Velika beba i carski rez? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

matea4 -> Velika beba i carski rez? (29.4.2013 22:40:54)

pozzz mame,ovo mi je druga trudnoća a beba je ogromna i doktorica mi je rekla da ako tako nastavi rast da ću morat na carski! malo me strah pa ako je ko bio u situaciji ko ja molim koji savijet! u 25tj smo već imali 1700g, u 32tj 2800g a u 34tj beba je procijenjena na 3500g... [sm=zmeden.gif] prva curka je imala kilu manje u istom tjednu a rodila se sa 4350g... ufff [sm=smiley36.gif]

seraphyme -> RE: Velika beba i carski rez? (29.4.2013 22:53:48)

1700 g u 25 tom tj???????? prvi put čujem, al stvarno prvi put! viđala sam bebe i od preko 5 kg po porodu, ali ovo mi je nevjerovatno! tražila bih drugo mišljenje

matea4 -> RE: Velika beba i carski rez? (29.4.2013 23:14:35)

ultrazvuk radim u bolnici tak da neznam...prva je imala 1300g u 25 tj

seraphyme -> RE: Velika beba i carski rez? (29.4.2013 23:18:46)

tim rasto bi beba trebala imati oko 9 kg po porodu [sm=zmeden.gif]

mislim, ok velika djeca, ima ih kapitalaca, ali ovoliko....

matea4 -> RE: Velika beba i carski rez? (29.4.2013 23:21:54)

sumnjali su na šećer ali ga nemam,sad u četvrtak idem na kontrolu pa ću vidjet kaj će mi reć...

cecilija -> RE: Velika beba i carski rez? (30.4.2013 7:46:29)

Pozdrav!
Ja sam svoju prvu [sm=duda.gif] rodila carskim, isto je kao beba bila velika (procjenili su da ima 4 kg), prenjela sam, a imala sam tr. dijabetes pa je beba rasla dosta, ali rodila se s 3600g..
eto,fulali su za pol kile skoro..
Ja bi trazila drugo misljenje..ako bas ne zelis rodit carskim nego vaginalno..

Zvonki -> RE: Velika beba i carski rez? (30.4.2013 8:24:53)

Doktori su ti koji će procjeniti treba li carski ili ne. Oni su najčešće da se pokuša prirodno a carski kao zadnja opcija. Ja sam na 165 cm i sitnije građe rodila tri djevojčice i sve su bile preko 4 kg. (Najteža 4,300 ). Nije bilo spomena za carski. Jedno su mi kod te najzadnje mjerili opseg kukova- više se niti ne sjećam zašto i jesu li bili kukovi, ali na kraju su procjenili da će beba biti oko 4 kg i ako sam već jednu rodila nema razloga da ne rodim još jednu. Beba je bila 4 300 i nije bilo nikakvih teškoća.

cecilija -> RE: Velika beba i carski rez? (30.4.2013 8:56:10)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ja sam na 165 cm i sitnije građe rodila tri djevojčice i sve su bile preko 4 kg. (Najteža 4,300 ).

to je super! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Ja sam isto sitnije građe i 153cm..[sm=smiley36.gif] ,isto su mi mjerili kukove ili zdjelicu, ali drugu sam rodila prirodno (3160g),bez ezoptomije i ni cm nisam popucala..[sm=smiley1.gif]
I sve si mislim da sam mogla i prvu prirodno..

andydea -> RE: Velika beba i carski rez? (30.4.2013 9:03:05)

Ja se ne bi obazirala na te mjere, svakako bi tražila i otišla privatno po još jedno mišljenje...
Meni osobno bilo je jako teški zadnji porod ,makar je treći...visoka sam 160cm i rodila sam prirodnim putem [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]  4180g...imam jedan šav(babica me masirala)...prvi je bio jako bolan,a za curicu L je bila velika beba za mene malu rodilju...i ipak su me mučili 7h i rodila sam prirodno,a ne carski...
Uglavnom svo troje sam rodila prirodno[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

matea4 -> RE: Velika beba i carski rez? (30.4.2013 9:17:00)

ja nebi rodila na carski zato pitam jel ko bio u takvoj situaciji, i ja sam rodila prvu normalno i imala je 4350g, ultrazvuk mi rade u bolnici di mislim rodit i tamo mi je doktorica rekla ak nastavi tak puno dobivat na težini da ću morat na carski

jabijošjedno -> RE: Velika beba i carski rez? (30.4.2013 12:45:51)

meni su isto već na početku rekli da će raditi carski jer je bila jako velika beba, na porodu 4500, curica

a prvu sam rodila prirodno, 3150, bez problema

visoka sam 158 i u bokovima uska jako, tak da neznam, probaj pitati da bi prirodno ako misliš da bi mogla izdržati, puno je jednostavnije carskim samo kasnije ti dulje traje oporavak...
meni je trebalo 2 godine da dođem k sebi nakon carskog, al doslovno [sm=smiley13.gif]

sa prvim porodom sam se mučila 8 sati, a na carskom sam ugledala mišekicu već za manje od pola sata, predobro

Stranica: [1]