|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dnevni menu vaše bebe!
13.5.2013 14:53:23   
calpurnia
Ovako, Tonči ima 7 i pol mjeseci...sa 5 mjeseci smo počeli sa dohranom i za sada smo još uvijek na jednom oborku dnevno, eventualno navečer mu u mlijeko dodam žitarice ili grizolino i mislim da mu je to skroz dosta za sada. Moje pitanje je sljedeće - mislite li da je bebi tog uzrasta malo jedan kruti obrok na dan? Kakvi su vaši dnevni menu-i? I prakticirate li ono - da se svaki dan jede u isto doba? Naime pitam jer dosta roditelja oko mene se čudi da kako Tonči jede tako malo za svoj uzrast i uvjeravaju me da on može već sve (više manje jesti)....user posted image . Mislim, on i jede jako puno toga ali jednostavno mislim da nema potrebe natrpavati ga svaki dan svime i svačime. Jedna mama mi kaže kako njezina beba od 8 mjeseci već ima 3 kruta obroka na dan. Meni se to pak čini puno previše pa mi nije jasno tko je tu lud! Znam ja da je svaka beba za sebe i da nisu svi isti, ali evo Tonči je jako velik za svoj uzrast...sa 7 mjeseci je imao 75 cm i 10 kg! Mislim da mu više ni ne treba! Eto čisto me zanimaju vaša mišljenja i kako izgleda jedan vaš dan što se hrane tiče. user posted image

< Poruku je uredio calpurnia -- 13.5.2013 14:57:01 >

TONČI <3
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dnevni menu vaše bebe!
13.5.2013 15:01:45   
ucitelj
Hej, ovako moj Mihael je do 9 mj dojio plus uz to sm mu od 6mj pocela s dohranom. Dojio je svaka oko 3 sata i od 7mj je imao 2 obroka dohrane i to rucak i popodne jedan. Da uvijek je imao sat ze jelo jer mi je tako lakse tocno znas kad ce ogladniti. Ne znam sta ti jos jede kroz dan? Moj do 9mj nije bas sve jeo najcesce je ovako bilo oko 6 dojdenje, 9-10 griz s jabukom ili samo voce ili kasica, pa dojdenj 2 puta pa oko 7 uvecer juha najcesce i kasnije opet dojio je...to se nekako zadrzalo skoro do godine dana....danas sam zna kad je gladan sam sjeda u hranili. :) a da kad sam htjel izbaciti sisanje uvela sma mu mlijeko sa nekim linom i dobro je to prihvatio...i moj je od 7mj imao oko 10 k sasvim ok iako mozda da se vise vikne na hranu da pokusas mu uvesti 2 tvrda obroka jedan vocni jedan slani da se vikne na okuse lakse je dok su manji

< Poruku je uredio ucitelj -- 13.5.2013 15:05:29 >

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu calpurnia)
Neposredna veza do poruke: 2
13.5.2013 17:44:04   
Sunshine28
moja Em je jucer napunila 8 mjeseci i ima tri kruta obroka dnevno + dvije bočice formule...
ujutro kada se probudi i navecer prije spavanja forumula, u 12h povrće+žitarice (svaki drugi-treći dan dodam i meso), oko 15h voće i jogurt, oko 18h mliječna kašica - instanat ili teglica hipp, babylove griz sa ad-om ili obicni griz sa rizinim mlijekom....

poceli smo sa dohranom na puna 4. mjeseca, sa povrćem i postupno dodavali voće, pa žitarice i na kraju meso...prvi obrok bio nam je "slani" - rucak, onda marenda - voće, i na kraju mliječna kašica....iskreno već bi mogli i ujutro papati kruto umjesto bocice, ali mi je lakse ovako user posted image

sada jede:
voće: jabuka, kruška, banana, šljiva, maralice, breskva
povrće: krumpir, mrkva, brokula karfiol, špinat
žitarice: proso, palenta, kukuruz, zob, riža
meso: piletina i puretina (pobala i janjetinu i teletinu)

I + G = E & L

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 3
13.5.2013 20:40:02   
sretnaz
Po meni je to sasvim OK. Ima cijeli život da jede sve i svašta. Počela sam s dohranom s njegovih 5 i pol mjeseci, i sad ima 8+1 tjedan . Uvela sam drugi obrok s 8 mjeseci i nitko mi se nije čudio, ali nikog ništa ne pitam jer mislim da je tako u redu. Inače dojim i nema baš nekog pravila kada će jesti koji obrok. Možda bi bilo lakše da imam određeni sat, ali kad nema pravila kad će se probuditi ujutro. Ako skuham i ne pojede sve, onda mu dam ostatk malo kasnije. 1. kruti obrok je voćni sa ili bez žitarica, a drugi povrće sa ili bez žitarica i tek sad sam uvela meso.
Ide otprilike ovako, nakon buđenja, 1 ili 2 dojenja, pa kašica, pa dojenje pa kašica i onda dojenje, pa možda opet dojenje, pa spavanje, i dojenje po noći. Ma uopće ne znam kad i koliko dojim. Ako mu kruti obrok nij ebio dovoljno zasitan jede više. Ako smo u gostima ili šetamo jede manje. user posted image

Na početku kad sam uvela dohranu, stolica je bila svakakva i to mi je dokaz da se tijelo i organi moraju priviknuti i zato smatram da i obroke treba uvesti postepeno.

Da mu nije dosta ne bi bio tako velik!

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 4
13.5.2013 20:55:31   
calpurnia
Hvala na odg! T za sada pije formulu + ručak oko 12h (jedan dan voće i žitarice, drugi povrće i žitarice ili kombinacija voća i povrća). Mislim da ćemo uskoro i mi onda prijeći na drugi kruti obrok. user posted image
On svašta jede i odlično je reagirao na dohranu od samog početka, ali ja eto nisam žurila s time.
E što je spomenula sretnaz, kakve stolice vam imaju bebe od kad su na dohrani? Moj T otkako smo uveli dohranu kaka i po 3,4 puta na dan....prije toga je kakao jednom dnevno, čak je znalo proći par dana da bude i bez stolice. user posted image

< Poruku je uredio calpurnia -- 13.5.2013 20:57:47 >

TONČI <3

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 5
14.5.2013 0:03:26   
ucitelj
stolica je ispocetka koji mj cesta dok se organizam ne navikne, zato i ne treba zuriti sa puno stvari odjednom, a mozda se ne iskaka odjednom, moj m sad trenutno ima samo ujutro a ponekad mu se zna dogoditi ako puno jede sa ima i 2

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.
Neposredna veza do poruke: 6
14.5.2013 21:11:09   
calpurnia

IZVORNA PORUKA: bella 1

L ima 9. mj i ima 3 kruta obroka, dohranu smo počeli s cca 4.mj, na formuli je od 3. mj

-ujutro formula
-voćna kašica + žitarice
-formula
-ručak: povrće i nekad meso
-navečer žitarice ili voće s mlijekom
-formula pred spavanje

I sve to pojede u danu? 3 kruta obroka i 3 boce mlijeka? A koju količinu mlijeka mu daš? Tonči popije 210ml i onda je sit barem 5,6 sati...nema šanse nešto mu nagurati u usta!

TONČI <3
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!