Sunshine28 -> RE: prehlade i temperatzra (27.4.2013 13:02:25)
|
moja Em je dosla prehlađena iz bolnice, nis nije pomagalo osim kombinacije aspiratora i Sterimar bebe otopine...prvo našpricas otopinu u nos i onda usisas nosic..uspjesno smo tako prebrodili prve muke....nije pomogla ni fiziološka, ni obicna rucna pumpica... puno ljudi grinta kako je to strasno za malu bebu, ali meni su i ped. i patronazna rekle da je to ne samo ok nego se i preporuca jer novorođenče treba sto prije sanirati kako bi se moglo adekvatno razvijati jer sa punim nosicem se ne moze jesti.... uglavnom, sad ima upalu uha od koje se upalilo grlo i napunio nosic, aspirator i Sterimar ponovno apsolutno spasavaju situaciju, ne znam sta bi bez njih! a temp., ja mjerim sa obicnim zivinim toplomjerom u guzu, u tom slucaju sve do 38 je ok, ali kada prijeđe 37.5, trebas mjeriti svakih sat vremena i ako vidis da pocinje rasti ubaciti u guzu jedan lupocet 120 baby čepić ili pola žlice lupocet sirupa u usta (daš sa špricom tako je jednostavnije), malo raskomotisi bebu....opet mjeris za sat vremena, ako i dalje raste zoves ped. za daljnje upute.....
|
|
|
|