnaz
Mmaestral, htjela sam poslati pp, ali ne mogu. Radi se o platninim pelenama. Ne znam da li si ih već nabavila. Znam da si na fejsu u grupi, ali bih te samo htjela upozoriti da ne kupiš samo AIO jer ćeš se razočarati. Puno lakše promoče pa ih češće moraš mjenjati. Ja sam kupila posebno pelene i posebno zaštitne i dugo su izdražale. Sad sam dobila od priajteljce još pelena i to svakakvih. Između ostalog i AIO. Stvarno su prekrasne, ali ne izdrže kao ove sa zaštitnima. Uzmi i jedne i druge, nikako samo AIO.

Neposredna veza do poruke: 37
23.5.2013 22:42:26   
Mmaestral
Ne znam zasto steka pp...
Hvala na brzi! <3 Stvarno ima vas super cura i drago mi je da imam tako puno ljudi za savjete pa ne mogu toliko grijesiti kao kad bi sama sve isprobavala.
Vec su mi cure na stranici savjetovale da su fitted i pocket puno bolje za noc, pa sam narucila vecinu pocket i fitted, a samo nekoliko aio. One ce nam biti za u grad da ju mogu lijepo obuci da ne bude velika guza od pelene i zastitnih. user posted image
Sad cu za pocetak isprobati 15 komada, raznoraznih krojeva i sivalica, proizvodjaca, pa kad isprobamo koje su nam najbolje, takvih cu vise uzeti. Stvarno su mi ove tetra vec dosadile, jako su velike i komplicirane, a nemam ni njih dovoljno pa kombiniram sa jednokratnima.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 38
24.5.2013 9:13:57   
sretnaz
Super! Ma vidjela sam da se raspituješ, ali sam stekla dojam da ćeš uzeti samo AIO. Inače, Jedva čekam toplo vrijeme pa da stavim samo AIO i majicu. user posted image

Neposredna veza do poruke: 39
24.5.2013 12:22:05   
Mmaestral
Ma htjela sam samo aio, ali nisam blesava, kad toliko zena kaze da nije dovoljno, onda je sigurno tako.
Ja bas mislim po ljetu stavljati sa zastitnim gacicama, jer ce moci biti sirje, pa ne moram robicu navlaciti preko. A aio za ispod robice da ne bude glomazna. Joooj, jedva cekam da ih isprobam! Imam jedne doma, ali to nije to, kad se popiski za sat vremena i ne stignem ni vidjeti kako joj stoji. Sljedeci utorak idem po fitted i poketice, a zastitne mi vec dolaze preko Tiska. Aio cemo malo dulje cekati jer se jos rade...
E, cure! Koji savjet imate za grceve? osim Bio Gaia kapi? Te koristimo, ali to je samo probiotik, a to vec dobiva u hrani i ne pomaze. Cula sam za Sab simplex kapi, jesu li dobre? Koje jos postoje i kakve su? Nesto se sjecam da sam citala i za neki sirup od 1.mjeseca da se koristi, znate li sto o tome?

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 40
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!