Prehlade i temperatura (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

M.mama -> Prehlade i temperatura (26.4.2013 8:27:46)

danas smo se uz probleme sa kolicima probudili i sa kašljem punim nosom i promuklim plačem dosta smo bili po vani ovih dana i ja se osjećam prehlađeno išla sam joj izmjerit temperaturu i imala je 37.1 kakve su temperature djeteta [sm=zmeden.gif] danas je stara 24 dana

kupa -> RE: prehlade i temperatzra (26.4.2013 11:13:45)

Temperatura 37.1 je normalna temperatura za malu bebu. Ako je nosic pun obavezno ga cistiti pumpicom da se ne zacepi jer se moze upaliti uho ili grlo. Sto se tice kaslja bebe uvijek kaslju ako imaju pun nosic jer im se slijeva u grlo ali pazi ako kasalj bude promukao otidji do doktora da nije laringitis.

Renata RR -> RE: prehlade i temperatzra (26.4.2013 11:30:46)

Fiziološkom joj čisti nosić, obavezno. Pomaže i kap majčinog mlijeka u nosić jer razrijedi sekret. Temperatura je normalna.

Papalina -> RE: prehlade i temperatzra (26.4.2013 11:56:45)

naša beba danas ima 9 dana... kiše već skoro 5 dana i jučer je počela i kašljucati,..pošto nam je to prva beba ja nemam pojma dal je to bezazleno il nije,..
ona normalno spava i jede, normalnu stolicu ima... samo me taj kašalj i kihanje zabrinjava...

Sunshine28 -> RE: prehlade i temperatzra (27.4.2013 13:02:25)

moja Em je dosla prehlađena iz bolnice, nis nije pomagalo osim kombinacije aspiratora i Sterimar bebe otopine...prvo našpricas otopinu u nos i onda usisas nosic..uspjesno smo tako prebrodili prve muke....nije pomogla ni fiziološka, ni obicna rucna pumpica...

puno ljudi grinta kako je to strasno za malu bebu, ali meni su i ped. i patronazna rekle da je to ne samo ok nego se i preporuca jer novorođenče treba sto prije sanirati kako bi se moglo adekvatno razvijati jer sa punim nosicem se ne moze jesti....
uglavnom, sad ima upalu uha od koje se upalilo grlo i napunio nosic, aspirator i Sterimar ponovno apsolutno spasavaju situaciju, ne znam sta bi bez njih!

a temp., ja mjerim sa obicnim zivinim toplomjerom u guzu, u tom slucaju sve do 38 je ok, ali kada prijeđe 37.5, trebas mjeriti svakih sat vremena i ako vidis da pocinje rasti ubaciti u guzu jedan lupocet 120 baby čepić ili pola žlice lupocet sirupa u usta (daš sa špricom tako je jednostavnije), malo raskomotisi bebu....opet mjeris za sat vremena, ako i dalje raste zoves ped. za daljnje upute.....

M.mama -> RE: prehlade i temperatzra (27.4.2013 19:17:08)

e sad došle smo od doktora ustvari pedijatra i nije ništa sve je uredu al danas kada sam mjerila temperaturu bila je 36.5 šta je to više ni ne kašlje dobila sam samo upozorenje da ne radi tolike kilometre sa malom bebom mada ona nije na mom mlijeku već na bočici zbog komplikacija koje sam imala tokom carskog tako da ona nema moj imunitet kao ostale bebe njenih dana pa bi je ja htjela ojaćat tako da je ne držim u kući pod staklenim zvonom ..danas je cijeli dan nemirna puno je tražila jest i poremetilo joj se spavanje stolica je bila jedna ujutro i to obilna neki govore da im se daje jest koliko traže a neki da se ne prelazi propisana doza ne znam ni sama

Stranica: [1]